Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 15 september 2010

Här bor jag

Här bor jag tillsammans med min familj, och våra djur, en hund och en katt. Ett rött hus med vita knutar i Smålands "mörka skogar".
Huset är byggt på 1870 talet. Vi (jag, min man och vår dotter) flyttade in 1994. Vi har renoverat hela huset. Neder våningen på huset renoverade vi själva. Övervåningen hade vi hjälp av snickare, för då hade vi inte lika mycket tid på oss att renovera. (1996 blev vi familjehem, då placerades tre pojkar, syskon, hos oss. Då var de 2, 3 och 5 år. Och dottern var 6 år). Då blev vi plötsligt lite trångbodda. Och behövde snabbt få sovrum klart på övervåningen.

Det är en stor härlig tomt runt huset. Så där hade jag TUR. Ni som läser min blogg vet att jag är mycket intresserad av trädgård, blommor och växter. Det är nya projekt på gång hela tiden. Men det är så härligt och ger sån avkoppling att få vara ute i trädgården och pyssla. Kan varmt rekommendera detta.

Så här ser huset ut från köksingången. Här har vi en härlig altan, fast på sommaren är det för varmt att sitta där, då flyttar vi ut på gräsmattan och sitter helst under kastanjen.Till höger på bilden, vid kökstrappan har vi en grillplats. Ett stort cementrör som vi använder som grill och så har min man snickrat ihop ett par sköna bänkar. Där i söderläget sitter vi ofta och njuter av solens värmande strålar.

Mitt emot köksingången har vi ett gårdshus. De två stora vita dörrarna är garageportar. Den första blå dörren leder också in till garaget. Nästa dörr den vita, om man öppnar den kommer man in till min vävstuga. Där har jag två vävstolar. Just nu är det mattväv i den ena och den andra gapar tom. Om man är i vävstugan kan man ta trappan upp så kommer man till dotterns kryp in. Hon bor i ett rum över garaget. (man ser hennes fönster över garageporten). Det finns även dusch, bastu och toa därute.
Nästa blå dörr leder in till pannrummet, bortanför pannrummet, vid stuprännan, har vi husvagnen. Och sen är bygget slut. Men bakom bygget, på gaveln, ligger mitt växthus, det syns inte på bilden.

Som ni förstår trivs vi här på landet och vill inte byta mot något annat. Det är så lugnt och fridfullt.