Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 25 november 2012

Tomtar på rad

Tittade in på bloggen  Isas Trädgård i går och såg att hon har en länk där man kan lägga in sitt bästa julpyssel. Passade mig jättebra eftersom jag satt och pysslade ihop julklapssetiketter igår. Så här kommer mitt lilla bidrag. Enkla och roliga att göra.

De här etiketterna ska jag sätta på julklapparna som är från tomten. "Luvkanten" viks ner och på den skriver jag mottagarens namn.
Här hittar du en länk på hur man gör tomtarna.

fredag 23 november 2012

Trevlig Helg

Så var det helg igen och om en vecka är det första advent. Helt ofattbart vad fort tiden går.
I eftermiddag har dottern och jag satt upp ljusslingor i träd och buskar, sen får min man fixa sladdar och kontakter (har man en elektriker i huset får han ta hand om den delen, eller hur)
Förra helgen gjorde jag två granbockar, Nej, du ser inte fel det är tre på bilden, det är en bild från förra året,de kort jag tog i år blev så konstig färg på. Jag hade svårt att få tag i röda band i år, men till slut lyckades jag och nu är bocken helt klar och pryder sin plats, min mamma fick en också, bara syrrans kvar att göra.

Så har jag gjort en dörrkrans som jag klädde med enris och lingonris. Den blev också jättefin, om jag får skryta med mig själv. Lussekatterna är också bakade den här veckan. Jag gillar att sätta fart när mina ungdomar åkt iväg med skolbussen kl 7,30 och tänkte göra det med lussebaket också, visste/trodde att jag hade alla ingredienser hemma. Mjöl, saffran, russin, margarin....men ve och fasa jag hade glömt köpa jäst....vad irriterad jag blir på mig själv, nu fick jag vänta till butiken öppnade kl 9. Men lussekatterna blev goda.
På mitt soffbord har jag den här fina hyacintgruppen, den doftar så gott.

 I går var vi och hämtade våra julskinkor som vi beställt. Jag ska ha en och min syster en. Vi köpte även Nitritsalt. Man gör en saltlag med vatten, socker, nitritsalt, askorbinsyra, sen ska det sprutas in i skinkorna och resten av lagen häller man över skinkorna och nu ska de ligga i lagen ca 2 veckor.

Till sist vill jag önska er alla en riktigt trevlig helg och jag hoppas att vi alla får se solen någon liten stund på dagen.

Som vanligt hinner jag inte kommentera hos er alla, men jag försöker titta in till er och läsa vad ni skriver.


lördag 17 november 2012

Lördagkväll

Idag har det varit en intensiv dag, och jag har hunnit med jättemycket, känner mig så nöjd med allt jag gjort.
Jag tog lite sovmorgon och efter frukosten pysslade jag färdigt mina sista vinster till vår tombola som min kyrka ordnar lördagen den 1 dec (julskyltning).

Jag har sytt tre tyghjärtan, jag satte dit "upphängningen" idag, och så har jag fyllt mina vikta papperspåsar (jag har vikt dem själv). Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla den "glöggpåse" kanske, för jag har fyllt den med russin, mandelspån och pepparkakspinnar - allt till glöggen. Har ni något bra namn till vinsten??!

Efter det gick min man och jag på julgrans jakt i skogen, vi hittade ett par granar som vi blev nöjda med, sen gäller det att hitta dem igen när det blir dags att hämta hem dem till jul.

Sen behövde familjen utfodras med middag, idag lagade jag kycklingstroganof.
I torsdagskväll  tog vi hand om julslakt, vi hade beställt en gris från butiken, nu känns det sååå skönt att ha frysen fylld med mat igen. Jag brukar alltid göra leverpastej när jag har slakt, den gjorde jag idag, mina ungdomar älskar hemgjord pastej......

...och medan den stod i ugnen (den ska stå 2 timmar) gick jag ut i garaget och gjorde min granbock, dottern och jag var och hämtade granris en dag i veckan. Det gick av bara farten, så vi gjorde en till min mamma också. Nu behöver jag bara köpa röda band och dekorera bocken. Sen ska syrran göra en också, men jag får nog hjälpa henne eftersom hon inte mår så bra just nu.

Och nu sitter jag och kopplar av med min stickning framför TV:n  (fast den är avstängd), i morgon ska jag gå på 50-årsfest, tanken var att min syster också skulle följa med...men det ser ut som att jag får gå ensam eftersom hon inte mår bra, jag tar min man med mig istället.

Inatt kommer jag att sova gott....hoppas jag.

söndag 11 november 2012

Hallå...

Ett tag sedan jag skrev, veckorna är verkligen fullbokade, så även den här veckan. Den här veckan blir det ett par dagars jobb på dagis, julgrisen ska vi också ta hand om, och så har vi planerat att bona golvet i köket, jag vill så gärna ta in mitt nya köksbord+stolar som står inoljade i garaget. Till helgen ska jag se om jag får med mig min man till skogen för att leta julgranar, en ute till advent och så måste vi ju ha en inomhus också till jul. Har även planerat lite mer, får se om tiden och orken räcker till.

Har köpt några julblommor, en grupp med hyacinter och en amaryllis, var ut och plockade lite mossa idag bakom pannrummet. Tyvärr tål inte dottern hyacinter, men jag kan inte låta bli att köpa hem dem ändå.

Igår firade vi min syster som fyller år idag, och idag har vi firat Fars Dag. Vi firade honom på eftermiddagen när alla tonåringar vaknat i huset. Kl. 15:00 hade vi en ekumenisk gudstjänst som jag skulle vara lite delaktig i, så vi hade planerat att fika när jag kom hem, men det drog ut på tiden så familjen hade fikat klart när jag kom hem... När jag ska plocka fram baguetter till kvällsmat och öppnar kylen  ser jag att vi glömt bort att ta fram Fars Dags tårtan... och just då orkade ingen någon tårtbit, så jag frös in den igen, får väl ta fram den när dottern fyller år.

I morgon efter jobbet ska vi träffas några stycken och prata om vårt adventslotteri, jag har fyllt min korg med olika saker som jag pysslat ihop. Sen gäller det att komma på fler saker som man kan göra...jag har några stycken till i bakhuvudet, får se om jag hinner förverkliga dem.

Vill önska er alla som tittar in här på min blogg en riktigt fin vecka. Jag ser att jag fått en del nya följare, jag vill hälsa er riktigt varmt välkomna till mig.


måndag 5 november 2012

GRATTIS

Ett stort GRATTIS till min dotter. Hon klarade sitt mc-körkort idag, förra veckan kuggade hon och hon var så besviken. Idag var det sista uppkörningen för den här säsongen, hade hon inte klarat sig idag hade hon fått vänta till våren. Jag är så glad för hennes skull.

Förra veckan hade jag köpt en stor fruktkorg till henne för jag räknade med att hon skulle klara uppkörningen, men hon fick den ändå för annars hade ju frukten blivit förstörd.

Ett litet egenhändigt kort har jag fixat till henne, och på insidan finns det en liten hemlighet.
Hon har inte kommit hem än från Växjö, hon kommer efter jujutsi träningen vid 21.30...ikväll skulle de ha besök av polisen.

I lördags hade vi arbetsdag i mormors trädgård. Tyvärr regnade det, men det var bara att hoppa i gummistövlar och regnkläder och ge sig ut. Vi hade så roligt tillsammans, tyvärr kom inte singlet vi hade beställt, så vi får ta ett litet arbetspass till en annan dag, och middagen mormor bjöd på smakade så gott.


På lördagseftermiddagen satte äldste sonen igång att baka chokladbiskvier...vilken kille, han är så duktig. Det är många olika moment med biskvier och kladdigt och dant är det...men jag kan tala om att de smakade himmelskt gott.

torsdag 1 november 2012

Änglafest


Idag har jag bytt blad i månadstavlan. Och jag tycker bilden passar väldigt bra in i kväll, för när jag sitter framför datorn och skriver så ösregnar det ute.
November månad innebär även en ganska fullbokad månad för mig, jag har något inbokat nästan varje dag fram till den 21 nov. Det kommer att bli en hel del arbete på dagis eftersom en av personalen är sjukskriven efter en operation, men så ska min man och jag på kurs/utbildning i Nybro i  fyra dagar.
Så jag kommer nog inte att orka eller hinna med att blogga så mycket inte heller att lämna några kommentarer inne hos er. (får se hur det blir med det)


Idag har vi haft änglafest på dagis. Istället för att fira halloween så firar vi änglarnas dag. Alla de barn som ville fick ta med sig änglakläder till dagis (typ lucialinne). En av dagisfröknarna berättade en bibelberättelse om Daniel i Lejongropen, där Daniel fick besök av änglarna, och de hjälpte honom så han inte blev uppäten av lejonen. Sedan hade vi dukat långbord med vita pappersdukar, massor av guldstjärnor och änglahår på dukarna, porslin/glas änglar och änglarljusstakar på borden och så bjöd vi på marängsviss. Sen var det dags för motion, vi sprang in i bollhallen och dansade som änglar till musik. En jättemysig dag.
Varje barn fick ett litet paket med en ängel i att ta med sig hem.

På lördag har vi, min familj och min systers familj planerat in en arbetsdag hos min mamma. Vi ska kratta löv, snygga till det efter vildsvinen, vi har även beställt hem ett lass med singel som vi ska köra ut åt henne, hoppas bara de hinner leverera det i den här veckan, men det har de lovat. Min mamma har lovat att bjuda på middag, hon har redan skvallrat om vad det blir,  det blir kålpudding och äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Det är så roligt när vi är många som hjälps åt på arbetsdagen, dels får vi mycket gjort och dels är det roligt att kunna umgås.