Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 23 februari 2013

Lördag kväll

Det har inte hänt så mycket här sen sist jag skrev. En dag i veckan tittade solen fram, då får man skynda sig ut för att försöka fånga några fina bilder med kameran. (fick tyvärr inga), jag passade på att gå en runda i snön, det var ju inte grön gräsmatta precis utan man fick pulsa i snön.

Vid söderväggen hittade jag de här snödropparna.
Gick även ut i garaget och tittade till min fikonplanta jag fick i mors dag present förra året., till min stora glädje var det liv iden. I höstas satte jag tre sticklingar  av den, får se om de har klarat vintern. Om jag tänker efter så har jag nog vinterförvarat dem på fel ställe.

Mina frösådder börjar komma igång inomhus. Har sått en hel del  hängpetunior i olika färger, som jag plockat frön från mina plantor jag hade förra sommaren, men även flitiga lisa, gul riddarsporre m.m börjar titta upp.

Idag har jag gjort några nya hörnbokmärken att sätta i hörnet på bladet i boken när man slutar läsa. Jag har en viss förmåga att slarva bort alla bokmärken. Det fina hjärtat är också ett bokmärken som Eva gjort. Den vann jag i hennes utlottning. Den är lite större så den borde jag kunna hålla ordning på.

Nu låter det i mina köksskåp i köket, en liten mus är på besök igen hör jag. Jag har en som brukar vara i lådan under spisen där man förvarar bakplåtarna, och så har jag en (eller om det är samma) som brukar vara i en annan utdragslåda som är nere vid sockel. de är ganska svårfångade de där mössen.
Ha en fortsatt skön helg.

tisdag 19 februari 2013

Snömannen

Jag tar tillbaka allt jag skrev om vädret i mitt förra inlägg. Nu syns det minsann ingen grön gräsmatta längre. För nu har snömannen varit på besök ett par dagar och vilket snöväder han hade med sig. Nu är det alldeles vitt ute igen, precis överallt.
Imorgon kommer det nog att kännas i kroppen att jag skottat. Först skottade jag hemma hos oss och så åkte dottern och syrrans pojke och jag till min mamma och skottade. Det har nog kommit ca 15 cm TUNG snö inatt och idag + det vi hade innan. Nu räcker det om jag får säga min mening. Att det är vinter är väl OK men det räcker med snö, och idag känns våren väldig avlägsen.
Här kommer några färglösa bilder.......fotade under dagen



Tur man inte hade planerat att hänga ut tvätten på tork idag.

Tittade till mina frösådder idag och såg att petuniorna hade börjat titta upp, likaså flitiga lisa.
Den här veckan har mina barn sportlov, men några fritidsaktiviteter roar de sig inte med, de sitter vid sina datorer precis som vanligt. På fredag är jag och min man bjudna på 80-årskalas, då gäller det att inte äta för mycket innan man åker dit, för hos henne är givmildheten stor...och man får mer än vad man behöver.

lördag 16 februari 2013

Det börjar grönska

Fortfarande vinter och snö ute men nu har vi haft ett par dagar med töväder så vid husväggarna börjar snön smälta undan och den här gröna plätten hittade jag på gräsmattan...härligt att få se gräset igen. Grodan har suttit ute hela vintern, och han verkar så nöjd med tillvaron.

Igår var det kramsnö så jag gick ut och gjorde en snölykta, satte ett gravljus i mitten så den har lyst hela natten. Tyvärr blev bilden suddig men det är svårt att fota i mörkret.

Idag ser det ut så här på hustaken, börjar kännas som våren är på gång, fåglarna kvittrar så härligt utomhus, man blir så glad.

För någon vecka sedan plockade jag in några grenar med svart vinbär som hade gått av på busken och låg under under snön, nu blommar de så fint i vasen.


Jag arbetade på dagis i torsdags för en av personalen blev sjuk kvällen innan. När jag började vikariera på dagis för ca 1,5 år sedan var det en liten kille som skolades in samtidigt och vi "fattade nog tycke för varandra". I torsdags fick jag mängder av goa kramar och blöta pussar av honom och när pappan kom och hämtade honom på eftermiddagen tackade jag honom för alla kramar jag fått under dagen, då fick jag en puss mitt på munnen av honom. Härliga ungar!!!!!!

onsdag 13 februari 2013

14 februari


Jag vill önska er alla en riktig fin Alla Hjärtans Dag. Hoppas att er dag blir fylld av små  glada överraskningar.
Mina små presenter står klara  (de är gömda än så länge) och ska överlämnas när familjens ungdomar kommer hem från sina plugg i morgon. Finns även något litet till min mamma och min syster med familj. 
Själv fick jag min present av dottern idag. En jättebra liten skopa att ta jord med när man planterar blommor.
Jag ska fira dagen med att jobba på dagis, det ser jag fram emot.
Alla Hjärtans Dag kram till er alla.

måndag 11 februari 2013

Jord, krukor och frön/blommor

Hur dum får man va.......här sitter jag och ska skriva ett nytt inlägg, men innan jag ens skrivit en bokstav i nya inlägget trycker jag spara och sedan publicera...haha, undra hur många kommentarer man skulle få på ett sånt inlägg, man kanske skulle prova. Nu ska jag försöka klicka på rätt knappar.

Så här såg det ut hos mig i lördags. Då hade jag äntligen bestämt mig för att ta fram jord, krukor och fröpåsar och börja så. Jag vet inte men det finns liksom ingen riktig lust i år. Jag sådde bla. petunia ( från egna frön jag samlade förra hösten), flitiga lisa, känguruäpple och några olika perenner.

Jag plockade även in mina pelargonier som stått i garaget för vinterförvaring, putsade till dem och planterade om.

Nu är det alla mina fuschior och änglatrumpeter som ska in också, men jag behöver ett bra bord att ställa dem på, jag och min man har diskuterat lite olika alternativ, och det blir nog så att jag åker till Växjö i morgon och köper ett par bockar och så lägger vi plank på dem och ställer i "finhallen". När jag ändå är i stan måste jag ta en sväng in på plantagen och se vad de har för roligt.

Idag har jag varit in till samhället och pantat PET-flaskor och lämnat batteri till återvinningen. Känns skönt att bli av med dem. Jag har mer som ska pantas men kunde inte bära allt idag, får bli nästa gång jag ska iväg.

OK, måste sluta nu, för jag ska ut och köra Taxi. Sonen ringde just nu och ville bli hämtad. Han har varit hos sjukgymnasten och bad Taxin hämta honom utanför Vårdcentralen, Storgatan 88...nu ringde sonen och sa att taxin står på Storgatan 88 i VÄXJÖ istället för i TINGSRYD. (bara fyra mil emellan de orterna). Ja,ja.....då får lilla mamma ställa upp, henne som sonen var så arg på igår kväll.

lördag 9 februari 2013

Söndagsfoto

Sussi har gett oss ordet Utanför och vill att vi ska visa bilder på det temat. Jag väljer att visa hur det ser ut utanför husets väggar där är det full vinter. Alla bilderna är tagna i min trädgård en dag i veckan. Fortfarande full vinter......men snart kommer våren eller hur.




Vill du ser fler bilder på samma tema klickar du här. 

måndag 4 februari 2013

Nytt brödrecept

Idag har jag varit riktigt på  G. Började dagen med en långpromenad, det snöade lite lätt när jag gick men det var så skönt att röra på sig. Blir alldeles för mycket stillasittande nu när jag inte MÅSTE motionera med hunden. Sen har jag tvättat och bakat. Vi blev bjudna på ett så gott bröd på kyrk-kaffet i vår kyrka igår. Jag fick receptet med mig hem och har provbakat idag. Jätteenkelt att baka och gott blir det. Jag tog brödsirap men om man vill ha brödet mörkare kan man ta mörk sirap
Här kommer receptet om någon vill baka.

Kickis mörka bröd
15 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
3 dl sirap (mörk)
1 L filmjölk

Blanda alla ingredienserna i assistenten.
Häll ut smeten i en långpanna.
Grädda i 150 grader i 30 minuter och sedan i 100 grader i 45 minuter.
Skär ut lagom stora bitar och skiva upp.




Nu ska jag vara på dagis och arbeta ett par dagar den här veckan, ska bli så roligt. Hat inte arbetat sen före jul så nu längtar jag. Sonen är där och praktiserar också så det blir extra roligt.