Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 28 juni 2013

Kattungar(na)

Som jag skrev i mitt förra inlägg så hämtade vi en kattunge i tisdagskväll. Vi skulle ha EN kattunge men fick TVÅ med oss hem. Tro nu inte att vi hade beslutsångest och inte kunde bestämma oss för vilken vi skulle ha.
Det var nämligen så här att kattmamman ville inte veta av sina ungar längre, och ungarna är bara 6 veckor, lite för små för att lämnas bort. Den familjen som vi hämtade kattungarna hos tyckte det var bra om vi kunde ta båda två med oss hem, de har en trygghet i varandra. Och så blev det.
Jag tycker inte om katter, vågar inte ens röra dem, så jag tar inget ansvar för dem (jo, jag kan köpa hem torrfoder åt dem) utan det får övriga familjen göra. Katterna får inte vara inomhus, dels för att jag inte gillar dem och dels för att dottern är lite allergisk. De bor i pannrummet i gårdshuset. Har en kattlucka i dörren och när de blir lite större kan de springa ut och in hur mycket de vill. Varmt och skönt är det där ute.

Den här heter Tussen, han är vit , med svart svans och en svart rand vid ögat....

...och det här är Pingu, han är vit och brun.
 Idag har de varit ute och busat på gräsmattan,  den är stor och farlig, mycket ljud och lukter.

På midsommardagen gjöt vi rabarberblad, i dag lyfte vi på plasten och tittade hur det såg ut. De var färdigbrända, och här ser ni resultatet. Vi blev nöjda med våra alster.



Många av er har visat bilder på era blå vallmo, jag har faktiskt varit lite avundsjuk på er för mina har inte blommat. Men idag när jag åkte runt på åkgräsklipparen såg jag att de slagit ut. Den är lika på som sommarhimlen.



Men de här raderna och bilderna vill jag önska er alla en fin helg.

tisdag 25 juni 2013

Så här blev min midsommar....

På midsommarafton var det tryckande värme....26 grader, molnfri himmel och stekande sol. Men en halvtimme innan lunchen skulle ätas blåste det upp och det kom en liten regnskur med 5 mm regn, åskan hördes också. Men det var allt regn vi fick under dagen, för sen sken det upp igen och vi kunde äta midsommarmaten ute på altanen. Som vanligt har vi knytkalas, jätteskönt att slippa stå för allt själv. I år var vi lite lata efter allt studentfirande så det blev papperstallrikar och plastmuggar. Jag fick hjälp av sonens flickvän att fixa till det på förmiddagen.

På eftermiddagen gick vi hem till syrran och hennes familj...en lagom promenad på 200 m. Där klädde vi midsommarstången och gjorde två fina blomkransar att hänga i stången. När den var klar var det äntligen dags för fika (några av oss hade väntat på det länge, det var koffeinbrist, inte jag för jag dricker bara te) jordgubbar, grädde och glass.

På söndagen träffades samma gäng igen för gemensam middag hemma hos oss. (För er som undrar så är det min familj, syrrans familj och min mamma, totalt är vi 12 personer) Då grillade vi två lår från ett vildsvin. Dottern sköt ju ett vildsvin i våras. Syrran och jag gjorde varsin potatisgratäng till och så en grönsallad. Det blev en god middag.
Efter en liten trädgårdsrunda då vi tittat på allt som blommar just nu, bestämde vi oss för att gjuta rabarberblad, de ligger på tork nu under plast  bakom gårdshuset, ska bli spännande att se hur de blir.

De här båda busiga valparna har varit hos mig på besök i helgen. (ingen av dem är min). Zingo och Ludde heter de. Ville gärna ha båda valparna på samma kort, men det var inte lätt att få dem att sitta still. Vi fick muta dem med hembakat hundgodis. Och kortet blev riktigt bra.

Nu är det piontider i trädgården, visst är det pampiga blommor.

Den här pionen fick jag av min dotter för några år sedan. På etiketten stod det att den var vit, men det blev en rosa, dubbel pion och den doftar helt underbart.


Igår kväll såg himlen ut så här hos. Vackert inte sant.

Just nu är min man och "kör upp", hoppas han kommer hem med ett körkort i handen. Jag fick en reakatalog från Cellbes i brevlådan idag och satte mig vid datorn och beställde lite nya kläder, tyckte jag behövde det. Och ikväll ska vi åka och hämta en liten kattunge. De har två stycken vi får välja mellan.


onsdag 19 juni 2013

Nalleöverlämning

I går var det den stora dagen när våra stickade nallar skulle överlämnas till ambulansmannen Daniel. Han blev lite försenad till träffen för han fick en utryckning, en motorcykelolycka.
Det var en riktigt festlig stämning. Alla "sticktanter" blev bjudna på fika kaffe/te och jordgubbstårta.
Daniel berättade om sitt arbete och hur nallarna skulle användas, inte bara som tröst till barnet utan även i pedagogiskt syfte, tex. om barnet behöver få en spruta så visar de på nallen först hur de ska göra.
Målet med nallestickningen var att få ihop 50 nallar, men resultatet blev 200 nallar. Två överfulla kundvagnar stod det inne i Röda Korsets lokaler i Växjö Och ingen nalle var den andra lik. Projektet fortsätter, så blir man sugen att sticka fler är det bara att sätta igång med stickorna.

Här kan ni se ett reportage från Smålandsnytt (Jag tycker ni ska titta in där)


 Tyvärr glömde jag min riktiga kamera hemma så ni får hålla till godo med mina mobilbilder.

Om jag inte hinner göra något mer inlägg innan midsommar så önskar jag er alla en riktigt fin Midsommarhelg.  Vackert väder, god mat och små grodorna runt stången.

måndag 17 juni 2013

Midsommarveckan

Så var helgen slut och det är måndag igen och en helt ny vecka ligger framför. Solen skiner men det blåser hos mig, ska försöka ge mig ut och dra bort lite ogräs om en stund. I lördags var vi hos sonen på kalas. Han hade bakat chokladbiskvier som han bjöd oss på. Supergott var det!!!!!!!!

I morgon är jag bjuden till Röda Kors kretsen i Växjö på fika. Alla vi som stickat nallar till ambulanspersonalen är inbjudna. Klicka på bilden så ser du bättre vad som står på inbjudan. Det ska bli riktigt roligt att få träffa alla andra "tanter" som också stickat nallar.
När jag ändå är i Växjö passar jag på att handla lite midsommarmat...och uträttar en del stadsärenden.
Har lite svårt att förstå att det redan är midsommar, jag tycker jag planerat så mycket fester ett tag nu så det kunde räcka...men vi får väl planera midsommarhelgen också, sen hoppas jag det blir lite lugnare med allt kalasande...man hinner INTE ta igen sig mellan varven.

Jag har en massa fint som blommar i min trädgård nu tänker visa er en liten bildkavalkad...
Varsågoda.

Mitt gullregn är så otroligt fint nu.

Den här azalean trodde jag hade dött i vintras, men till min stora glädje levde den. Den har också blommat men mängder av blommor och länge har de stått så jag har verkligen fått njuta av den.

Klätterhortensia...kryper på min stenmur, både innanför och utanför muren, nu börjar även de blommorna slå ut.
Och så de pampiga vallmona...än så länge blommar bara den röda, men jag har både blå, rosa och en vit, tror jag.

ORKAR NI TVÅ BILDER TILL, annars får ni lämna sidan nu....

Trots allt tycker jag maskrosen är fin, både när den blommar och när den blommat över....

fredag 14 juni 2013

Festen är över

Oj, vilket festande och kalasande vi haft ett par dagar nu....och innan dess alla förberedelser med städning inomhus och utomhus, ogräsrensning m.m. Men allt blev så bra till slut. Jag hade en lång att-göra-lista att beta av...och uppgifterna på listan var inte bara till mig utan även de andra i familjen fick hjälpa till.

På tisdagskvällen var allt klart med björkar uppsatta vid altanen och pyntade med blå/gula ballonger  och serpentiner...onsdagen kom med strålande solsken och värme en dag gjord för skolavslutningar.

Kl 12.30 satt vi på Linnéuniversitetet i Växjö för att vara närvarande när vår dotter tog examen. Hon har gått en linje som heter Byggnadsutformning.  Där var sedvanliga tal och en "pojkkör" (Killarna var i 20-25 årsåldern) som sjöng, otroligt duktiga var de. Det var en fin examenstund och den gick "städat" till.

Därefter förflyttade vi oss från Växjö till Tingsryd (en sträcka på ca.6-7 mil) Där var det dags att titta på när mellan sonen och min syster dotter blev utsparkade från gymnasiet. Båda två har gått samma linje. Teknik programmet.

På den studenten var det lite mer tjo och tjim en del var lite vingliga på benen......när alla klasser gått ut och blivit uppvaktade av familj, vänner...gick man i samlad trupp ner till torget för att där åka några varv i samhället med lövade hövagnar eller lastbilsflak. 
Jag är så glad för att vi kunde vara med på både dottern och sonens avslutningar.

På Lördagen körde vi till Eksjö (en resa på 28 mil fram och tillbaka) då tog vår äldste son studenten. Han har läst på hotell och restaurang linjen. Även han kom ut som en glad student, med fina betyg.

På söndagen hade syrran och jag planerat en gemensam fest för alla studenterna, då hade vi Öppet Hus hemma hos oss. Och det fina vädret höll i sig så vi hade ställt fram bord och stolar i trädgården. Och det blev en så lyckad trädgårdsfest. Många av våra vänner, grannar och släktingar kom och firade våra ungdomar. Alla var på glatt humör och trivdes i varandras sällskap.

Vi hade beställt grillplanka från Ica Maxi. På den var det grillade revben, kycklingklubbor, rostbiff, jordgubbar, melon och andra goda frukter. Potatis sallad och bröd till. Efter det bjöd vi "bara" på tårta och kaffe/te.Vi var helnöjda med plankan.

Så var studenterna ordentligt firade. Men i onsdags var det dags för nästa kalas. Då firade vi yngste sonen som fyllde 19 år. Han hade beställ taccos så då fixade vi det till 12  personer, jordgubbstårta till efterrätt.
Idag får han sitt efterlängtade sommarlov.

På nationaldagen fyllde äldste sonen 22 år, han ska vi fira nu på lördag. Men då ska jag bli bortbjuden till honom. Han vill nämligen bjuda oss, min systers familj och mormor på fika i sin lägenhet. Det ser vi fram emot.

Nu har vi inte fler att fira i min familj på ett tag.....det är väl jag som står på tur, men jag fyller ojämna år så det är inget att fira. 

Nu ringde syrran på morgonen och frågade om vi vill komma till henne och äta sommarlovstårta i eftermiddag. Hennes son får också sommarlov idag och det är faktiskt tradition att äta jordgubbstårta.

Men först ska vi ut på ett litet äventyr i eftermiddag, hoppas allt går bra. Min systers man fyller 50 år om några veckor så det blir snart mer festande, men då behöver inte jag ha huvudansvaret för festen.

Jag har inte lagt ut några bilder på studenterna, för de vill inte det.

Passar på att önska er alla en riktigt skön helg! 

måndag 10 juni 2013

Och vinnarna är....

Idag är det den 10 juni och jag ska dra två vinnare i mitt lilla lotteri.Och de som vinner är....


Helena med sin blogg "skattkista" , hon vinner den blå disktrasan och den röda har "Tiger" vunnit. Stort GRATTIS till er båda. Skicka era adresser till mig så skickar jag disktrasan till er.
TACK till er alla som ville vara med i mitt lotteri.

Nu är student och examensfirandet över. Vi hade en en stor fest i går och det kom mycket folk som ville fira våra duktiga barn på vårt Öppet Hus i går eftermiddag. Vi satt i trädgården och bara njöt av det fantastiska vädret och all god mat och tårta. Nu ska jag ta igen mig lite, ända till onsdag för då är det dags för nytt kalas, då fyller yngste sonen 19 år. (Hihi...sonen talade om nu på morgonen vad han önskar sig, och precis det han sa har jag tänkt köpa till honom, känner nog mina barn ganska bra)

Och ni som vann....Glöm nu inte att skicka era adresser till mig

Jag återkommer snart med ett längre inlägg och lite fler bilder.

torsdag 6 juni 2013

Nationaldagen

Tittar in och önskar er alla en riktigt fin Nationaldag. Solen strålar från en klarblå himmel, lite, lite vind och smhi har lovat 24 grader varmt. En härlig dag för nationaldagsfirande.  Jag går och nynnar på "Den blomstertid nu kommer..." Allt är så vackert ute, när jag hissade flaggan gal göken så vackert för mig.
Nu ska jag ringa till vår son som fyller 22 år idag.

På flaggstångsknoppen sitter en svala och håller utkik.

(Några dagar kvar i mitt lotteri om någon mer vill vara med)