Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 25 november 2013

Vill ha...

(Klicka på bilden så blir den större)
I lördags tittade jag på djurannonserna i tidningen. Det är längesedan jag gjorde det nu. Och där fanns de. Två bruna labradorvalpar...det är en sån hund jag vill ha.  Vi har varit utan hund sedan januari månad....saknar verkligen en hund, men det är både för och nackdelar med/utan hund. Annonsen under labradorvalparna är en flatcoated/golden... de är också fina. Men av två olika anledningar ska vi nog inte köpa någon ny hund just nu.
1. Jag är  INTE pojken med guldbyxorna.

2. Vår framtid känns lite osäker just nu, så det är bäst att ligga lågt.
Men när allting har ordnat upp sig på ett eller annat sätt, hoppas jag att det finns nya bruna" labbevalpar" till mig.

Till sist en bild på min fina amaryllis.

I morgon eftermiddag blir det en tur till IKEA. Ska följa med sonen och köpa lite möbler och annat smått och gott. Eva tipsade om IKEA:s julbord, vi tänker provsmaka det också när vi  ändå är där.

Nu är det läggdags. Inatt har jag inte sovit många timmar, hoppas ta igen det den här natten.

fredag 22 november 2013

Änglar

Vill bara visa min nya ängel jag gjort. Det här tipset cirkulerar runt på facebook nu...och jag blev så sugen att prova på. Den första jag vek gjorde jag av en handarbetskatalog men den blev inte alls bra. Bladen var för tunna så den blev inte stadig. Nu har jag använt gamla pocket-böcker som står i bokhyllan och samlar damm. ca 150-175 sidor tycker jag är lagom. och nu är jag nöjd med resultatet. Här hittar ni en länk hur man gör. Tyvärr har jag ingen länk till ängeln utan bara hur man viker en julgran men det är samma princip. Behåll pärmen på boken när du viker ängeln, det är vingarna. Ängeln på bilden ska jag behålla själv, sedan har jag tänkt göra tre till och använda som vinst till vår tombola.

På tal om vinster och härliga bloggvänner. Birgit med bloggen "Bibbis blandning" har skickat en låda med massa fina saker som hon skänkt till vår tombola. Helt fantastiskt vilka bloggvänner det finns. TACK Birgit.

Min man har gått lös med motorsågen den här veckan...i trädgården. Han har sågatr ner några av våra gamla fruktträd som inte ger någon god frukt.

I morgon ska vi gå till skogen och leta julgranar. Jag har varit på en förtitt i skogen och knutit röda rosetter i några stycken, får se om de får godkänt av min man. (Och om jag kommer ihåg var de står) Jag hoppas även med att hinna baka saffranskorpor.

I eftermiddag fick yngste sonen äntligen nyckeln till sin efterlängtade lägenhet. Vi har kört två resor med möbler i eftermiddag/kväll och fler blir det. Fast han hade inte tid att hålla på så länge i kväll för han och hans kompis skulle komponera en låt.

På tal om änglar....ni kommer väl ihåg mitt lotteri där jag lottar ut två änglar.

måndag 18 november 2013

Några korta rader

I mitt förra inlägg berättade jag om min granbock att jag skulle klä den. Nu är den klar, ja eller rättare sagt två av tre bockar är klara. Någon av er som kommenterat ville se en bild på min färdiga bock så här kommer den.

Vad gör man annars en sån här gråmulen dag???!! Klockan ringde 06.30 hos mig idag, bara att stiga upp och klä på sig, sätta sig i bilen  och köra bilen till verkstaden på service inför besiktningen. Jag hade bestämt träff med min man kl 06.45 då kommer han från jobbet, det passar så bra för då åker jag med honom hem igen. Fast då är det inte skönt att krypa till sängs igen.

Jag har ringt och beställt två julskinkor på 7 kg vardera. Det drar ihop sig till jul. Så nu är det fixat.

Det är så trist på borden nu när det inte finns några blommor att plocka in så jag gjorde en egen blomdekoration. De ska väl överleva ett tag...det är bara murgrönan som är riktig.
Jag testade även att göra en julgran av papper...men den ligger i papperskorgen, den blev inte alls bra.

Nu tycker jag ni ska klicka på min länk för då hamnar ni hos Annica med bloggen "det grå huset på kullen"
Hon tänker starta upp något som hon kallar för Adventsutmaning. Hon vill att vi lägger in ett inlägg på vår blogg varje advent som handlar om just advent. Pyssel, recept eller vad man själv tycker passar in på advent. Jag har anmält mig och kommer att vara med, hoppas du också vill det.

Annica höll i Vårteckensutmaningen i våras och nu tar hon ett adventstema. Jättebra idé  tycker jag.

fredag 15 november 2013

Lotteri hos mig

Fredag igen, en hel vecka har gått sedan sist jag uppdaterade.
Jag har arbetat ett par dagar den här veckan. Det är så roligt när de ringer från dagis och behöver min hjälp. Roligt att känna att man behövs.

Men idag har jag varit "ledig". Hmmm...hade behövt städat lite inne och torkat köksgolvet. Men tyvärr finns det andra saker som är roligare.
Jag gick ut i garaget och gjorde två granbockar. Granriset hade jag varit i skogen och hämtat en dag i veckan. Nu fattas bara det röda bandet runt horn och mule. Och så ska jag hjälpa min syster att göra hennes.

Inte klokt vad fort tiden går, bara två veckor till 1:a advent. Jag har en lista på vad jag vill ha gjort till advent, men det hinner jag nog med. Nästa vecka blir det bla. att baka lussekatter...

Den 30 nov. har vi vår jultombola. "Vi" är alltså min församling. Så nu är det bråda tider även där att få ihop 300 vinster. Som vanlig (enligt mig) så startar vi för sent med att få ihop vinsterna och så blir det stressigt mot slutet.

Här är lite som jag knåpat ihop...lite till ska jag försöka göra.

När jag satt och broderade änglarna tänkte jag på alla er kära bloggvänner....och så tänkte jag att jag ska lotta ut några änglar. Vill ni vara med i min utlottning?  

1 lott - skriv en kommentar (endast i det här inlägget)
2 lotter -  skriv en kommentar och länka till din blogg.

Skriv gärna i kommentaren hur många lotter du tar.
Har du ingen blogg måste du skriva din epostadress så jag kan nå dig ifall du har turen att vinna.
Använd bilden här nedanför om du vill länka. Söndag den 1 dec. är lotteriet slut och jag drar två vinnare.




lördag 9 november 2013

Tillbaka igen

Ja, här är jag igen. Äntligen har jag fått tillbaka mitt internet. Vi har varit utan i 11 dagar.
Telia hade lovat oss att vi skulle få tillbaka den fasta telefonen och internet torsdagen den 7 nov....men när jag höll på och tapetsera i torsdags ringer de från Telia och säger att de inte hinner laga felet förrän i mitten av nästa vecka. Fy, så besviken man blir.. Men på fredag förmiddag ser jag att det kommer en reparatör och mitt på dagen funkar internet igen.  Tänk så mycket man missar här i bloggvärlden när man är borta ett tag.

Så här såg det ut i min trädgård dagen efter stormen. Toppen på min stora björk hade knäckts och blåst ner på min torkvinda och även knäckt några grenar på plommonträdet.

I rabatten har jag haft en stor fin enbuske, mitt i kurvan har det stått och skymt sikten för många bilister (även mig). Nu klarade den inte av stormvindarna utan även den knäcktes.. Fy, så tomt det är i rabatten nu.

Här ser ni den avklippta ledningen som vållat så mycket besvär......

men, jag tror inte de lagat det ordentligt än, eller vad tror ni...telefonledningen hänger fortfarande kvar och dekorerar min systers staket.

Någon frågade på facebook vad man gör i 11 dagar utan internet?


Ja, det kan man undra.... Jag har arbetat på dagis en vecka, då går tiden fort....Så har jag målat och tapetserat ett rum. Min man målade snetaket så har jag gjort resten.

Och så har jag pusslat. Det här pusslet fick jag när jag fyllde år i somras. Det var ganska svårt att få ihop. 1500 bitar. Men skam den som ger sig.
Min son frågade om det inte var jobbigt att få ihop pusslet. Jo, svarade jag. Varför håller du på då, säger han...en liten tankeställare.
Ikväll blåser det igen och regnar, riktigt novemberrusk. Min man och jag är ensamma hemma hela helgen. Våra ungdomar är ute på olika håll.

tisdag 5 november 2013

Isolerad



Här kommer ett kort inlägg från mig. 
Vill bara tala om att jag nästan är helt isolerad från omvärlden just nu pga stormen Simone. Så är det att bo på landet…. Vår telefonledning är avklippt så varken fast telefon eller internet fungerar på datorn. Jag har fått kolla fb och bloggar lite snabbt på min rast på jobbet med mobilen.  För nu jobbar jag en vecka igen. Bara en dag kvar och sedan ska målarbyxorna på för på torsdag ska jag tapetsera ett rum.

Dottern och jag har bestämt träff i Tingsryd ikväll och hon har med sig sin bärbara dator. Hon ska  hjälpa mig att söka ett par jobb. Nu för tiden gör man det över internet och där känner jag min begränsning. Känns tryggt att ha någon kunnig person vid sin sida.Sen får vi se hur det går om de vill anställa en sån här gamling som mig.
Ha det så bra allihop…..jag kommer tillbaka så fort jag är uppkopplad igen.