Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 26 februari 2014

Morgongymnastik/stickade tröjor

Morgongymnastik...det gillar mina katter. De är ofta på altanen och busar, därför köpte jag en leksak till dem, en liten boll med en bjällra i och hängde upp på altanen som de kan busa med. Det gillade de. Jag fotade dem och det såg ut som katterna hade gymnastik. Dottern har hjälp mig så det blev en liten film.Visst är den lite rolig.

Själv får jag nog hoppa över gympapasset idag.  Jag har nämligen fått ont i ryggen. (Jag bar in min änglatrumpet som stått i garaget över vintern. Krukan var för tung därav ryggont.)När jag vaknade i morse kändes det ganska bra. Men så skulle jag vecko-städa, böjde mig ner för att torka köksskåpen och då kändes det var det gjorde ont. Har gått ner på huk för att städa långt ner men då är det lite kämpigt att komma upp igen. Dammsuga var ingen större hit heller. Men skam den som ger sig, nu är det klart. Min man får dammsuga övervåningen när han vaknar till liv.

De få dagarna som vi hade snö, gjorde vi en snögubbe tillsammans med Linnea. Hon bröt av grenar från äppelträd och forsythia. När gubben tö varit på besök tog jag in en av snögubbens armar (forsythiagrenen) och satte i vatten och nu blommar den.

Så har det blivit några nya restgarnströjor. Nu börjar min kartong med barntröjor bli överfull och jag kan inte bestämma till vilken hjälporganisation jag ska skicka den. Finns så många som behöver hjälp. Får ta mig en ordentlig funderare nu och kolla runt vilka som bäst behöver barntröjor.




Nu ska jag gå och lägga mig, ryggen värker.

söndag 23 februari 2014

Vårtecken vecka 1

I dag börjar vårteckensutmaniungen 2014. Varje söndag  visar vi med bilder och ord hur långt våren kommit dit vi bor. Idag är det lite molnigt hos mig men solen tittar fram små stunder och +8 grader. Enligt SMHI så har våren kommit till södra Sverige.

Här kommer min första rapportering.

Hela veckan har jag sett att det varit tre svanar i sjön, ingen kamera har jag haft med mig så jag kunnat fota dem. I går gjorde jag en extra ansträngning och tog kameran med mig för att fota, då var de inte där. Men idag har jag fångat dem på bild. Och visst är det ett fint vårtecken att sångsvanarna kommit.

Har läst hos många av er att snödroppar och vintergäck blommar, så gör de även hos mig.

Buskpionen har kommit så här långt.....

...hyacinterna jag hade julen 2012, (som jag planterat ut) har tittat upp så här långt, just den här ser ut att bli rosa.

Till sist en bild på mina pelargonsticklingar jag köpt på Plantagen. Jag har även klippt ner/planterat om min som jag sparat över vintern.

Visst ja, ett vårtecken till hade jag, höll på att glömma att visa vad jag såg på min vårpromenad igår.


Nu får ni klicka på länken här så kommer ni till alla de andra som är med och rapportera om våren.

måndag 17 februari 2014

Doktor

Här ligger min man på kökssoffan, han var patient i lördags. Doktor Linnea undersöker honom. Han fick ingen diagnos av henne men något allvarligt ser det ut att vara eftersom hon täckt över honom med tidningar. Hon lyssnade på hjärtat och kollade reflexerna i benen (med en hammare) och det var OK.

Eftersom "lilla" doktorn inte kunde hitta några fel på honom kan han fortsätta att röja i skogen. Här får min man hem ett lass med ved som ska  huggas upp. Grannen är snäll och kör hem det åt honom. Ett lass till oss och ett lass till min mamma.

Strax efter kl 10 idag på förmiddagen pratade jag med min mamma i telefonen, helt plötsligt blev det tyst i luren och linjen bröts. Försökte ringa upp henne flera gånger men det gick inte. Så hörde jag ett uttryckningsfordon. Som vanligt blir man orolig när det gäller ens gamla föräldrar. Jag körde upp till henne och där såg jag anledningen. Det var nämligen en trafikolycka ca 100-150 m från hennes hus. En långtradare som vält och låg mitt över vägen och släpet låg i diket och har tydligen knäckt telestolpen. Hoppas det gick bra för chauffören.
Trafiken dirigeras om runt vårt hus, så här kör både polisbilar, brandbilar, stora länstrafikbussar och långtradare förbi idag. (Hoppas ingen med för hög last kör förbi bara så min telekabel ryker igen)
Här har polisen parkerat utanför min "fina"  ladugård.


Nere vid stora vägen står lastbilarna på rad och väntar på att bli framsläppta förbi olycksplatsen.
(de två sista bilderna är tagna inifrån mitt hus genom fönstret)

På söndag är det dags för vårteckensutmaningen 2014. Ni ska väl vara med och rapportera om våren. (Se mitt förra inlägg)

onsdag 12 februari 2014

Vårteckensutmaning 2014

Nu är jag tillbaka igen. Telia kom och lagade felet det datumet de lovat. Så skönt när allt fungerar igen.
Jag har inte hunnit läsa ifatt inne på era bloggar än, men ska göra det när jag får tid. Det finns ju trots allt en hel del annat att göra än att bara sitta vid datorn.

Men jag har sett att Vårteckensutmaningen ska börja igen. Det är Annica med bloggen "det grå huset på kullen" som håller i utmaningen även i år. Hon gör ett så bra jobb. Och det är så roligt att vara med och leta vårtecken. I år startar vårteckensutmaningen den 23 februari. Varje söndag rapporterar vi hur långt våren kommit där jag bor. Jag  har anmält mig, hoppas du också gör det. Man hittar så många nya bloggar som man blir bekant med och så får man se hur olika långt våren kommit i vårt avlånga land. Titta in till Annica och läs mer om hur utmaningen fungerar och glöm inte anmäl dig där också, när du ändå är inne på hennes blogg.

Nu skiner solen hos mig, fåglarna kvittrar, det är så härligt ute.

måndag 10 februari 2014

Nu har det hänt igen

Det har sina nackdelar att bo på landet fast många fördelar också.
Men just nu är det en nackdel för vi är utan internet IGEN......det är så trist, när varken fast telefon eller internet fungerar. Och inte kan man följa OS-sändningarna på Tv 3 heller.

Det var i torsdags eftermiddag som internet slutade fungera. En skogsmaskin körde förbi utanför vårt hus, han hade en grävskopa på släpet. Lasten var för hög så telekabeln fastnade i grävskopan och kabeln slets av. Vi har anmält felet till Telia och de lovade att laga det här senast idag. Men idag fick min man sms från Telia att det är större fel än de trodde så det tar flera dagar innan vi får det lagat. Grrrr.

Min syster som bor granne med mig, (hon har internet). har en kabel som ligger i hennes garageuppfart som hon får köra över varje gång hon ska ut med bilen den har legat där sedan stormen Simone i oktober. Den har Telia inte tagit hand om än.

I morgon ska jag traska ner till henne och låna hennes internet, behöver söka ett par jobb igen.

Ha det bra alla bloggvänner, jag hör av mig igen när internet fungerar här på bondvischan igen.

onsdag 5 februari 2014

Stolt mamma

Bild från nätet

Ikväll känner jag mig riktigt glad. Jag gläds med min dotter som har fått studentstipendium idag. Andra priset på 7000:- tillsammans med sin klasskompis från Universitetet. Klicka här  så kan ni läsa reportage från utdelningen och även se bilder. Jag ser att länken inte fungerar idag (det gjorde den igår kväll).

Den sista stora uppgiften som min dotter och hennes klasskompis fick innan de tog examen i somras var att göra ett projektarbete. Min dotter och hennes kompis valde att miljöklacifiera ett  av skolhusen på universitetet. De analyserade värmeåtgång i huset, hur miljövänligt det är, var värmen kommer ifrån osv. De sökte studentstipendium för sitt arbete på Videum i Växjö. Det var 29 stycken som sökt stipendium och min dotter och hennes kompis fick andra pris.

Förutom äran och pengarna de fick, så fick de varsin stor bukett med tulpaner.
De fick även en karaff och två glas från Kosta Boda och ett fint inramat diplom. 
En minnsevärd dag för dottern. Nu är det bara ett arbete också hon behöver. 

söndag 2 februari 2014

Mörkerlek och vinterfiske

Den här helgen har vi varit avlastningsfamilj åt de tre barnen. Den helgen barnen kommer försöker vi alltid hitta på något roligt annars blir det så lätt att de sitter för mycket vid datorn.


Förra gången de var hos oss hade vi köpt varsin ficklampa till dem som de tyckte var jätteroligt att springa runt och lysa med. Så i fredagskväll hade vi skoj med dem utomhus. Jag hade hängt upp 15 reflexer i träden i min trädgård. Så efter kvällsmaten klädde vi  på oss och gick ut med ficklamporna så fick de springa runt i snön och leta efter alla reflexer. De tyckte det var jätteroligt. Vi hittade 14 av 15...men det som göms i snö kommer fram i tö (jag tror nämligen att de tappade en i snön)

På lördagen hade vi bestämt att vi skulle gå till Sjöudden och vinterfiska. Mört hade vi köpt kvällen innan.
Vilken mysig dag vi fick, det var bara en sak som fattades...SOLEN Här kommer en massa bilder från utedagen vid sjön.
 Här ser ni vår lilla "timmerstuga". Inbäddat i dis.

 Här slår min man hål i isen med spettet, isen var ca 15 cm tjock. Barnen tyckte det var spännande, de hade aldrig vinterfiskat förut. Vår äldsta pojke var också hemma i helgen, alla hade det mysigt tillsammans.

När alla 8 hålen var klara, gick vi mot stugan igen.

 Där var det dags att tända en brasa, det ville sig inte riktigt, men till slut så.....

...kunde vi äta både hamburgare och korv. Då hade dottern också kommit ner till sjön.

Naturligtvis ska man ha varm chokladmjölk med sig och dricka när man har uteaktiviteter, men den var förstås för varm, så vi fick sätta den i en snödriva, vi låtsades att det var vårt kylskåp.

När det var dags att åka hem ville alla barnen åka i traktorn hem, ännu en ny upplevelse. 

Eftersom det var kramsnö i lördags passade vi på att göra två snögubbar och en snölykta, men ljuset i lyktan ville inte brinna, det bara slocknade hela tiden, så till slut gav jag upp.

När jag nattade barnen på kvällen sa en av dem, jag önskar vi kunde ha lördag i morgon igen så vi kan gå ut och fiska, det var så roligt. Tyvärr fick vi ingen gädda. Men det satt en på kroken som lossnade när vi skulle dra upp den.