Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 25 juli 2014

Sommar, Sommar, Sommar.....

Den här veckan har vi inte våra extra barn (de kommer igen på söndag) då blir det inte av att vi åker till sjön och badar. I stället sitter min man och jag hemma och svettas. För inte orkar man göra så mycket i sommarvärmen.

I går var tre kusiner till mig från Örebro på besök. De ville komma och överlämna en blomma till min mamma som fyllt 85 år. Jätteroligt att få träffa dem. Här sitter vi under äppelträdet och fikar, enda platsen det var skugga på.

Har fixat till två  trädgårdskorgar. Fyllt dem med sekatör, planteringsspade, hacka, uppbindningstråd m.m. En till mig och en till liten trädgårds tjej. Så när det blir lite svalare ute är det bara att ge sig ut i trädgården och ansa växterna.

I går var jag och handlade hittade denna fina solhatten för 20:-, underbar färg, tycker jag, så den kunde jag inte låta stå kvar i butiken. Har även köpt en växt på Tradera, Guldlysing heter den, såg den i Allt om Trädgård och tänkte en sån vill jag ha.

Det här fotot blev jag nöjd med. Växter och insekter går ton i ton.

I växthuset börjar det bli dags att skörda grönsaker. Tomater, gurka, men paprikan är för liten än. Squashen börjar bli riktig stor nu. Använde min första för i år i matlagningen i går. 

Till sist en bild från trädgården.

måndag 21 juli 2014

Mini-semester

Nu har vi varit ute på äventyr med våra kontaktbarn. Åh, så spännande det var innan vi kom iväg, lite pirr i magen var det allt. När vi kopplat på husvagnen efter bilen och startat vår resa vände de sig om flera gånger och var så fascinerade över att husvagnen "hängde" fast efter bilen. Min man och jag hade sett ut en plats dit vi skulle åka. Det var 15 km hemifrån, och vi var beredda på att få köra hem mitt i natten om det inte fungerade.

Platsen där vi campade låg vid en sjö. Så barnen kunde bada hur mycket de ville. De tyckte vi vuxna var lite tråkiga som bara doppade oss och tog en liten simtur, själva låg de i blöt i timmar.

Vi spelade boule på kvällen, och grillade kött och korv och kokade makaroner till. Och fiskade, min man fick en liten abborre, som vi la på grillen.

Det nappade även för lilltjejen, fast hon fick en plastkasse på kroken. 

Medan de andra fiskade kopplade jag av en stund med en bra bok.

Efter allt roligt vi gjort på kvällen var det dags att göra oss i ordning och gå till sängs. Tänderna borstade vi ute och spottade ut tandkrämen i skogen. Det tyckte de var så roligt att man fick göra så. De här barnen är väldigt mörkrädda och i skogen finns inga eluttag, så vi tänkte hur ska detta gå. Men vi la oss samtidigt allihop och när vi somnade var det fortfarande ljust, det såg man genom takluckan. Mellanpojken vaknade till mitt i natten och sa: "-Anne-Lie, det är jättemörkt, jag ser ingenting"  Men när han hörde och kände att jag låg bredvid honom somnade han om. Sen sov de gott hela natten.

 Så här vackert var det på morgonen, helt vindstilla när vi satt ute och åt frukost. Barnen var  nöjda och glada och en erfarenhet rikare.

Nästa dag åkte vi till en annan plats och badade, där var det lite mer barn att plaska med.
(De två följande bilderna är tagna med mobilen)


Vi har haft härliga dagar med barnen. De hade lite ångest i söndags för de ville inte åka hem till sin mamma.

Idag har jag städat i gårdshuset. Vår son har bott där i tre månader  så det behövdes städas ordentligt (mina mostrar ska ju sova där till helgen)

 Senare på kvällen när jag matade fiskarna i dammen fick jag se en fin blomma i rabatten.
... en penstemon som jag frösått. Underbar färg. Jag älskar penstemon.

Avslutade kvällen med att plocka en bukett med renfana som jag hängde på tork.

onsdag 16 juli 2014

Dålig

Nu är det SOMMAR och SEMESTER hos oss och jag är jättedålig på att blogga. Ibland tittar jag in hos er andra men är alldeles för LAT för att kommentera.

Förra veckan var vi iväg med husvagnen. Bara min man och jag. Det var avkoppling bara det. Vi var på en kristen konferens utanför Aneby...vilka dagar. Härliga gudstjänster var vi på. men det var ju rejält varmt också så vi tillbringade ett par dagar på stranden, helt underbart. En dag var vi och hälsade på min kusin med familj och blev bjuden på gott fika hemma i hennes sommarstuga.
På torsdagen kom våra killar upp till konferensen och bodde med sina kompisar i tält och på fredagen kom dottern dit åkandes på sin motorcykel. Så hela familjen var samlad över helgen.

När jag har varit borta en vecka LÄNGTAR jag efter att få gå en trädgårdsrunda i trädgården och se hur mycket som har hänt. Men när vi kom hem ösregnade det, men framåt kvällen, när det började skymma höll det uppe. Så jag hoppade (ja, det kanske var mycket sagt) tog på mig stövlarna och gick ut.
 Min klätter-ros vid mitt rostiga hjul, namnet har jag glömt bort.

 Majdrottning som jag fått av min bloggvän Aggie. Det blommar så fint i år, har vuxit till sig rejält.

Riddasporre, är det väl, har svårt att hålla ordning på om det är riddarsporre eller stormhatt.

Vi fick 57 mm (tror jag) under ett dygn. Nästa dag sken solen...
...då såg jag att min clematis som jag fick av min dotter i våras, hade slagit ut. Jag tycker den är så fin "Princess Diana" heter den.

I går kväll tillbringade jag ett par timmar i blåbärsskogen.  Det fanns gott om blåbär och gott om mygg.
Min man gjorde mig sällskap första timmen, men sen ringde våra pojkar att deras kompis bil hade gått sönder, så min man fick åka och bogsera hem hans bil till oss.

I eftermiddag kommer våra barn som vi är stödfamilj åt, då ska vi ut och sova i husvagn en natt. Tänkte lägga oss vid en sjö. Det ska ju bli sommarvärme igen. Barnen stannar till söndag.

På Söndag fyller min mamma 85 år, så hon behöver en del hjälp. Och nästa helg kommer hennes syskon hit och ska fira henne. Då ska två mostrar (88 och 92 år) sova i vårt gårdshus och en morbror med fru i vår husvagn. Och dessförinnan på torsdag nästa vecka kommer tre kusiner från Örebro till oss och hälsar på, de vill även lämna en födelsedagsblomma till min mamma. Så här är det fullt upp.

Hoppas ni alla njuter av sommaren!!!!

lördag 5 juli 2014

Sommar i min trädgård

Nu är det SOMMAR och SOL....vilka härliga dagar vi haft. ca 25 grader varmt ute och solsken, man kan inte annat än njuta både av vädret och av allt som blommar i trädgården. Man hittar både den ena och den andra fina blomman som slagit ut mellan ogräsen (för ogräs finns det, men de kan man trolla bort med kameran)

Här bjuder jag på några blombilder från trädgården
 Röd stjärnflocka, den växer vid dammen

Trollrudbeckia, jag gillar den här formen på växter

 Smörblomma, som jag fått av någon bloggvän, kommer tyvärr inte ihåg vem

Dottern köpte den här klängrosen för tre/fyra år sedan, vet inte vad den heter, men i år blommar den rikligt, fullt med knoppar.

I den här sommarvärmen kan det vara skönt att svalka sig i vattenspridaren.

 Kommer ni ihåg att för några år sedan spikade jag upp tvättlina på altanen som jag ville att kaprifolen skulle slingra sig på. På den här sidan går det lite trögt...

...men på den andra sidan växer det så det knakar, det har blivit ett bra insyns-skydd, det har doftat så gott av kaprifolens blommor i vår.

 Vi äger två hagar som ligger intill vårt hus där våra får går och betar. I den ena hagen var det väldigt igenväxt så min man har sågat ner hundratals med granar under vintern/våren. Ett riktigt slitgöra.Nu är detöppet och fint i hagen igen. Grannen har hjälpt oss att köra ihop granarna i en stor hög som ska flisas senare.

Här ser ni högen, det finns en till  fast den är lite mindre.

Åh, jag måste bara visa den här också. Visst är den vacker.

Nu är det dags för dottern och hennes kusin att åka ut på äventyr med motorcykeln.