Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 31 december 2014

Årets sista dag...

Här har varit fullt upp sedan julafton, ingen tid att sitta vid datorn. Alla våra barn har varit hemma under juldagarna och mellanpojken stannade hemma en hel vecka. Efter juldagarna kom extrabarnen och de har varit hos oss i 4 dagar. Det har varit intensiva dagar men så roligt att få umgås med alla barn. Kallt har det varit -17 som kallast, vi har varit ute en del med barnen i det vackra vintervädret.

Idag på morgonen har jag städat, dammsugit och torkat golvet så nu är det någorlunda rent. Ikväll blir mannen och jag ensamma att fira in det nya året, alla barnen ska ut med kompisar. Jag har inte planerat något för kvällen, inte ens vad vi ska äta. (Har inte orkat) Får väl ta en hård macka med julskinka på. Det blir ju nytt år oavsett vad vi äter.


GOTT NYTT ÅR till  er alla.......

tisdag 23 december 2014

GOD JUL

Jag önskar er alla en riktigt fin Julhelg!!!

GOD JUL 
önskar jag och tomtefar



lördag 20 december 2014

Oplanerat

Dagarna före jul...och den här veckan har jag inte följt  min planeringslapp. Men jag hinner bli klar med allt innan jul trots allt.
Som ni vet så har dottern slutat GMU nu, hon har varit julledig en vecka. Den 7 januari börjar hon sin provanställning på regementet. Och nu börjar jakten på lägenhet. Vi hittade ett par stycken när vi sökte runt på nätet, men när dottern ringde för att höra sig för var man tvungen att stå i bostadskö för att få en lägenhet. Mindre roligt eftersom hon inte stod i kö. Vad gör vi nu då. Jo, vi började titta efter lägenheter på Blocket....efter ett par dagar dök det upp en ledig etta i Eksjö. Dottern mailade men fick inget svar så hon tänkte att det är nog kört. Men i går morse hörde de av sig, de undrade om vi kunde komma och titta på lägenheten. Så det var bara att sätta sig bakom ratten och köra iväg....
Och vi blev inte besvikna en fin etta med riktigt kök. Dottern bestämde sig på en gång, så hon skrev kontrakt nere i tvättstugan. Så skönt för henne att slippa bo på regementet. Den 4 Januari får hon nyckeln.

 Idag kopplade vi släpet efter bilen och körde till Erikshjälpen i Växjö och där hittade hon mycket fina möbler, soffa, köksbord+stolar, fåtölj m.m. JA, ni ser, släpet är välfyllt. Tyvärr var det snöslask ute, men det ordnade sig ändå.

I eftermiddag har min man varit i skogen och hämtat vår julgran, och jag har klätt den, nu står den i hallen och lyser så fint. Min man fyller år på måndag så jag vill gärna ha den på plats till hans födelsedag.

Den här amaryllisen blommar så fint i mitt fönster nu. På lappen som finns i krukan står det att det ska vara röd, men jag tycker mer det ser ut som en rosa färg :)   jag har en mörkröd amaryllis också, tyvärr är jag inte duktig på att bevara löken till nästa år.

Jag har berättat tidigare att jag fått beställningsjobb på stickade tröjor, här är mitt första set klart. Det andra blir lika dant fast i andra färger, grå bottenfärg och vit/vinröd pippi-mönster.

Jag har inte hört något mer om jobbet jag var på anställningsintervju på så antagligen har någon annan fått tjänsten. Men tack för att ni höll tummarna. Ska försöka titta in till er andra nu, men jag är ganska trött efter att stressat runt på vägarna hela veckan. Men snart är det jul då får vi vila, eller hur.

fredag 12 december 2014

Lucia

Hade planerat att besöka er alla idag och kommentera på era bloggar. Men vi har "Ostabilt internet" idag och värre blir det väl när stormen Alexander drar fram inatt. Hoppas att dottern hinner hem med tåget innan eländet bryter ut. Just nu funkar det en stund så jag passar på att göra ett snabbt inlägg.
I morgon är det Lucia och jag har plockat fram mina olika luciatåg. 



Den stora lucian på översta bilden fick jag av min farmor är jag var liten. Man kan vrida upp den och då spelar den lucia-sången. Den Lucian är jag väldigt rädd om.

Den här helgen är extra barnen hos oss och jag har planerat att vi ska koka julgodis med dem som de får ta med sig hem till mamma. Och på söndag tar vi julbadet i badhuset.
Julskinkan ska även sprutas med nitritsalt och läggas i saltlake i tio dygn.

Jag söker en del arbeten runt om i kommunen och i går var jag faktiskt på anställningsintervju, de ni. På måndag/tisdag får jag besked om hur det gick. Om jag eller någon annan får arbetet.

Nu hoppas jag att ni alla får en fin Lucia och tredje advent.

måndag 8 december 2014

Klar

I går kväll satte jag dit sista pusselbiten i mitt pussel, eller rättare sagt min dotters pussel. Visst blev det fint, lite annorlunda är det eftersom det inte är någon rak ram runtom och så är det "hål" i pusslet lite överallt. Men roligt och avkopplande är det med pussel.

Det var någon som ville ha receptet på mina Bounty jag bakat, här kommer det.

Bounty 



Önskar er alla en fin Lucia-vecka!

lördag 6 december 2014

Lördagkväll

Sitter och njuter av en kopp te med glöggsmak. Var i Växjö igår och jul-shoppade med äldste sonen och inhandlade ett par påsar med julte.

Jag skrev i mitt förra inlägg att jag inte skulle koka något julgodis i år, men jag tar tillbaka det. Hela förmiddagen stod jag vid spisen och kokade knäck och fem-minuters kola. Våra barn måste ju få äta lite julgodis när de kommer hem, och även äta lite kakor....men min man och jag är försiktiga med sockret. jag har bakat några sorters kakor utan socker och vetemjöl i (till oss) och idag gjorde jag julgodis också utan socker i. Bounty bakade jag, farligt goda blev dem...ingr. är kokosolja, kokosmjölk, cocos. Är någon nyfiken på receptet kan jag skriva det i mitt nästa inlägg.


I morgon tänder vi andra ljuset i advents-ljusstaken. Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin 2:a advent.


onsdag 3 december 2014

Nedräkningen har börjat

I måndags tände jag datumljuset så nu har nedräkningen till jul börjat. Även första ljuset i adventsljus-staken tändes. Men jag har ingen stress inför julen. Har bestämt mig för att inte baka så mycket kakor (ingen äter upp dem ändå) och det kommer inte att bli så mycket hemkokt julgodis heller. Känns konstigt att vi inte är så många som bor kvar här hemma längre, man är van vid storhushåll.

Men i Lördags var alla våra ungdomar hemma (utan äldste sonen som var sjuk) + extra barnen. Först gick vi på julskyltning, därefter bjöd jag på Paella till middag och efter det firade vi dottern som fyllde år i måndags. Det var så trevligt och mysigt att ha dem hemma allihop. Yngste sonen ställde sig som vanligt vid spisen och hjälpte till med maten.

Vi hann även med att montera ihop pepparkakshuset. I år får pepparkaksgubbarna/gummorna som bor i huset inte elda något för det finns ingen skorsten. Den var i småbitar när vi öppnade kartongen, även taket var sprucket men det kunde vi "limma" ihop med florsocker-blandningen....Jag ska dekorera med tomtar och granar sen, men jag har inte öppnat jul-lådan än.

 Jag brukar ha pepparkakshuset i köket, men där är lite rörigt just nu för vi renoverar lite. Så jag har fått ställa den på behörigt avstånd i ett annat rum så länge för jag vill inte att huset ska gå sönder ännu mer. Vår "gamla" köksspis var ganska retsam och fellarmade och släckte ner plattorna utan anledning när jag stod och lagade mat. Hade man tur fick man igång plattan igen, vad händer annars...jo, man stod och slet sig i håret, suckade och blev allmänt irriterad (inga svordomar ur min mun). För två veckor sedan gav jag och min man upp kampen mot spisen. Vi åkte till IKEA och köpte ny spis, ny ugn och nya bänkskivor. Igår var det test-dag av spisen och ugnen, än så länge fungerar allt som det ska.

Så har jag fått en beställning på tre barntröjor som jag ska sticka. Det är en mamma som sett mina foton på olika tröjor som jag lagt upp på fb, hon skickade en fråga och undrade om jag ville sticka till hennes lilla flicka som fyller 1 år. (Naturligtvis får hon betala för garn/arbete). Roligt när det man gör uppskattas. i går kom garnet så nu är jag i gång igen.... Men mellan varven sätter jag mig vid det här pusslet.

Nedräkningen har också börjat när det gäller dotterns GMU...om 9 dagar är utbildningen slut, 12 dec. Den här veckan är de ute på fält sover i skogen i åtta dygn...temat för veckan heter "vi ger aldrig upp".
Nästa vecka får hon besked om hon får den praktikplatsen hon sökt på regementet.

Hur gick det med min förkylning då....Ja, på torsdagkvällen frös jag så in i bänken. Tände en brasa och satt framför den, men vad hjälpte det, blev inte varm, två täcken och två filtar på natten, frös ändå. På morgonen vaknade jag och var jättehes.. Så  förkylningen satte sig på stämbanden, har knappt kunnat prata i en hel vecka, idag är det bättre, men är fortfarande hes och det retar fortfarande lite i halsen.

Önskar er alla en fin dag,