Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 21 augusti 2015

Soliga dagar

Vilket härligt sommarväder vi har. Man njuter i fulla drag. Alla njuter, både människor och djur.

Här ligger kisse på altanräcket och njuter. Hon har varit ensam i fem dagar då vår andra katt har varit på rymmen. Hon försvann samma dag vi åkte på församlingshelg (fredag) och kom inte hem förrän tisdagkväll. Trots att jag inte är någon kattvän så far en hel del tankar genom huvudet och man undrar vart hon tagit vägen. Då blir man extra glad när hon sitter på altanen och tigger fil på kvällen.


Fjärilarna stortrivs i det soliga, varma vädret. De svärmar runt min fjärilsbuske. Tyvärr har det blåst de sista dagarna så det har varit svårt att fota växterna, men är man envis och trycker av det ena fotot efter det andra så blir det alltid någon bild som blir bra.

 Fler fjärilar....den här vet jag inte vad den heter. Varken fjärilen eller blomman.

Pelargonierna har slagit ut i värmen. Bara att njuta av allt det vackra.


måndag 17 augusti 2015

Dålig

Här har det varit tyst ett par veckor, jag har varit dålig på att uppdatera. Men när nu sommaren äntligen kommit så har jag inte haft tid eller lust att sitta vid datorn.

Och sedan mitt förra inlägg har det hänt en hel del.


Dottern tog med sig sin mamma (jag) och sin mormor på en utflykt till Knällsberg kvarn. Det är så vackert där. Där finns en liten gårdsbutik, och ett café och om man går över den fina bron kommer man till en liten fin trädgård som man kan promenera runt i. Som ni ser på bilden säljer de växter där så jag passade på att köpa en (hm, har ju inte så många trädgårdsväxter). När vi tittat klart  i Knällsberg åkte vi vidare och dottern bjöd oss på god middag på en restaurang. En mycket trevlig dag fick vi, tre generationer tillsammans. (Tyvärr glömde jag kameran hemma och fick fota med mobilen)

Samma dag fick vi besök av min man´s bror och svägerska som var hos oss ett par dagar. Alltid lika roligt att få besök av dem, det blir inte så ofta eftersom det är ganska många mils avstånd emellan oss. Vi fick njuta av några härliga sommardagar tillsammans, satt ute hela dagarna. Och hönsen spatserade runt omkring oss hela tiden i trädgården. Men jag tror att hönsen får husarrest snart, så de får stanna i hönsgården. De börjar förstöra en del i trädgården...gräver gropar och så får vi gå runt och leta efter ägg överallt.

 Ett favoritställe där de lägger sina ägg är i mitt växthus. 12 ägg har hönorna värpt åt oss och idag kokade vi några stycken. Kändes riktigt högtidligt att äta ägg från sina egna höns. 
Samma helg som vi hade besök hade jag födelsedag. Tack till er alla på facebook och även några av mina bloggvänner som Grattat mig.

Så har vi byggt färdigt Titanic. 

Killarna är ute och sparkar fotboll i det fina vädret...ibland får jag sticka ut huvudet genom fönstret eller dörren och skrika "Akta mina blommor". Ibland blir det ett riktigt höjdarskott, som ni ser så har vi ingen basketkorg utan använder Tv antennen att lägga bollen i.

Helgen som ligger bakom har vi varit bortresta. Vi har varit på Kustgården Senoren som ligger i Karlskronas skärgård. Vi har haft läger med stora delar av vår församling. Och vilken fantastisk helg vi haft. Vädret var på sin allra bästa sida. Sol, bad, lekar, fiske, härlig gemenskap, god mat och några undervisningspass. Det är roligt att vara tillsammans en helg, man umgås och lär känna varandra på ett helt annat sätt när man tillbringar hela dagarna tillsammans.
 Vi brukar ha husvagnen med oss men i år bokade vi en stuga. Vi fick bo i "Hallonstugan" med utsikt över sjön. Sagolikt vackert. Jag och min man och två av killarna sov i stugan och två killar sov i tält utanför stugan. Det finns gott om björnbär på bergen men i år var de inte mogna.



 Här hemma börjar mina tomater äntligen att mogna. Här är de två första, de växer i växthuset.

Fjärilarna tycker också om solen, de flyger omkring i trädgården och de njuter av mina blommor lika mycket som jag gör.

måndag 3 augusti 2015

Kackel i grönsakslandet, blåbär och kräftor


När vi öppnar upp dörren i hönsgården blir hönorna och tuppen lyckliga. De har en stor åker att gå runt i men de ska in i vår trädgård. Och det är väl lite mysigt att ha dem springande i trädgården. Förut var det lammis som var i trädgården men nu har hönorna tagit hennes plats. Det jag inte gillar är att de springer och äter upp en del i trädgårdslandet och mina amerikanska blåbär, ja, de smakar allt en del på mina blommor också. Har varit lite sur på dem ett par dagar. Vi får väl sätta upp något staket runt landet. Hur gör ni andra som har frigående hönor?

I fredags när jag körde hem från fredagshandlingen såg jag så många bilar som hade parkerat på skogsvägarna, så jag frågade min man om inte vi också kunde åka till blåbärsskogen på eftermiddagen. Vädret var perfekt för bärplockning. Han hängde på. Jag frågade även våra nya killar om de ville följa med till skogen. Alla tre killarna svarade JA. "Killen från Somalia frågade "Mamma, finns det lejon i skogen i Sverige? Nej svarade jag, men det finns älg, rådjur, kanske man kan få se en hare. Då vill jag se en älg, säger han. Nu är det inte så lätt att få se skogens konung på beställning. Det enda vi hörde var fågelkvitter, det var så rofyllt i skogen. Och killarna var så duktiga att plocka bär. 9 L blåbär hade vi med oss hem.

I går ringde min syster och frågade om vi ville följa med ner till Sjöudden och lägga i kräftburarna och att grilla lite gott. Klart vi hängde på. Så mycket som det regnat i sommar så har vi knappt varit vid sjön. Väskorna packades med grillmat och dricka. Vilken härlig kväll vi fick.


Det var helt vindstilla vid sjön, inga myggor. Vi umgicks med varandra, många glada skratt. Jag tror att alla njöt av att komma iväg hemifrån en stund.

 Min systers man och killarna kastade i burarna i sjön. Han har varit dit nu på morgonen och tittat till burarna, spännande att höra om det var några kräftor.

Min man och en av killarna tog en sväng ut på sjön, killarna behöver lära sig att paddla med kanoten och ro med ekan. Inte så lätt i början, det går lätt runt, runt.
Innan min man skulle åka iväg till arbetet på kvällen kastade han några kast från bryggan efter andra kastet fick han en abborre på kroken. Då blev Omar eld och lågor och började också kasta. Han hade också tur. Han fick napp för första gången och var överlycklig även han drog upp en stor fin abborre.

Jag blev glad för kantarellerna jag hittade i skogen..

..och lingonen lyste så fint i skogen. Fast de är inte mogna än.

Nu är den här trevliga och sköna helgen slut och en ny vecka ligger framför.