Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 2 juli 2011

Beskrivningen på babyfilten

Klicka på fotot så kommer du till beskrivningen, hoppas jag.

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag har svårt att bara sitta still och rulla tummarna, jag vill alltid göra något med mina händer.
Och just nu stickar jag. När mina kompisar (kan man kalla dem kompisar när man snart är 50 år) fått barn har jag alltid stickat en babytröja åt dem och det har blivit många tröjor under alla år. Nu stickar jag till mina kompisars barn (när de får babisar)

Därför blir det en hel del garner över som bara har legat i kökssoffan till ingen nytta.
Men nu har jag kommit på vad jag ska använda alla garner till.

Jag är med i något som heter Stickhjälpen. (gå in och läs på deras sida). Där stickar man till behövande i Lettland. Familjer som bla. har det svårt ekonomisk, och till ett barnhem.

Just nu har jag stickat tre babypaket i olika nyanser. I paketet ska det ingå, tröja, byxa, vantar, sockor, mössa en babyfilt. Nu är det mest aktuellt att sticka barntröjor från 4 år och uppåt som barnen ska få i julklapp. Det ska jag börja med nu, räknar med att hinna med ett par stycken innan slutdatumet i slutet av Augusti.

Det är på Stickhjälpen hemsida jag hittat beskrivningen på de fina babyfiltarna. Jag har stickat filten i ett garn som heter Carolina 100% akryl.

Till sist ett trädgårdstips.

Gå in på den här bloggen Tankar från trädgårdsmästaren hon vill att alla som är intresserade av trädgård och bloggar om sin trädgård, växter någon gång ibland talar om vilken växtzon vi tillhör. Hon ska göra en lista och hon lovar en utlottning till de som deltar. Jag har listat mig, gör det du också.