Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 29 april 2013

Ligger efter...

Hejsvejs, nu är jag tillbaka igen.
Förra veckan var en intensiv vecka. Jag jobbade på dagis hela veckan, då två av personalen var sjuka och bara jag fanns som vikarie. En dag var jag vikarie för tre personer (men jag får antagligen inte tredubbel lön). Och så nästan full barngrupp ca 18 barn. Kan tala om att jag somnat ovaggad på kvällarna.
Min man och dotter har lagat middag på kvällarna. Jag har plockat fram en matbit från frysen kvällen innan, tagit fram recept och gett instruktioner sen har de gjort resten. När jag kommit hem från jobbet ca. kl 17.00 har maten varit klar. Lyxigt, eller hur, så skönt när man kan hjälpas åt.

Så är det måndag igen och jag har inte orkat eller hunnit ut att fota några vårtecken till idag, även om det finns gott om dem i min trädgård.  Men årets majblomma är väl ett säkert vårtecken. Jag tycker om färgen på majblomman i år.

Sprang även ut och tog ett kort på mina pioner, de har kommit långt. Men titta in hos Annica, här finns det fler som visar vårtecken.

I lördags hjälpte vi äldste sonen att flytta. Han och hans flyttlass kom från Eksjö på lördagen och hjälpte honom att möblera och packa upp ur hans flyttlådor. Lägenheten är jättefin och ligger i centrum så han har nära till allting. Det kanske inte var den bästa dagen att flytta in på eftersom det var "våryra" i Tingsryd. Fullt med bilar och människor överallt. Men det visste vi inte när vi planerade flytten. Vi hade dessutom släp med oss för vi köpte nya trädgårdsmöbler till altanen.

I går söndag spelades barmnmusikalen "Gryningsljus" upp i vår kyrka. En barnkör med ca 25 barn som övat hela våren och igår var det dags att sjunga upp inför en fullsatt kyrka. Musikalen handlade om när Gud skapade himmel, hav, fåglar, djur, männsikor osv. Ååååhh, de var så duktiga och fina. Barnen var änglar och jag och två "damer" till har gjort änglavingar till alla barnen, med glitter i kanten. Vi fick tag på glitter tack vare att alla letade i sina jullådor efter glitter som blivit över från julen.

Jag har fått tips om en sida på nätet som säljer hudvårdsprodukter.
Alltifrån hårvård/hudvård/makeup/solkrämer och mycket, mycket mer. Titta gärna in där. nu när vi trädgårdstokar ska ut i våra rabatter blir händerna väldigt torra och nariga då kan det vara skönt att få smörja in dem med en fin handsalva. På den här sidan Bangerhead finns det många olika tips att välja på. Något som jag själv ska titta vidare på är produkterna för ansiktsvård. Har redan tittat runt men inte bestämt än vilken jag ska köpa.

Japansk körsbärsbuske

Även om veckan och helgen varit intensiv var jag bara tvungen att ut i trädgården i stund på lördagen.  Hmm, jag har köpt en del nya växter som behövde komma ner i jorden, har inte gått förut pga. tjälen, men helgen gick det. Har köpt en ny forsythiabuske, den jag har innan är inte för rolig, en enda gren som sticker rätt upp. Två st. japansk körsbärsbuske för 39.90 st. sex nya rosor för 29.90 st. Ja, rosorna har jag inte hunnit få ner än, får bli i morgon eftermiddag.
Om en stund ska jag till sonen, vi ska ha en träff med LSS-handläggare och områdeschef. Hoppas han bjuder på lite gott fika. Och imorgon bitti ska jag till tandläkaren och laga min avbitna tand.

Jag ser att ni andra har bloggat så flitigt...tyvärr har inte tiden/orken räckt till att titta in hos er.

söndag 21 april 2013

vårtecken vecka 16

Waoooo......vilken härlig helg vi haft. Vädret har visat sig på sin allra bästa sida. Sol från en klarblå himmel, inte ett moln har vi sett. Ca 15 grader hela helgen och vi har tillbringat dagarna i trädgården, med att kratta och plocka fram solstolar och andra utemöbler, plockat bort fågelbord, fikat och njutit.
Naturen exploderar ute och nu är det inte svårt att hitta vårtecken hos mig.
Här kommer en bildkavalkad på några härliga vårtecken.

Påskliljorna har börjat slå ut.

Nässelfjärilen är ute och flyger i solskenet.

Vitsipporna blommar för fullt.

Min tibast blommar, den är svår att fota, så man får en fin bild...men hela busken är full av utslagna blommor, den är så vacker. Ha fått ett litet skott av min svärmor och den har växt till sig och blivit så stor och fin.

Svarta vinbärsbuskens blad börjar slå ut.

Till sist en bild på kejsarkronan, ett par dagar till med  den här värmen så slår den ut.

Nu börjar mitt favoritträd slå ut....om det är utslaget nästa vecka ska ni få se en bild.

tisdag 16 april 2013

Hej då....

Tänk att våren kom till slut. Som vi väntat, som vi frusit, som vi suckat över varje snöflinga som dansat i luften, som vi klagat över alla minusgrader....men nu är det glömt (eller), för nu är våren här, åtminstone i Småland. Helt underbara dagar har vi ... solen värmer gott och man springer runt i trädgården i bara kortärmat och plockar och plockar. Fast jag har mest varit inomhus och vårstädat men jag måste ut och njuta av det fina vädret lite också.

Och nu hoppas jag att vår lille kotte trivs ute i det fria. För i helgen släppte vi honom fri igen, nu är det så pass varmt så han klarar sig. Jag tror han tyckte det var skönt att få komma ut...och visst ser det ut som han säger, "Hej då, på fotot...Tack för att ni tog hand om mig tills det blev vår". Jag hoppas han kommer tillbaka någon gång i sommar.

Idag har mina blåsippor slagit ut....underbar blå färg, jag såg att det var knoppar på vitsipporna också, ett par dagar till så blommar de också.

Min man har tvättat växthuset åt mig i eftermiddag, nu ska jag köpa hem lite jord och gödsel, sen kan jag nog snart börja så därinne. Brukar så tagetes och astrar där, och det ska bli så skönt när jag kan flytta ut mina odlingar dit, de här dagarna har de flyttat ut på altanen för att härdas och så in igen på kvällen. Jag har fått en massa ohyra på dem i år, inget roligt.

I morgon ska jag till tandläkaren. 8.50 har jag en tid. Jag bet av en tand förra veckan så jag måste väl laga den...nu för tiden kan man ju inte betala med kontanter så det räcker om jag har Minuten kortet med mig, för det kostar väl en slant. Han ska göra undersökning också. Bra att komma dit tidigt på morgonen då hinner jag mycket mer under dagen. Funderar på att vårstäda det sista rummet på nedre plan, får se hur det blir.
Ha det gott alla bloggvänner och njut av våren och värmen.

söndag 14 april 2013

Vårtecken vecka 15

Nu känns det som att våren har kommit till Småland. I fredags regnade det hela dagen, så då försvann det mesta av den lilla snö som fanns kvar. Men idag har vi +16 grader ute, tyvärr har jag varit borta hela dagen och inte kunnat njuta av det härliga vädret. Men tog en trädgårdspromenad precis nu i kortärmat och det var så skönt. Om jag skulle visa bild på alla vårtecken jag hittat under veckan skulle det bli ett lååååångt inlägg och ni skulle säkert tröttna på att läsa klart. Så jag väljer bara ut några få bilder.

I början av veckan såg jag att mina älsklingsfåglar tranorna kommit hit, har även sett bofinken och staren. Riktigt fina vårfåglar. Väntar bara på att sädesärlan ska dyka upp också. Och en citronfjäril var ute och flög på förmiddagen, de är inte så lätta att fånga på bild.
Vårlöken har slagit ut idag i den härliga vårvärmen...men mina blåsippor är fortfarande bara i knopp...de väntar jag med att visa i bild tills de är helt utslagna.

Det här är ett foto på min buskpion. Lite synd att den spricker ut nu, för den vill gärna frysa när det blir många frostnätter, men de är förhoppningsvis slut nu.

Var in till Blomsterlandet i fredags och fick (köpte) (jo, en fick jag av min dotter) några perenner med mig hem, det är väl vår, eller hur...köpte bla. en "vanlig" backsippa. Har både, röd, gul, vit men ingen lila.

Potatisen är placerad i äggkartonger för att de ska få groddar. Sorten heter "Maria", satte de förra året också och var jättenöjd med den.

Och så har jag börjat med vårstädningen. Det går inte fort men två rum är i alla fall klara nu. Alltid en början.

Titta in hos Annica så hittar du fler härliga vårtecken.

Ni andra har varit så duktiga att blogga under veckan, jag har tittat in hos er och läst vad ni skrivit men inte tagit mig tid att skriva en kommentar hos er. Det var fullt upp för mig förra veckan med jobb på dagis, slakt av både gris och vildsvin och mycket mer.

Hoppas att denna veckan blir lite lugnare.

tisdag 9 april 2013

Vardagssysslor

Hur ser vardagen ut hemma hos oss, ja, det kan man undra.

Min man står på vedbacken om dagarna och klyver ved. Min mamma´s ved är färdighuggen och ligger på tork ute i vårsolen. Nu håller han på med vår egen ved. Det går åt en hel del med de här stränga vintrarna. Men min  man är så duktig, snart är han klar.

När det är klart ska han nog på börja klippning av fruktträden. Dottern har redan klippt en del, men min man finjusterar nog lite. Jag tycker det är svårt att klippa träden så det blir fint så jag överlåter gärna den sysslan åt honom.

Här sitter dottern och har skjutit sitt första djur, ett vildsvin, en årskulting. Kultingen ser liten ut på fotot, men den väger ca 40-50 kg. Min syster ringde i söndagskväll och sa att det gick 6 vildsvin på åkern utanför deras hus. Min man och dotter smög ner till åkern och laddade gevären, men det var dottern som sköt vildsvinet. De var tre stycken som bar hem vildsvinet till garaget. Min dotter sprätte upp den och tömde den från inälvor. (Usch, jag tycker det är äckligt, men hon är intresserad) Nu måste vi skicka in trikinprov, mer om det kan ni läsa här.  På fredag ska dottern flå den och stycka den.

Och vad gör jag då. 
Jo, ikväll har jag provat min nya pusselmatta. Har sett att många använder en sån när de spänner ut sina handarbeten. Det är en matta i skumgummi. Kan inte fatta varför jag inte köpt en sån innan. Den var superbra. Förut har jag legat på alla fyra på golvet och spänt upp delarna på en vanlig matta. Nu kan jag pussla mattan på bordet och spänna ut delarna. 
Nu tror ni väl att jag bara sitter och handarbetar på dagarna. Men då tror ni fel. Jag sköter markservicen inne. Lagar mat, städar, bakar, handlar, tvättar, ni vet....sånt som inte tar någon tid utan sköter sig självt. Idag har jag börjat vårstäda, ett rum är klart. Ni som följt mig ett tag vet att jag tar ett rum i taget, städar ordentligt. golvlister, dörrfoder, duschar blommor, putsar fönster osv. Nu blir det inte mer vårstädning den här veckan för nu är det andra projekt som gäller. 
I morgon ska jag passa syrrans lilla hundvalp. På torsdag ska vi fira sonen som fyller 20 år + att vi har beställt hem slakt. Den får vi kl 17.00 så tar det hela kvällen att packa ner den i frysen.

Ja, så kan livet på landet se ut om dagarna.

söndag 7 april 2013

Vårtecken vecka 14

Är glad att jag letade vårtecken tidigare i veckan, för idag är det vitt ute igen. Det har haglat och snöat stora, vita flingor här idag, såna som man vill se när det är jul och nyår och helst inte nu när man vill ha vår.
Ja,ja...vädrets makter rår vi inte över.
Igår hade vi en härlig vårdag, +9 grader, helt vindstilla....och jag tog på mig promenad skorna och gick en långpromenad i skogen.

Så här såg det ut på skogsvägen, rena lervällingen...men det är väl vårtecken om något. Skorna var inte så snygga när jag kom hem, men en skön promenad fick jag (hela skogsrundan var inte så här kladdig)

Myrorna har vaknat till liv, det bara kryllar av dem. Ni får nog klicka på bilden så ser ni dem bättre.

Krokusen har slagit ut i rabatten vid söderväggen.

Dahlia-lökarna är framplockade efter vinterförvaringen och på dem är det många nya skott.

I början av veckan körde jag tre maskiner med lakan och hängde ut på tork, det är så härligt när tvätten är torkad utomhus.

Ja, det var mitt bidrag till vårteckensutmaningen den här veckan. Som vanligt klickar ni på denna länken för att komma till fler som visar vårtecken.

Jag tittar in till er andra senare ikväll, hinner inte nu ska köra till kyrkan och klippa 25 änglavingar nu. Sen blir nästa bekymmer var man kan få tag på julgransglitter så här års. 

fredag 5 april 2013

Trevlig Helg!


Vill Önska er alla som tittar in här en riktigt trevlig Helg!
Jag hoppas att solen lyser på oss alla och att vi får njuta av några härliga vårdagar.

måndag 1 april 2013

Nallar


Min syster som arbetar på Röda Korset frågade mig för ett tag sedan om jag ville hjälpa till att sticka nallar till ambulanspersonalen i Växjö. De i sin tur ger en nalle till sina små passagerare (när barn behöver åka ambulans). Nallarna är 26 cm höga. De stickas i ett stycke, sys ihop och stoppas. De stickas av restgarner och det har jag gott om. De var jätteroliga att göra, speciellt roligt när man vet vilka som kommer få en nalle när han/hon blir sjuk. I morgon ska min syster leverera de 7 nallarna som jag har stickat.

Någon har frågat om man kan hjälpa till att sticka. Nu är inte detta något projekt som pågår i hela landet utan det var chefen på min systers arbete som tog kontakt med ambulanspersonalen och frågade om de behövde hjälp med något. Vill ni hjälpa till att sticka kan ni höra av er till mig.
Annars kan man ta kontakt med barnavdelningen på sjukhuset där man bor, och höra om de vill ha några nallar stickade att ge bort till barnen som är inlagda.

Vilket härligt väder vi haft ett par dagar. Solen lyser och värmer från en klarblå himmel. I går hade vi +5 och jag tog en riktig långpromenad i skogen. Kändes så konstigt att gå vår skogsrunda utan att ha sällskap av vår hund. Det trillade några tårar nerför kinden när jag gick där i skogen, tänk att man kan sakna henne så.
Idag har det varit samma härliga vårväder ute, och ytterligare någon mer plusgrad. Jag har tvättat lakan och hängt ut på tork. Nu luktar det så gott om tvätten.

Hej, Jag heter Zingo

Nu har min syster med familj köpt en liten hundvalp. Hon är så söt, gosig och busig. Jag får väl gosa lite med henne när hon kommer på besök. Och kanske låna henne när jag vill ut och promenera. Än är hon för liten (bara 8 veckor)......än är jag inte redo att köpa någon ny hund (fast jag är ute och kollar på blocket ibland, vet vad jag vill ha...men inte än)