Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 24 september 2012

Diamanter

Idag har jag hållit på i trädgården hela dagen och känner mig ganska mör i kroppen, det är mycket som ska göras nu inför hösten. Jag klipper ner alla mina växter i rabatterna, och krukor ska tömmas...ja, ni som har trädgård vet vad som ska göras. Men nu tar jag ledigt från grovarbetet för idag och sätter mig vid datorn och bloggar en stund.

Idag på morgonen när hunden och jag tog vår lilla promenad tog jag med mig kameran, den var nästan tom på batteri, fast jag fick några fina bilder innan den la av helt.
Eftersom hunden löper just nu får vi gå en kortare runda där det förhoppningsvis inte finns några hanhundar. Så vi gick ner Sjöudden, där tog jag den här fina bilden...visst ser solens strålar ut som diamanter i vattnet.

I går när vi var i kyrkan hade sonen släppt ut hunden och sedan gått upp på sitt rum, när vi kommer hem två timmar senare finns ingen hund hemma. Vi ropa och ropa på henne men hon kom inte. Jag kände hur paniken kom Vi (jag) vill inte ha några hundvalpar. Grannen ringde och sa att hon sett när vår hund gått förbi. Så de fick ut och koppla sin hanhund. Min man och son cyklade åt ett håll och letade,dottern cyklade åt andra hållet. De hittade henne på den vanliga rundan vi brukar gå....hon var väl besviken på husse/matte som inte promenerade med henne i regnvädret så hon bestämde sig för att gå ensam, hon känner ju till vägen.

På vägen ner till sjön hittade vi många oätliga svampar och inte en enda ätlig...Trist, men visst är flugsvampen snygg.
I går slog den första blomman ut på änglatrumpeten, ganska sent tycker jag, hoppas alla de andra knopparna hinner slå ut innan frosten kommer på besök.

I fredags jobbade jag några timmar på dagis, då hade dottern plockat upp potatisen som växte i komposthögen och tagit hand om pumporna och gurkorna som också vuxit där. När hon höll på att gräva i högen började det röra på sig i jorden, mitt i komposten fanns ett snokbo. Vattensnok är det, har dottern talat om för mig. Tur att inte jag var där och grävde jag hade skrikit rätt ut, fy så läbbigt, hoppas de försvinner till våren.

Här är pumporna, betydligt finare att titta på än bilden ovanför.

Igår och idag har jag plockat lönnlöv i alla höstens fina färger, för nu är det dags att göra buketter av lönnlöv. Får se om jag orkar göra någon ikväll annars får det bli imorgon (om det regnar då) Om ni inte kommer ihåg hur man gör lönnrosor så finns det en länk här.

Sonen är fortfarande inte bra i sitt knä. Men han har blivit duktig på att ta sig fram på kryckor. Han kan inte stå eller trampa ner på sitt onda ben, och det är fortfarande rejält svullet. På onsdag den här veckan har han ett återbesök hos läkaren, får se vad han säger. Jag skjutsar honom dit och passar på att shoppa lite också.


23 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Skriver snabbt aåhär: Du ska naturligtvis få en fröpåse och jag tar bort din adress komm nu!
Bra för säkerhetsskull!!
Kram /bea

Bea sa...

Hej igen då!
Huvaliga med sååå många ormar på ett ställe, jag hade inte pallat för synen heller.
Ja, det är också en del som ska fixas innan hösten är förbi, ett ständigt sjå med allt här i världen :)
Kram /Bea

PS Ifall att det blev oklart, din adress har jag på papper nu :)

Susann sa...

Oj vad duktig du é. Fy för de där snokarna. Fina blad du hittat...för att inte tala om de fina rosorna. Kommer absolut att göra sådana. Tack för tipset :)

Ha det gott// Susann

Nette Cecilia sa...

här är det löptid också,Selma alltså.Hu så många snokar . Lönnrosor gjorde jag för något år sedan ,kul idé ,kram Nette

Hanna sa...

Så vackra höst bilder du bjuder på och den över sjön, underbar.
Ja här står kreativiteten högt både hos barn och vuxna för det mesta. Yngsta dottern är vår blivande designer brukar vi skoja. Hon är otrolig på allt sådant vet inte hur länge hon kan hålla på att fixa och trixa med sådant. Även äldsta dottern gillar mycket, men hon är mer estet ut i fingerspetsarna. Blir så stolt över att de är så påhittiga och att inget hindrar dem.
Ha nu en fin kväll.
Kram
Hanna

Lisa i byn sa...

Fy så otäckt med ormarna. Men jag kan tänka mig att dottern inte alls tyckte så. För hon är väl fortfarande en jordnära tjej.
Fina narurbilder du tagit.
Vi har inte börjat hösta ännu i trädgården, bara plockat in trädgårds dynorna.
Hoppas sonen snart blir bra i knät.

Må Väl! Kram

skifferhuset sa...

Vilka pumpor! Men de där ormarna de klara jag mig utan, hade gjort som du, skrikit å slängt allt jag hade å bara sprungit därifrån! Lönnrosor snyggt men mkt pet å knåp skulle jag tro för att få dom så fina! Kram Iréne

Ingrid sa...

Vilken tur att ni fick tag i hunden innan någon hanhund hittade henne.

Det där snokboet hade nog fått mig att skrika av fasa. Jag har lite av ormfobi och även om de är ofarliga är de ju ormiga.

Kram, Ingrid

Monica sa...

Vilken vacker bild på sjön!
Så nervöst med den löpande hunden, som rymt. Tur att det gick bra!

Vilken vacker blomma på din änglatrumpet! Våra har blommat sedan början på augusti, men dom slår fortfarande ut nya blommor varje dag. Men igår natt var det bara 5 grader här, så snart är det dags att ta in dom...

Brrr, säger jag åt snokarna! Vilken tuff dotter ni har, det hade jag aldrig klarat!
Ha en fortsatt fin vecka, kram, Monica

Unknown sa...

Vilken tur ni hittade hunden o jag kan känna din panik hua. Sjön är otroligt vacker. O vilka pumpor du fått. Men jag hade nog inte fortsatt att gräva om jag sett snokarna o inte hade jag fotat dom hua. Ska bli kul att se dina rosor. Ha en härlig morgondag kram Beijan

Christina sa...

Du har varit flitig idag förstår jag! Jag har bara varit ute en liten stund. Vi håller på med att få husvagnen klar för vinterförvaring, förhoppningsvis sätter vi in den i morgon. I morgon skulle det visst bli regn tyvärr och det finns tusen saker att göra i trädgården!
Ha det gott!
Kram
Christina

Helena sa...

Vilka pumpor, dom kunde ha vunnit på utställning. Vacker bild på sjön, du fångade verkligen ljuset. Tur att ni hittade hunden, hun ville väl känna sig lite fri och vandrade iväg själv. Då är det tur att ni känner grannarna, och dom tar sitt ansvar.
Hoppas sonen snart blir bra i knät. in

trädgårdsdrömmar sa...

Fy för ormar.Även om det är den ofarliga snoken.
Pumporna var läckra.MVH

Berit sa...

Fy för orm, nått jag är rädd för är orm!!!
Ha en underbar dag!!!

Raija sa...

Oj, så mycket det händer här.

Vilken tur att ni hittade hunden och jag förstår skräcken medan ni letar.

Ormbo i komposten är inte vad man hoppas hitta där....fy.

Pumporna är jättefina och även höstlöven.

Susanne sa...

Hej
Vad skoj att du hittade till mig....
Och så många foton och tips du bjuder på hos dig. Lönnrosorna är fina, kanske provar på det. Nu kommer en länk till kavajkortet du efterfrågade:
http://mayas-hobbyblogg.blogspot.se/2009/07/jacket-card-with-tutorial.html

Man får trixa lite men de är roliga att göra och blir ju så stiliga... Själva västen kan man ju klippa till på fri hand.

Lycka till och ha en fin vecka!

Kramizar Susanne

Snäckskalsdalen. sa...

Boooooaaaahhhuuuu.....alltså, jag klarar det här med ödlor och ormar och sånt, men det är själva överraskningsmomentet som är vidrigt, tur det inte var jag som grävde, jag ryser bara jag tänker på det. Och hur fick hon upp alla ormarna i plastbehållaren.....tog hon i dom, dottern? Wooaahhha....

För övrigt var det ett väldigt trevligt inlägg med massor av fina bilder som vanligt och underhållande läsning.

Diamanterna var så fina, dom ser nästan ut som vårdiamanter....inte som höstdiamanter! Glitter.

Och löpande hund, ja, det är ett aber, tur hon bara gick sin vanligt runda, det tycker jag var gulligt.

Vilka pumpor! Vad gör du med dom?

Och så dina fina lönnrosor, vi har ju nästan inga lönnar här, men jag ska hålla upp ögonen för det är så fint!

Agneta kramar

ulla laiho sa...

Det händer mycket hos dig. Undrar vilka äventyr din hund har varit ute på - det blir spännande tider framöver kanske ...

Ha det bra!

Eva Linnea sa...

Ja, jedamej, jag hade också skrikit i högan sky om jag "hittat" ett ormbo i min kompost, även om snokar är helt ofarliga så gillar jag dem inte ändå. Kul det där med din dotters sköldpadda! Förlorade sonen (fniss) ..... På torsdag får jag äntligen komma ner till Nöbbele igen. Det ska bli så skönt och spännande också att se vad som hänt sen sist. Pumporna växer hoppas jag och några squash ska jag väl också kunna få skörda.
En skön höstdag önskar Eva Linnea

Evas Pyssel sa...

Sååå vackra bilder du tagit. Bilden från sjön är ursnygg. Det blir så vackert när det glittrar i vattnet. Hade jag fått se de där snokarna hade jag rusat därifrån. Fy tusan !!!! Här har vi ett elände med alla möss som invaderar. Vi har musfällor uppställda överallt.
Kram på dig !!//Eva

skapa och inreda sa...

Vilka fina bilder du visar oss men bilderna på ormarna fick nästan håret i nacken att resa sig. Tycker inte om vare sig snok eller orm. De första mössen har börjat att ta sig in i vårt hus, mina tre katter hör hur de kryper i väggarna och uppe på vinden.
Annika

Gunilla sa...

Å de där fina lönnrosorna!!! jag gjorde några stycken idag.
Så olyckligt med sonen och hans knä hoppas det inte blir så långvarigt. /Kramar

Ingrid sa...

Ha det riktigt trevligt på marknaden i Linneryd idag!
Kram, Ingrid