Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 14 september 2012

Höstrusk

Hej på er...
vad hittar ni på den här regniga och gråmulna höstdagen. Det är inget uteväder precis. Med jag tycker det är ganska skönt med en riktig  innedag. För man ligger alltid efter med alla sysslor inomhus. Men jag vill gärna ha tillbaka solen och de sköna höstdagarna igen så man kan vara ute lite mer.

Så här har min dag sett ut...
På förmiddagen lagade jag kålpudding, två stora glasformar gjorde jag, pojkarna som varit hemma från skolan idag (en försov sig och missade bussen, den andra är skadad) undrade varför jag gjorde så mycket. Jag sa till dem att innan kvällen är slut så är kålpuddingen slut. Och mycket riktigt nu är bägge formarna lensade. Roligt att hela familjen gillar maten.

Så har jag tagit hand om strykhögen, som hade växt och blivit ganska hög. Skönt att få det gjort och kläderna inhängda på sin plats.

Igår hämtade jag ut ett nytt garnpaket, och idag passade det bra att påbörja en ny stickning. Jag har börjat med det rosa garnet, det ska bli en barntröja till en liten flicka, så ska jag göra en pippikofta till min syster i grå nyanser, hon önskar sig det i julklapp. Av lovikkagarnet ska jag sticka ett iphone-fodral.

Så har vi en skadad tonårskille i huset. Han går på träning i Växjö, på MMA. I onsdagskväll skadade han knät under träningen, han fick åka ambulans till akuten och där konstaterade de att knäskålen hade hoppat ur led. När han skulle röntga knät var han tvungen att räta ut benet och då hoppade knäskålen tillbaka i rätt läge. Han hoppar på kryckor nu och behöver ganska mycket hjälp med på/avklädning av strumpa och byxor samt att sätta på bandaget (strumpan) över knät. Han har värk och är så stel i benet. Han har fått en ny tid för återbesök om två veckor. Men han är duktig, vi sover på övervåningen och har en ganska lång trapp upp, men han kämpar på...får se hur många dagar han behöver vara hemma innan han kan ge sig av till skolan igen. Han missar ju mycket på plugget.

Imorgon hoppas vi på solsken igen. På morgonen åker jag på Kvinnofrukost i min kyrka. Det brukar alltid vara någon intressant gäst inbjuden som håller ett föredrag och så en god frukost med nybakt bröd, ägg och en massa goda frukter.


15 kommentarer:

Bea sa...

Ja, viket väder, vi får hoppas på en vackrare morgondag!
Härligt med stickgarn, det känns bra med handarbete när höstmörkret faller.
Tråkigt med skadade killen, hoppas det ordnar sig snart!
Trevlig helg/ bea

Hjärtruds Stuga sa...

Ja idag har det varit ruskväder men det har passat mig bra för jag hade en del att göra inomhus. Härligt garnpaket. Skulle jag ha ett sånt garnpaket så skulle jag nog ha svårt att inte börja med alla handarbetena på en gång.

Ha en skön helg

Kram Karin

Monica sa...

Blåsigt och regnigt här också idag! Vilken skillnad mot gårdagen!
Jag får en sådan lust att sticka när jag ser dina garner, men jag vet inte vad jag ska sticka...
Hoppas att den skadade sonen repar sig snabbt!
Ha det gott, kram, Monica

Mimmi Hek sa...

Vädret har inte varit det bästa här hellre. Nu tar ju jobbet mest hela dan så sysselsättning är det inga problem med. Sticka är annars ett bra tidsfördriv regniga dagar. Imorgon blir det kanske en del stickat för mej. Hoppas killen snart är kry igen.
Kram

Lilla Källängen sa...

Åå kålpudding...det är nåt som är gott! Förstår inte varför man gör det så sällan när det är så gott och faktiskt går hyffsat fort att göra.
Ja nu är det riktigt väder för pyssel och ordna till det inomhus :-)
Ha en riktigt trevlig helg
Kram Anneli

Ingrid sa...

Åh vad jag blev sugen på kålpuddning och kåldolmar, det är ju så hemskt gott!!

Ha en fin Kvinnofrukost (det lät intressant)

Kram, Ingrid

Raija sa...

Kålpudding är gott och det brukar jag också göra då och då.

Flitig du är som får en hel del handarbete gjort. Själv är jag dålig med sånt sista tiden.

Hoppas sonen snart är bättre så han kan ta sig till skolan.

Ha en fin lördag.

Margot sa...

Kålpudding är så gott och det tycker resten av familjen oxå så det blir lite nu och då jag gör en stor sats! Hoppas sonen blir bra i knät snabbt!
Igår hade vi busväder oxå men idag är det soligt och fint!
Ha en fin helg!
Kram Margot

ulla laiho sa...

Stackars kille - hoppas det läker och att han inte får bestående men.

Kålpudding - så gott! Blir inspirerad - ska notera på inköpslistan köttfärs och vitkål. Jag brukar göra som min mor gjorde - koka vitkålen, ta undan lite att täcka puddingen med och blanda resten med köttfärsen.

Ha en bra helg!

sjusoverskan sa...

Hej!

Å så gott med kålpudding! Måste nog göra en här i veckan.
Det är lite skönt med höstrusk, ta fram stickningen och inte behöva gå ut!!!
Hälsa Krya på till sonen!
Kram Inger

Evas Pyssel sa...

Nu blev jag riktigt sugen på kålpudding.Sååå gott !! Visst är det lite stickväder nu. det hör liksom ihop med hösten. Här stickas också.
Kram Eva

Äppelblom sa...

Kålpudding gjorde jag också i fredags. Det är jättegott!
Tråkigt för tonårskillen att han skadat sig.
Frukostmötet i kyrkan låter intressant. Så´nt har de inte här.
Ha en fin vecka!

Anonym sa...

Ja Kålpudding det är ju riktig höstmat, jättegott!
Stackars kille det måste ju göra så ont i hans ben. Frustrerande är det också för honom att bli sittande fast hemma. Ungdomarna som ju har mycket myror i brallan vill ju ut med sina kompisar. Hoppas han snart är bra igen! önskar er en trevlig fortsättning på veckan från Kristina

Black Iris sa...

Hos dig verkar det vara full rulle mest hela tiden, antingen inne eller ute..
Hela min lediga vecka har jag varit förkyld och inte orkat någonting.. Ikväll går jag på en ny arbetsperiod och allt jag brukar göra på den lediga veckan är ogjort.. Känns lite stressigt, men det kommer ju fler lediga perioder som tur är..

Kram Maidi

Märta sa...

Oj vad sugen jag blev på kålpudding!
Hoppas att nu sonen snart är fri från smärta och att han kan lämna ifrån sig kryckorna!
Ha en skön helg!
Märta