Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 21 maj 2013

Skogspromenad

Vi har länge pratat om att vi ska gå runt på Näset. Det är en udde i vår skog. Jag har sagt att vi  kan gå på våren när träden börjar grönska och det är så här underbart vackert som det är ute den här årstiden. Det är en skogspromenad på ca 3,5 km, men jag vill inte gå där själv för där finns ingen riktig stig att gå på utan man går som i djungeln, under trädgrenar, "hoppar" över stora trädstammar som blåst ner osv. Om jag skulle gå där är risken stor att jag ska gå vilse, därför behöver jag ha min man med mig, tryggt att vara två när man gått vilse. Nej då han hittar.När vi promenerade på pingstafton fick med två av våra söner och 3/4 av syrrans familj. Vi var ordentligt svettiga när vi kom hem . Stekande sol och +26 grader. Men trots allt var det riktigt njutbart.
Nu får ni titta på bilderna och njuta av den fina naturen.

När vi kom hem tände vi grillen och flintastek och grillraket lades på gallret. Min mamma var bjuden på grillfest och kaffe på maten.Senare på kvällen plockade jag in en liten bukett med rosa liljekonvalj. Den  doftar så gott där den står på köksbordet.

Idag har det varit regn hela dagen. Tömde 15 mm ur regnmätaren nu, men det småduggar fortfarande. Jag har känt mig lite som Pippi Långstrump idag. Hon vattnar i rabatterna trots att det ösregnar ute därför att hon bestämt att hon skulle vattna idag. Och igår hade jag bestämt att plantera ut mina frösådda tagetes och asterplantor som stått i växthuset. De skulle ut idag. Så jag trotsade ösregnet tog på mig regnställ och gummistövlar och gick ut. Nu är plantorna planterade och jag slipper vattna, och mer regn har de lovat i morgon. Perfekt. Fast egentligen inte för i morgon kommer min bloggvän på besök, hade varit roligare med lite sol då. 
(Jag var rejält blöt när jag kom in trots regnkläder, som tur var hade min man vaknat så jag kunde gå upp i sovrummet och hämta torra kläder)

13 kommentarer:

Lisa i byn sa...

Fina naturbilder. Inte behöver du köpa vykort, bättre att framkalla dina fina bilder.
Vi har fått 33 mm, tänk att det kan skilja så mycket på den lilla biten mellan oss två.

Snäckskalsdalen. sa...

Så vackert! Häromdagen när jag var ute och gick så kom jag att tänka på Sjöudden, men det är inte samma som Näset då? Otroligt vackra omgivningar.

Men till min stora förskräckelse ser jag att ni går barbenta i skogen, blir ni inte fulla med fästingar då? Hur varmt det än är har jag långtärmat och långbenat i skogen, jag.....men så är jag livrädd för fästingar (är vaccinerad mot TBE, men vill inte har borrelia).

Dina rosa liljekonvaljer är så speciella!

Så nu har ni fått regn minsann. Här hänger det i luften, men det har inte kommit ner ännu, men det måste vara en tidsfråga för man kan skära luften ute! Och det ska regna i morgon, mycket, har man lovat.....

Mysigt med din mamma på god middag!

Kramar
Agneta

Lilian Wahlqvist sa...

Så roligt att ni kom runt Näset och fick en så trevlig grillkväll! Fina bilder som alltid! Kram från Lilian

Marianne Hansen sa...

Underbara vackra bilder du tagit på näset. Och jag har aldrig sett rosa liljekonvaljer, riktigt fina är dom.
Ha en fortsatt trevlig kväll..kram

Monica sa...

Såå vackert det är hos er! Och vilken fin dag ni fick, allihop!
Lustigt, att det kallas Näset, det är nog många ställen i Sverige som kallas det, bl.a. där jag bor på ett näs mellan Östersjön och Öresund...
Dom rosa liljekonvaljerna är verkligen jättefina!
Lycka till med bloggbesöket i morgon!
Stor kram, Monica

Raija sa...

Rosa liljekonvaljer har jag nog inte sett tidigare. Rosa vitsippor har jag här hos mig.

Så fint ni har där och jag förstår att det blev en skön promenad i solen och värmen.

Hanna sa...

så fina bilder.
Ha en bra dag!
Hanna

Vform sa...

Vilken underbar promenad det måste varit! Dock skönt när man är hemma igen :O)... och till grillfesten!
Underbara liljekonvaljer!
Ha en fortsatt fin dag!
KRAM!

Äppelblom sa...

En så´n fin utflykt du gjort med din familj och så fina bilder du visar.
Trots att jag själv inte tänker fortsätta blogga i sommar, så kommer jag och hälsar på hos dig ibland.
Varm kram och ha en skön sommar!

ulla laiho sa...

Naturen är nästan vackrast på våren när grönskan fortfarande är skir. Det är så vackra bilder!!!

Margot sa...

Så underbart vackra bilder från er skogspromenad! Rosa liljekonvaljer har jag aldrig sett här, så fina de ser ut! Önskar vi fick lite mera regn också så jag slipper vattna så mycket, men det kommer bara lite småskurar nu och då! Kul att din lilla klematis börjar visa livstecken, då klarar den sig och växer till sig snabbt!
Ha en fin kväll!
Kram Margot

Birgitta sa...

Vilken fin promenad du gick på. Vi har så fin natur i vårt avlånga land. Rosa liljekonvaljer har jag aldrig sett. Dröjer ett tag till de vita blommar hos oss. Vi har också regn varje dag nu. Så det är skönt att kunna vara inomhus och att ha vävstugan att vara i.
Ha det så gott.
Kramar Birgitta

Evas Pyssel sa...

Jag älskar skogspromenader och följer gärna med mannen till hans jaktområde. Det är så rofyllt och naturen ger så mycket glädje trots att vi fasar över vildsvinens framfart.
Tack än en gång för ett trevligt besök hos dig. Så roligt !!
Kram Eva