Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 21 oktober 2013

Höstregn

Idag är jag ledig. Jobbade min sista dag på mitt 6 veckors vikariat i fredags. Så den här dagen eller förmiddagen har jag ägnat åt att städa, dammtorka ordentligt, dammsuga och torka golv. Det har inte blivit så mycket städat under de veckorna jag jobbat heltid, men nu "skiner" det i mitt hus. Får försöka putsa fönstren också en dag när det är uppehåll, så skiner det ännu mer.

Jag fick göra ett avbrott i städningen och åka upp till min mamma (84 år). Jag hade ringt henne ett par ggr men hon svarade inte...jag visste att hon skulle vara hemma idag. När hon inte svarar blir jag orolig att något hänt. Jag satte mig i bilen och körde dit, var beredd på det värsta....Men hon satt vid köksbordet och åt middag. Hennes fasta telefon var trasig. Nu är den felanmäld och det tar 3-4 dagar och laga den. Vi får leta fram någon gammal mobiltelefon till henne så länge.

I lördags var min man ute och krattade löv. Han tog allt som låg under askträdet. Men vi har många fler lövträd i trädgården, vi får hjälpas åt en annan dag. Jag gick inne och kokade rotmos. För övrigt har jag varit ordentligt förkyld hela veckan och knappt haft någon röst de sista dagarna, så jag kände att jag behövde vara inne och vila.

Länge sedan jag visade något kort på Pingu och Tussen nu. Jag tog ett häromkvällen. De sitter alltid på skostället precis utanför köksdörren och vill ha mat och så försöker de smita in.  Man får vara snabb när man går ut genom dörren. I helgen har Ludde varit på besök, (sonens flickväns hund). Han brukar öppna dörren själv och gå ut. Är man inte i närheten då så passar de små katterna på att gå in.

Ja, då är frågan vad man ska hitta på resten av dagen nu när jag städat klart.

19 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Vet hur det känns när ingen svara fast dom borde det .Tur i oturen att det var bara telefonens fel .Visst känns det skönt med rent o städat ,njut är mitt förslag man behöver inte göra någonting hela tiden ,kram Nette

ulla laiho sa...

Skönt att inget hänt din mamma - det är en hemsk rädsla man får, innan man vet. Både mamma, pappa och min bror är borta. Det är en slags övergivenhet jag känner, när jag tänker på, att endast jag är kvar av den lilla kärnfamiljen.

Har du en förkylning i kroppen borde du nog unna dig att vila resten av dagen, så mycket som du redan arbetat. Var rädd om dig!

Ingrid sa...

Så skönt för din mamma att ha er som tänker på henne!

Här har det inte regnat idag, men det är väldigt grått och höstruskigt.

Kram, Ingrid

sjusoverskan sa...

Det var väldigt så fort Du städat!!!
Här behövs också fönsterputs, får ta det nästa vecka.
Denna vecka är fulltecknad.
Kram Inger

Monica sa...

Ja, jag minns fortfarande hur orolig man blev, när mamma inte svarade i telefon. det blev många resor "i onödan"!
Det låter så smidigt och lätt när du berättar om din städning.. Jag tycker att det är SÅ jobbigt! Och trist.
Ha nu en fortsatt skön vecka, kram, Monica

Bibbis blandning sa...

Ja uj så orolig man blir för de gamla mellan varven.
Idag knackade det på altandörren och utanför stog en gammal farbror som bor i området. Han är över 90 år och var väldigt förvirrad. Han hade varit ute och traskat utan skor och jacka i kylan. Hans granne fick tag i hans son och vi hjälpte den gamla farbrorn hem igen. Men man gråter i hjärtat över sådant här. Han borde ju rimligtvis få en plats på något boende med personal.

Lisa i byn sa...

Skönt att det inte hänt något med din mamma. Men så jobbigt då telefonen är trasig.
Kram

Karin sa...

Hejsan! Vad fint du skriver om din mamma. Ibland tycker jag det är skönt att ta en riktigt städdag och att det då faktiskt kan vara lite kul. Ha en riktigt bra vecka Karin

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, din mamma måste få en mobil, det är bra att ha. Det finns ju sådana där enkla med stora knappar så att det inte känns så konstigt OM det skulle vara så att hon inte tycker om mobiler. Tur att allt var väl.

Och du städar, det skulle jag också behöva, men jag har en inneboende som sköter det så bra. Men man gör på olika sätt.

Så söta dom är dom små katterna. Får dom inte komma in.....vi som låter våra gå på bänkar och bord......det är ju inte bra att våra får göra så, kanske!

Hoppas förkylningen lättat nu.

Stora kramen
Agneta

Evas Pyssel sa...

Skönt för dig att vara ledig nu . Man blir ju alltid efter med andra sysslor när man jobbar heltid. Säkert är det jättefint hos dig nu. Putsa fönster kan vara ett problem nu när det bara regnar. Vi ska också passa på en torr dag. Men ingen brådska än. Bara det blir gjort före advent.Visst blir man orolig när någon anhörig inte svarar i telefon. Skönt att allt var okej.
Kram Eva

Polargrevinnan sa...

Hoppas du hittade på något trevligt efter din städning.
Att städa är inte det roligast men det måste ju göras någon gång.
Belöningen är välbefinnandet man känner när man vaknar nästa dag och ser att det är dammfritt.
Rotmos - det gillar jag och med god fläsklägg. Det får det bli här i veckan.
Vilka söta katter du har. Får de aldrig komma in, förstår att de ser
bedjande ut.
Ibland kan jag sakna trädgården men när jag ser hur alla villaägare krattar löv - det kan jag vara utan.
Vi har städat balkongen idag och tagit bort alla vissna växter.
Nu blir det tall och ljung i krukorna. Solen värmde gott idag.
Det var nästan synd att bära bort
solstolarna.
Ha en fortsatt fin vecka.
Kram Viola

Birgitta sa...

Hos oss har vi kalla nätter och det har även kommit några snöflingor. Till veckan lovar de varmt igen. Vår stövare var i skogen och jagade och kom hem och öppnade dörren och då passade drevern på att smita ut. Du ska inte tro att stövaren stängde dörren utan den stod öppen och det var minusgrader ute. Hon låg inne på soffan och beklagade sej. Katterna har kattlucka och gör som de vill.
Förkylning är inget vidare. Maken har åkt på en rejäl sådan och jag hoppas klara mej undan, ska på resa till Vävdagarna i Skåne på öns-fre.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Solglitter sa...

Visst är det oroligt när gamla mammor inte svarar i telefon...jag vet precis hur det är ...vi har lite samma situation här med mannens mamma.
Så duktig du är att städa...säger jag nu när jag ser hur fint du har det ..känner att jag nog borde följa ditt exempel...hihi...
Ååå sötaste Pingu och Tussen ...vilka gullungar där <3
Ha det så gott vännen
Kram Lollo

Black Iris sa...

Vad bedrövligt att telefonen gått sönder för din mamma, men vad skönt för henne att hon har dig som rycker ut..
Vilka sötnosar de är dina katter..

Kram Maidi

Syssis små funderingar sa...

Det är alltid lika nervöst när inte mammor svarar. Här är allt bra, du kan läsa mera i mitt inlägg. Kram

Jenny sa...

Vad skönt att det var bra med din mamma. Skönt också att ha nystädat i huset, det är en riktigt härlig känsla. Jag tog nedervåningen igår och ska ta uppe idag. Dammsugaren brukar strejka efter några rum, man får dela upp det lite, ha ha. Eller så gör man slag i saken och köper en ny dammsugare, men det finns ju roligare att lägga pengarna på förstås.

Kram,
Jenny

Äppelblom sa...

Trevlig helg!

Raija sa...

Hoppas förkylningen släpper snart.

Skönt att få undan städning som ligger efter. Vi krattar bara grusgångarna nu för tiden. Har upptäckt att gräsmattorna gillar gödningen.
De är så söta de små. Jag skulle inte kunna låta bli att släppa in dem :-).

Hanna sa...

Ha en fin kväll.
Kram
Hanna