Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 22 november 2013

Änglar

Vill bara visa min nya ängel jag gjort. Det här tipset cirkulerar runt på facebook nu...och jag blev så sugen att prova på. Den första jag vek gjorde jag av en handarbetskatalog men den blev inte alls bra. Bladen var för tunna så den blev inte stadig. Nu har jag använt gamla pocket-böcker som står i bokhyllan och samlar damm. ca 150-175 sidor tycker jag är lagom. och nu är jag nöjd med resultatet. Här hittar ni en länk hur man gör. Tyvärr har jag ingen länk till ängeln utan bara hur man viker en julgran men det är samma princip. Behåll pärmen på boken när du viker ängeln, det är vingarna. Ängeln på bilden ska jag behålla själv, sedan har jag tänkt göra tre till och använda som vinst till vår tombola.

På tal om vinster och härliga bloggvänner. Birgit med bloggen "Bibbis blandning" har skickat en låda med massa fina saker som hon skänkt till vår tombola. Helt fantastiskt vilka bloggvänner det finns. TACK Birgit.

Min man har gått lös med motorsågen den här veckan...i trädgården. Han har sågatr ner några av våra gamla fruktträd som inte ger någon god frukt.

I morgon ska vi gå till skogen och leta julgranar. Jag har varit på en förtitt i skogen och knutit röda rosetter i några stycken, får se om de får godkänt av min man. (Och om jag kommer ihåg var de står) Jag hoppas även med att hinna baka saffranskorpor.

I eftermiddag fick yngste sonen äntligen nyckeln till sin efterlängtade lägenhet. Vi har kört två resor med möbler i eftermiddag/kväll och fler blir det. Fast han hade inte tid att hålla på så länge i kväll för han och hans kompis skulle komponera en låt.

På tal om änglar....ni kommer väl ihåg mitt lotteri där jag lottar ut två änglar.

17 kommentarer:

Monica sa...

Vilket jobb att göra en sådan ängel! Att vika ca 150 sidor - puh! Men fin blev den!
Du är redan i gång med julförberedelser också, ser jag! Jag har inte ens börjat tänka på julen, kanske dags att börja snart...
Så roligt för sonen att få sin egen lägenhet! Och det kan väl inte vara så långt borta från er, om ni har hunnit köra två rundor dit idag?
Ha en trevlig helg, kram, Monica

sjusoverskan sa...

Fin ängel Du gjort!
Var har Du hittat den? Skulle också vilja göra dem!
Kram Inger

Karin sa...

Jättefin och en sådan fin i den modellen hade jag inte sett innan. Men hur viker man egentligen för att det ska bli bra, ta gärna en liten bild och visa om du har tid för jag har inte FB, det vore jättesnällt. Ha en riktigt fin helg Karin

mormor sa...

Jättefin ängel. O roligt för sonen.
Ha en fin helg.
Kram Monika

Snäckskalsdalen. sa...

En bokängel, så fin! Jag har ju inte facebook så jag missar sådana där bra idéer, så då är det bra att snälla som du visar!

Och vilken snäll medmänniska, det är så klart så man ska göra! Vilket bra initiativ.

Att välja gran kan vara traggligt. Vi har inte så många, men det gör det nästan ännu svårare. Men Omgivningen får alltid bestämma det, det blir liksom bäst, så.

Ha en riktigt mysig helg!

Agneta kram

Äppelblom sa...

Tack för tipset och att du delar med dig av länken. Där ska jag kolla.
Så roligt för din son att få första egna lägenheten. Jag minns hur det var ...
En fortsatt trevlig helg önskar jag dig!
Kram

Lisa i byn sa...

Den bliv fin, din ängel.
Saffransskorpor är ju så goda.
Ha en trevlig helg! Kram

Syssis små funderingar sa...

Fin ängel! Flytta är jobbigt men ack så härligt när det är klart :)

Bibbis blandning sa...

Det blir bra när grejerna får komma till nya hem. Bättre det än att de ligger i en låda hos mig.
Saffransskorpor är mums och ängeln var jättefin. Ser lite gammeldags ut och det gillar jag.
Hoppas du hittar dina granar men se till så att du inte får med dig Piff och Puff in i huset. Du vet ju hur det gick för Kalle Anka och Pluto.
Må gott.

Karin sa...

Tack snälla för ditt mail, Karin

ulla laiho sa...

Vilken fin ängel men finast är duken den står på.

Första lägenheten är en ny fas i livet som börjar - spännande för din son att bestämma allt själv.

Evas Pyssel sa...

WOW vilken ängel. Den modellen har jag aldrig provat på. Du får visa någon gång då vi ses. Det är lite pyssel att få ihop saker till lotteri och försäljning. Vi gjorde stora smällkarameller på mötet som vi ska ha lotteri på (nummer på varje och sen dragning). Vi har också börjat titta efter lämplig julgran. Man vill ju hugga den så sent som möjligt så den inte börjar barra genast.
Kram Eva

Agneta sa...

Så fiffigt med att göra änglar av gamla böcker. Jag tittade på filmen, ska nog börja med att göra en julgran av någon tidning först.
Ha en bra dag i skogen imorgon.
Kram Agneta

Black Iris sa...

Vilken rolig ide att använda sina pocketböcker på det här sättet. Det är ju sant som du säger att de bara står och blir dammiga.. Jag tycker det verkar som om du har fler timmar på dygnet än i alla fall mig.. Du hinner med så mycket..

Kram Maidi

Jenny sa...

Men vilken jättefin ängel! Jag brukar ju sälja eller skänka mina gamla pocketar, men kanske jag ska ta någon riktigt tråkig och göra ängel av istället. Tack för tipset!

Kram,
Jenny

Raija sa...

Det var en fin ängel.
Kul för sonen att flytta till eget och hoppas han kommer trivas.

Merja sa...

Fin pappersängel!!