Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 11 mars 2014

Nya tapeter

För en och en halv vecka sedan var vi uppe på vinden och plockade fram mitt gamla dockskåp som jag fick när jag fyllde 5 år. (48 år sedan) Linnea vill leka med det. Det var ganska slitet så jag bestämde mig för att ge det en uppfräschning av nya tapeter i rummen och lite ny målarfärg.

 Så här såg det ut när det kom ner från vinden

Igår kväll skar jag ut tapeter till de olika rummen. Jag hittade bara tre olika tapetrullar i garderoben, men min man sa att vi har en hel kartong med gamla tapeter på vinden. Han gick upp och hämtade dem och där fanns mycket att välja på.

 Idag blev jag klar och jag blev så nöjd med projektet. Hoppas Linnea också tycker det är fint när hon kommer på fredag.

En låda med mina gamla dockskåpsmöbler fanns också på vinden, så nu är det möblerat och klart. Gardiner upphängda. Ska bara fixa lite madrasser och täcken, kanske några mattor också.
Roligt var det men ganska pilligt, svårt att komma åt i de små rummen.


Om ni inte har besökt Evas blogg tycker jag ni ska göra det. Hon delar med sig av så mycket pyssel, tips och ideér på sin blogg. Hon inspirerar mig till en massa saker. Bla. visade hon några chokladkort hon gjort. Det ville jag naturligtvis också prova på. Här ser ni mitt resultat. Jätteroliga att göra och fina presenter att ge bort.


21 kommentarer:

Solglitter sa...

Klart Linnea tycker det blev fint...så duktigt av dig.
Vårkramar till dig vännen ♥
~Lollo~

Syssis små funderingar sa...

Helt ljuvligt blev det, nån kommer att bli överlycklig :)

Evy sa...

Hej kul att ditt dockskåp finns kvar, det gör tyvärr inte mitt. Blev fint med nya tapeter,du kommer att få en trevlig stund när du gör alla tillbehör.Lycka till önskar Evy

Helena sa...

Du är duktig på att spara från barndmmen. Vad fint det blev, det blir nog ppulärt. Jag hade ckså ett sånt dockskåp, med badkar.
Ser ut sm om våren har kmmit till er. Här blommar tussilagon.

Monica sa...

Vilken lycka för en liten flicka, att få leka med ditt fina dockskåp! Ja, det måste vara ett riktigt pillgöra, att tapetsera i alla vinklar och vrår! Vilken tur att ni hade så mycket småmönstrade tapeter, det går ju inte med något stormönstrat...
Ja, lilla Linnea kommer att bli överlycklig, det är jag övertygad om!
Du är så snäll!
Kram, Monica

Vform sa...

Åååå, så trevligt ...
och så fint det blev!
Säkert uppskattat att få leka med ditt gamla dockskåp!
Härligt med vår ... fina bilder du visar!
Kram till dig!

Marianne Hansen sa...

Så himla fint det blev när du tapetserat klar hela dockskåpet och jag tror med all säkerhet att Linnéa kommer bli glad för det.
Korten du gjort är kanonfina med :)

Snäckskalsdalen. sa...

Tänk så glad hon kommer att bli när hon får se det fina dockhuset. Och vilket arbete du lagt ner, det blev ju superfint. Men jag förstår att det kan vara pilligt..!

Och du gör också fina kort nu, ju! Jättesnyggt. Det är bra att ha Eva hon har så många idéer, hon bara sprutar ut bra pysselsaker. Och annat också.

Agneta kram

Eva Linnea sa...

Hej! Det är alltid så kul att läsa och höra talas om återanvändning av gamla grejor man "hittar" på vinden/källaren. Det kanske blir lite ommöblerat när Linnea kommer .....
I kväll ska någon i Linneryd få ett nytt kök har jag fått tips om. Bygglov heter visst programmet!?
Kram från Eva Linnea

Bibbis blandning sa...

Så himla fint dockskåpet blev. Du är verkligen duktig. Flickan kommer säkert att älska det när hon ser det.

Rost och rädisor sa...

Dockskåpet blev jättefint och kortet också! Du är så pysslig.

Ha det fint
/Anette

Evas Kvarnaro sa...

Ett roligt jobb enligt mig, det är kul med lite pyssel, om man hinner.Den tiden får man ta sig för att göra tösen glad, jag tror även du hade kul. Det blev ju då barndomsminnen och det blir ju aldrig fel.
Jag hade inget dockskåp, men min bästis hade en så du må tro att vi lekte. Vi gjorde möbler i egen fantasi, t.ex. en byrå av tändsticksaskar som vi klistrade ihop, även lite tyg utanpå. Vi sydde även små dock-kläder (jaja sydde....)med vi gjorde så gått vi kunde och roligt hade vi.
Vi kände flera tanter som jobbade på syfabriken där gjorde de herr skjortor, det blev alltid lite tyg stumpar över till oss, oj vad vi var lyckliga för det. Tänk vilka egna design på små klänningar vi gjorde själva.
Nu är allt färdigt till barnen de behöver knappt tänka, men det var då det . . . .
När mina flickor lekte med Barbie dockor visade jag dem olika tips på hur man enkelt kunde få ihop en 'klädtrasa', så de gjorde mkt sånt också.
Ojdå vilket barndomsminne det här blev även för mig, hi hi hi. . . .

Må så gott/ Eva

Eva Trillian sa...

Så fint dockhuset blev :) Rena rama nostalgitrippen att titta in hos dig och sed et idag :) Jag hade ett lika dant!

Evas Pyssel sa...

Wow !!! Så fint du har gjort dockskåpet. Så roligt för Linnéa.Du är verkligen omtänksam. Lenas dockskå står här hos oss. Det är roligt för hennes flickor när de kommer hit. De har ju så mycket andra grejer hemma hos sig.
Ditt chokladkort är jättefint. Visst är det en bra present, eller vinst. Tänkte på dig ikväll när Bygglov var i Linneryd. Men det var väl inte precis där du bor.
Ha det gott !!
Kram Eva

Tiger sa...

Kul pyssel med ditt gamla dockskåp! Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag fick mitt dockskåp, men vi är jämngamla, så det kan ha varit samma år. Mina äldre syskon pysslade en hel del till mig, gjorde tavlor m.m. till det som jag fick i adventskalendern. Jag har kvar dockskåpet i originalmöblering och det står framme med en plexiglasskiva framför (för mindre damm). Jag lekte försiktigt så det är fortfarande fint. Kanske får visa det vid något tillfälle... ;-)

Vilket fint chokladkort du har gjort!

Kul att du vill vara med och fira. Först av alla dessutom. :-)

Vårhälsningar
Elisabet

Jenny sa...

Men åh, jag älskar dockskåp! Mitt gamla Lundby måste vi ha kastat, äldste sonen fick det när han var liten och han använde det som garage till bilarna ... Har kvar ett fåtal möbler och dockor, har faktiskt ett vitrinskåp nu som mannen tyckte att jag skulle göra dockhus av, jag har visst tjatat om ett sånt i många år.

Kram,
Jenny

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vilken fin uppfräschning av dockskåpet du gjort och tänk att du hade möbler och allt kvar. Linnea blir säkert glad över det!
Vilken kul idé med "chokladkort", det måste jag spana in lite mer.
Ha det gott. /Ingela

Annica Östlund sa...

Linnea kommer garanterat bli överlycklig när hon får se dockskåpet. Minns hur roligt vi hade som barn när vi kom hem till mormor och fick leka med ett gammalt dockskåp där.
Bra jobbat!
Kram Annica

Karin sa...

Så fint det blev tänk mitt gamla dockskåp står också på vinden. Tack för tipset på choklakortet, ha det bra i vårsolen Karin

lavendia sa...

Vilket kul pyssel. Och att det gläder någon mer.

Raija sa...

Härligt att det gamla dockskåpet kommer till användning igen och väldigt fint blev det efter renoveringen :-). Linnea måste ha blivit väldigt lycklig.