Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 27 maj 2014

Oj, vad fort tiden rusar iväg

Länge sedan ni hörde något för mig, vet inte vart tiden tar vägen. Men så har det varit riktig sommar ett tag och då vill inte jag sitta inne vid datorn. Jag har tittat in på era bloggar på kvällarna men varit för lat för att kommentera. Men idag är det betydligt svalare så medan bullarna jäser i köket sätter jag mig här och försöker få till ett inlägg.


(Pionen står längs med husväggen)
Det händer mycket i trädgården när värmen kommer, tyvärr så blommar det över alldeles för fort. För många år sedan fick jag några fröplantor av buskpion av min svärmor...en av dem trivs jättebra och har blommat helt otroligt även i år. Jag räknade att det var 71 knoppar på busken. Och förra året hittade jag 2 fröplantor under den busken....har beslutsångest var jag ska plantera dem??!!!

 Dillpion

I går hade jag en makaonfjäril på besök i trädgården, tyvärr ville den inte "veckla" ut sig så jag fick bara en bild från sidan, men visst är den fin.

I helgen var vi stödfamilj. På lördagen hade vi planerat att gå till Sjöudden och fiska, grilla och bada...MEN det regnade hela morgonen, vi hade bestämt träff med min mans arbetskamrat och hans familj kl. 10:30, vi tänkte hur ska det här gå...jag försökte hitta på en annan lösning för dagen. Men när klockan blev 10 slutade det regna så vi kunde göra vår utflykt. Vi klarade oss utan regn resten av dagen. Badade gjorde vi inte, det var inte så inbjudande.....men man kan ha roligt vid vattnet ändå. Vi hann med ett vattenkrig hemma på gräsmattan också på eftermiddagen.

Söndagen däremot bjöd på sol och värme, då åkte vi till badplatsen med barnen så de fick bada. 18 grader i vattnet, på tok för kallt för att jag ska ta ett dopp. Men barnen var i.

För två veckor sedan blev jag och min man fårägare. Vi (min man och dotter) var och hämtade 16 får hos en bonde som skulle sälja sina får. 14 tackor och 2 små bagglamm. Jag tror det är 8 lamm och 8 vuxna får. Det är både , vita, svart och bruna får
Jag tycker de bruna fåren är finast...det är så trevligt att ha de betandes i hagen utanför huset.
I söndags var det Mors Dag...och lite uppvaktning blev det för oss mammor. Jag fick en fin blomma av min dotter + ett presentkort på Plantagen och så fick jag en ny cd med lovsånger. Min mamma fick växter att ha ute i trädgården och Mors Dags tårtan bjöd min mamma på.

Även våra extrabarn hade hittat på en överraskning till sin mamma. Vi bakade chokladmuffins och garnerade med grädde och jordgubbar. Barnen tyckte det var så roligt att få ge sin mamma dem när vi körde hem dem och mamman blev också glad.

24 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Ja det händer mycket ute i 'moder jord', mycket ska man göra även njuta, det är det viktigaste.
Men du, vilken fantastiskt pion, du milde vad knoppar, så vacker.
Där blir jag riktigt avund på dig.

Ja idag blev det betydligt svalare
det finns en del att fixa till inom hus också, övernattnings gäster, både släkt o vänner.
Konfirmation för ett bb Nils, trevligt att träffas så här.

Vi har varit många ggr i Norrahammar, hjälper bb Jennie med hus renovering (jag är allt i allo) de ska flytta in på lördag, så du förstår att man undrar vilket ben man ska står på.
Men allt fixar sig bara man 'tar en sak i taget', hi hi hi . . . .

Ser att ni också har det underbart precis så ska det vara.
Hälsar/ Eva

nattugglan sa...

Oj så mycket det händer hos dej. Fårägare..så kul.Min bror(familjen) Kent han har får..hade grisar men det är ju ingen lönsamhet så då slutade de..o nått skulle de ju ha då fick det bli får..I år har det kommit många lamm..tror det är över 40 st nu..Men vauv vilken fin pion..man riktigt sitter o glor..trodde det va en ros..eller nått annat!Va härligt då barnen fick göra sin "egen bakelse".ha de bra.

ulla laiho sa...

Vilka underbara upplevelser du ger dina extrabarn - grundade på positiva värderingar som de kanske kan ta med sig i sitt sinne, när de blir äldre och tänker tillbaka.

Monica sa...

Åh, så fin din pion är! Våra blommar inte än och ser ovanligt klena ut i år av någon anledning. Men de kommer sig nog!
Vilken mysig dag ni fick ändå med era "stödbarn". Dom måtte vara jätteglada, som har fått er som stödfamilj!
Ha det gott, kram, Monica

Ingrid sa...

Nu händer det verkligen mycket och det är så vackert hos dig. Den där pionen ser jättefin ut. Min granne har en som också är väldigt vacker, men den är rosa.
Själv misslyckades jag totalt med en trädpion. Den blommade inte, men efter ca 10 år fick den en blomma, året därefter två, men nästa år inte en enda. Då gav jag upp och grävde upp den.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

Marianne Hansen sa...

Ja du jag håller med dig om att man inte vet vart tiden tar vägen, den försvinner i rasande fart vill jag säga. Samma hos mig är det. Trevliga utflykter ni gör för era stödbarn och så roligt dom har det. Bakelserna ser himla goda ut så det tror jag det att deras mamma blev glad för det.
Ha nu en fortsatt trevlig sommar...kram

Evas Pyssel sa...

Vad du är duktig att hitta på saker med barnen . Och du gör alla glada med din omtanke. Bakelserna som barnen gjorde blev säkert succé.Det var verkligen en härlig söndag och måndag med, men idag var det tröja och vinterjacka på. Pionen är jättevacker. Här prunkar det också, det går verkligen fort. Tomatplantorna är redan stora och kraftiga. Vilken rolig tid det är utomhus nu.
Kram Eva

Evas Pyssel sa...

Vad du är duktig att hitta på saker med barnen . Och du gör alla glada med din omtanke. Bakelserna som barnen gjorde blev säkert succé.Det var verkligen en härlig söndag och måndag med, men idag var det tröja och vinterjacka på. Pionen är jättevacker. Här prunkar det också, det går verkligen fort. Tomatplantorna är redan stora och kraftiga. Vilken rolig tid det är utomhus nu.
Kram Eva

Vform sa...

Härliga sommarbilder du bjuder på!!
OCH visst rusar tiden iväg ... det är bara att hänga med!
Gulligt med alla fåren :)
Ha en skön fortsättning med allt det du håller på med ... och allt du hinner med!
KRAM ♥

Eva Linnea sa...

Nä, inte vill man sitta inne och glo i datorn när det är SOMMAR-väder!!! Just nu är jag i Sthlm och jobbar och då finns det mer tid till datorgloende. Trevligt att läsa i fatt lite. Vilket väder vi har haft, men i morse saknade jag mina handskar.
/Eva Linnea

Rost och rädisor sa...

Den pionbusken trivs verkligen och så kul med fröplantor.
Fina bilder på fåren. Det är hemtrevligt när det. rör sig i hagarna och marken hålls öppen. Så blir det väl lammstek till hösten,
Ha det fint
Anette

Helena sa...

Oj vilken pion, men så har du ju gröna fingrar.
Roligt att ni fick en fin helg med barnen trots ostadigt väder. Bada i 18 graders vatten, brrrr.
Ônskar dig en fin långhelg!

Mor Tuta sa...

Visst rinner tiden iväg fort.
Du har fint i din trädgård, så mycket fina blommor.
Får är mysiga tycker jag också, ett sällskap med.
Vilken tur att extrabarnen har er att vara hos och får göra så mycket roligt. Lycka för dem förstår jag.
Ha det gott
Kram Birgit

Raija sa...

Här händer massor jämt när du gör inlägg :-D . Dillpionen är jättefin och jag är så glad i min som blommar första gången i år.
Vad mysigt med får och de är så gulliga, speciellt lammen.

Jenny sa...

Vad roligt med får, de är himla fina, själv har jag alltid velat ha höns och getter. Dillpionen är jag avundsjuk på, vilken lycka att hitta små frösådder!

/Jenny

Bibbis blandning sa...

Ska du ta reda på ullen själv? Karda och spinna?
Man kan göra mycket skoj med fårull.
Så fint att barnen fick tillfälle att ge sin mamma en så fin mors-dags-present.
Ni verkar ha härliga dagar oavsett om det regnar eller "solar".

Annica Östlund sa...

Vad mysigt med får utanför huset, de är ju så söta.
Dina pioner blommar så vackert, jag ska gå ut och inspektera mina. Såg att jag hade fått minst en knopp tidigare i veckan.
Hos oss skiner solen, men luften är kylig och vinden är nära stormstyrka ibland. Inget mysigt trädgårdsväder med andra ord, men jag hoppas det vänder.
Önskar dig en solig och varm helg!
Kram Annica

Louise sa...

Fantastiskt fin pion!

kram louise

Annica Östlund sa...

Ville bara tala om att du har en lott i utlottningen av armband om du vill, för det räcker med att bara lämna en kommentar och det har du gjort =)
Kram Annica

Syssis små funderingar sa...

Fullt upp har ni haft tydligen, men barnen njuter säkert till 110 % :) Varmt hade vi här men nu har vi haft flere svala dagar, men det blir väl bättre ;)

Bibbis blandning sa...

Hmm.....konstigt att mina nya inlägg inte syns i "din rad" på bloggar du följer.
Undrar vad det beror på.

Snäckskalsdalen. sa...

Det blommar så fint hos dig och är så grön och frodigt, det är läckert och precis som jag föreställer mig Småland!
Och så har ni mysigt med dom små barnen!
Agneta kram

Hanna sa...

så roligt med får och så fint ni bakade
Hanna

Gunilla sa...

Så fint du har i din trädgård , jag förstår du har fullt upp,,, så mysigt me lite får inpeppra husknuten /Kramar