Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 9 november 2014

På resande fot

Den här helgen har vi varit på resande fot.
I lördags eftermiddag var vi bjudna till min syster på 50-årskalas. (dit var det inte så långt, inte mer än 100m). Hon bjöd på rådjurs-kött, potatis och god sås. Och så goda kakor och hemgjord marsipan-tårta.

När vi kalasat färdigt gick vi hem och packade bilen och så körde vi till Mariannelund. Där hälsade vi på min systers dotter som går på bibelskola där. När vi kom till Mariannelund var det redan mörkt ute så vi fick en rundvandring idag på morgonen då jag även fotade lite. Här står tjejen utanför det hus där hon har sitt rum.

 I det här huset fick vi övernatta...på övervåningen (vindsfönstret), en jättefin lägenhet, tre sovrum, ett allrum och kök, toa/dusch.

Klockan sju i morse ringde väckarklockan då var det bara att stiga upp och laga frukost. Kl. åtta lämnade vi Mariannelund och körde till Eksjö (en sträcka på 4 mil). Där besökte vi dottern på regementet. Det var en dag för anhöriga. (Vi var fyra st. från vår familj som var där). En mycket trevlig dag. Först samlades vi i fritidsgården där vi fick info. av något befäl.

Om du klickar upp den här bilden så ser du de olika momenten de ska klara av under GMU-utbildningen. I morgon börjar de med moment fyra. "Skyddsvakten bevakar".

Här nedan kommer lite bilder från regementet....Gmu-gänget är uppdelade i fyra plutoner, de här bilderna är från dotterns pluton

 När de är ute på fältveckor  i skogen måste de kunna sätta upp ett tält ganska snabbt, det fickvi se idag att de klarade galant

Även när man är i skogen behöver man tvätta sig, för det mesta har någon rekryt kokat upp vatten till alla i plutonen, så de kan tvätta sig i ljummet vatten, men ibland är vattnet iskallt.

 Skoputsning innan uppställning så man inte får bakläxa.

Uppställning, dottern står vid pilen jag ritat dit. 
Efter det var det middag....och vilken god middag vi fick. Fläskfile med ugnsbakad potatis eller lax och potatis. Till efterrätt saffranspannkaka eller päronpaj med vispgrädde.

Vår äldsta son var med till Eksjö idag. Eftersom han bott i Eksjö ett antal år så tyckte han det var roligt att få komma dit igen. Han träffade även några klasskamrater som går GMU.

På hemvägen stannade vi till på Biltema, vi behövde köpa ett borr. Sonen vill så gärna åka till Växjö och handla så vi bestämde att han och jag ska ta en heldag och åka och julshoppa.

14 kommentarer:

Ingrid sa...

Det var verkligen en innehållsrik helg!
Ha en bra vecka!
Kram, Ingrid

Monica sa...

Oj, så mycket ni hunnit med i helgen! Det är tur att det är "vanlig" vardag i morgon...
Ha en fin ny vecka, kram, Monica

Lisa i byn sa...

Det var en fullspäckad helg ni haft, men förstår att ni haft det trevligt.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Det var en riktig Smålandsrundresa det och så mycket kul ni gjorde och fick se!
Lumparlivet verkar tufft, men så har ni en tuff dotter också, det fixar hon lätt - tänker på kallt vatten att tvätta i sig i och så där. Och vilken häftig klädsel.....
Det måste ha varit roligt att få se!
Agneta kram

Lotta sa...

Det var en innehållsrik helg ni haft. Jag har aldrig varit i varken Mariannelund eller Eksjö. Dåligt, bor ju i Småland :-)
Men i Mariannelund gör dom supergott marknadsgodis.... deras teaterkonfekt är mums.

Tack för dina kommentarer inne hos mig.
Kram Lotta

Evas Kvarnaro sa...

Vilken trevlig rolig helg ni har haft, där det har hänt en massa spännande hela tiden.
Vi har varit i Mariannelund flera ggr, barnens farfar Evert bodde i en by som heter Karlstorp. Så de trakterna känner vi väl till.
Sonen Mikael gjorde också lumpen i Eksjö men många år sedan.
Eksjö är även en mkt vacker gammal kultur stad, Lennarts konditori är väl värt ett besök vid torget, granne med kyrkan ....

Ha det så gott/ Eva

Raija sa...

Det var mycket kul ni hann med i helgen. Måste vara kul att se hur dottern har det i lumpen.

Bibbis blandning sa...

Och här är det som vanligt full fart. Ni har varit runt och fått god mat och diverse underhållning.
Maten i lumpen är kanoners. Minns att man fick kanongod frukost.

ulla laiho sa...

Vilken intressant studiebesök för anhöriga! När mina föräldrar arbetade i Bofors anordnades en sådan dag - fick se kanonverkstaden, provskjutning av ammunition på skjutfältet osv.

Det var många trevligheter ni hann med.

Evas Pyssel sa...

Oj vad roligt att få vara med och se hur det är i "lumpen " . Jag minns att vi också gjorde det. Nu behöver du inte fundera på hur det går till.Roligt med lite kalas också. Här har det också kalasats i helgen.
Kram Eva

Helena sa...

Så härlig helg ni hade. I Norge är det mycket skriverier om att kvinner i militäret tvingas bada nakna framför männen...
Vad blir dottern när hun blir färdig?
Ônskar dig och familjen en fin vecka.

Annica Östlund sa...

Vad spännande att få se hur de har det, även om er dotter säkert berättar massor om livet de lever. Livet som militär kan vara rätt så tufft bitvis, så det är nog inte alla som är gjorda för att klara av det.
Önskar dig en trevlig fortsättning på veckan!
Kram Annica

Jenny sa...

Vilken runda, vad kul för er att få se de ställena de antagligen pratar mycket om. Och kul för dem att få visa!

Trevlig helg,
Jenny

Black Iris sa...

Vilken rolig rundresa ni var ute på. Jag förstår att ni hade trevligt..

Kram Maidi