Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 15 januari 2015

uppdatering

Dags att uppdatera lite på den här sidan. Har hamnat i bloggtorka och vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Men jag gör ett försök att få till ett inlägg idag.

I helgen när vi hade extrabarnen hos oss hade vi sån tur att det kom lite snö.....barnen gjorde en fin snögubbe åt mig i trädgården.
Visst är "Bullen" fin (snögubben heter så) potatis till näsa, blomkruka till hatt och en varm skön halsduk. 
Jag hade kameran med mig ut och fotade när det snöade, när jag skulle ha den efter en stund så fungerade den inte. Motivet syntes inte i bildskärmen. Jag blev helt kallsvettig, visst ska man kunna fota ute även om det snöar och kommer någon liten flinga på kameran, och kameran är ju ganska ny. Som tur var har vi garanti på den.
På kvällen ringde jag till dottern och pratade med henne, så berättade jag om kameran. Men mamma sa hon, du har nog bara kommit åt en knapp så du stängt av bildskärmen, kommer du inte ihåg att du gjorde det på en gamla kameran också....senare på kvällen satte jag mig och läste igenom bruksanvisningen, kapitlet om bildskärmen, där stod hur jag skulle göra. Så enkelt det var, BARA att trycka på en knapp. Så nu fungerar den igen.

Här ser ni mitt julklappspussel jag fick av äldste sonen. Det är så rogivande att pussla, tyvärr kommer man inte i säng i tid på kvällen, man fastnar lätt bland pusselbitarna.

Min man städade bland alla våra papper och tidningar som samlats på en hög i hyllan. Då hittade han en fröpåse utan namn på. Och jag har ingen aning om vad det är för frö jag har samlat ihop här. Är det någon som kan hjälpa mig.

Min vrickade fot är fortfarande inte bra. Jag har ringt sjukvårdsupplysningen två ggr och pratat med dem, men de tycker inte jag behöver åka till doktorn. Den mesta av svullnaden har gått ner (Men inte allt) och nu när jag ska upp på toa på natten och lika så vid uppstigning på morgonen har jag svårt att gå på foten. Nämnde det för sköterskan och eftersom jag har hälsporren i samma fot som den vrickade trodde hon det kan bero på att jag belastar fel när jag går nu. Får väl försöka stå ut med då...ett tag till annars ringer jag doktorn eller distriktssköterskan så de får titta på det. Jag vet att det tar tid innan det blir bra,...men det är det här med tålamod.

14 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Det tar tid med vrickningar, men du får göra som rådjuren i skogen, gå så mycket som du orkar - så brukar Åke säga!

Kram och krya på dig!

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fin snögubbe, jag menar bulle!

Aha, ja, den knappen ja, den finns det fler som glömmer, du är inte ensam......det är så väldigt många knappar och grejer man ska lära sig numera och så måste man lära av och om när man byter grejer och det är svårt!

Vilket fint pussel du lagt. Jag har ett nytt men jag liksom vågar inte börja för då går jag aldrig och lägger mig, jag tror att jag börjar känna mig vid det här laget......

Jag har ju inte en aning om dina fröer men dom är väldigt, väldigt lika frön från stockrosor......något minne av det som du har kanske? Jag tittade på min stockrosfröer och dom är då väldigt lika.

Va kul att Omar hjälper till och verkar glad och käck och villig! Jag håller tummarna för att det fortsätter.

Kramar din gamla kompis i blåsten

Jenny sa...

Läcker snögubbe!

Hoppas din fot blir riktigt bra snart så du kan röra dig som vanligt igen.

Kram,
Jenny

Ingrid sa...

Vilken fin snögubbe!
Mina grannbarn gjorde en snölykta i julhelgen medan det ännu fanns någon snö, men den smälte fort och nu har vi ingen snö alls.
Hoppas att din fot snart blir bättre.
Kram, Ingrid

ulla laiho sa...

Det är detaljerna som gör det - väldigt snygg snöbulle.

Jag har också en tendens att samla papper på hög. Jag har precis röjt, kastat och och strukturerat.

Klart man blir på misshumör när man har gjort illa sig och har ont. Man orkar inte så mycket, varken fysiskt eller mentalt. Du kanske redan fått hjälp med hälsporren - det finns ju personligt utformade inlägg. Om du belastar foten fel pga hälsporren kanske det fördröjer läkningen av vrickningen.

Krya på foten!

Monica sa...

Snö - tänk att ni hade (har?) snö! Här är det bara grått och regn och blåst. Jag är ju ingen älskare av snö, men hellre det än detta eviga gråväder. Bara man slipper halkan...
Trist att din fot inte blir bättre. Men det är väl som du säger - tålamod - och det är inte så lätt!
Så fint pussel du har lagt! Jag har just tagit bort mitt 500-bitars, som jag visade på bloggen, och lagt upp ett 1000-bitars! Och precis som du - risken är att man sitter där till klockan 2 på natten! Det är ju så kul!
Fröna kan jag tyvärr inte upplysa dig om!
Ha det gott och hoppas att din fot blir bra snabbt!
Kram, Monica

Helena sa...

Du har alltid något finurligt att skriva om.
Vilken fin snögubbe barnen gjorde. Hoppas att den håller en stund, och inte smälter.
Det måste vara jobbigt med den onda foten, hoppas den blir bra snart. Vi har så halt att man knappt vågar att gå ut. Inte sandar kommunen heller.
Tur att du fick hjälp av dottern med kameran, så vi får se dina fina bilder.
God helg!

Lisa i byn sa...

Så synd att vi inte fick behålla snön.
Hoppas att du blir bra i foten.
Kram

Rost och rädisor sa...

Vilken fin snögubbe! Jag var också så sugen på att göra en för några dagarn sen när det kom kramsnö, men det hade nog bara blivit en liten.

Jag skulle kunna tänka mig att det är stockrosor. Ringer det nån klocka?

Allt gott
Anette

Bibbis blandning sa...

Sätt fröerna vetja.....då ser du ju efter ett tag vad det blir. Det kan ju vara spännande.
Hoppas att du blir bra i foten snart nog. Men du kanske måste vila den mer än vad du gör.
Pusslet var jättefint tycker jag.

Raija sa...

Bloggtorka har jag också haft ett tag och det har varit lite motigt att komma på vad jag ska skriva om. Dåligt med bilder har jag också haft, för lusten att fotografera är för tillfället borta.

Väldigt fin snögubbe har du att njuta av.

Hoppas din fot blir bättre snart.

Black Iris sa...

Tänk om jag också kunde göra en snögubbe med barnbarnet. Det är i dag lite puder på marken men inte räcker det till en så fin gubbe.
Det är inte lätt att ha tålamod när man har ont, det vet jag..

Kram Maidi

Evas Pyssel sa...

Hade också kunnat rulla en snögubbe men innan kvällen skulle den ha vacklat för det töar oftast på em. WOW vilket pussel !! Det kan inte vara lätt med alla blå bitar. Duktigt !!!
Jag skulle också gissa på stockrosfröer. Du får väl chansa.
Kram Eva

Evas Kvarnaro sa...

Hej Annelie, ja du det är nog inte BARA att trycka på en knapp, hi hi hi ....
Ibland när det händer sådana lustiga saker för mig och barnen säger att det är 'bara' att.... då är det pinsamt tycker jag, även om jag har slutat upp med att vara i 'pinsam-åldern', *fniss*

Men snögubben Bullen blev ju fin.
Idag har det snöat rejält och håller på fortfarande, det kan bli kul för barn, men för vuxna kanske mera??????

Jag har inga problem med blogginlägg,det formligen ploppar upp nytt hela tiden.Jag hinner knappt med skrivandet,fast jag gillar att skriva
Nu vill familjen min se våran Teneriffa tripp så där får jag 'sålla' igenom en hel del men det blir ändå för många bilder . . . .

Det där med pussel har jag väl nämnt innan, jag har inte tålamod, men äldsta dottern Maria är heltokig i att pussla, en stor avkoppling säger hon.
Hoppas din fot mår bättre.
Sköt om dig/ Eva