Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 15 april 2016

Lika lång näsa som Pinocchio...

Konstig rubrik kanske ni tycker, men vänta ska ni få höra. Egentligen är det lite småroligt.
Vi beställer en del på internet, från Tradera, Fyndiq, bokhandlar m.m.
För 1,5 vecka fick jag ett sms i telefonen att jag hade ett paket på Preem i Tingsryd att hämta ut. Frågade min man vad det kunde vara, vi funderade en stund, och det enda vi kom på att vi beställt just då var en odlingstunnel till mig. Konstigt tyckte min man att de inte levererar det med lastbil direkt hem till dörren, det är ju tunga saker.
Förra helgen när dottern var hemma åkte min man och hon till Tingsryd för att hämta paketet. Min man körde ända fram till dörren för det var ju många, tunga paket som skulle bäras ut i bilen. När de lämnat löpnummer och visat leg fick de ett litet paket i handen, och de tänkte vad är detta får vi inget mer. Där stod de som levande frågetecken och såg hur förvånade ut som helst  när de bara fick ett litet, litet paket som brevbäraren kunde lagt i brevlådan. Kan tänka mig att deras näsor blev som Pinocchios. Alla var så inställda på att det var en stor tunnel.

Vad var det i paketet då...Jo, en ställning att hänga tesilarna på från Fyndiq. Som sagt det kunde de lagt i brevlådan, eller hur.

Som ni vet var inte stormen "Gorm" så snäll mot mig. Han blåste omkull ett träd rätt över mitt växthus, så allt gick i kras. nu har vi bestämt att vi ska prova att odla i tunnel ett par år,  vi får se hur det lyckas.
Vi har beställt ett från ebay. En tunnel som är 3x6 m. Vi har ju ett till hönorna och det är vi så nöjda med. Nu har vi kollat mailen på bekräftelsen att vi köpt tunneln och där står det att det ska levereras den 22 april, alltså om en vecka. Hoppas vi kan "lura" hem lite ungdomar då som vill hjälpa till att gräva och montera och spika ihop pallkragar. Jag bjuder gärna på middag bara de kommer!!!!

På tal om höns. Våra nio hönor har verkligen kommit igång att värpa nu. Det är något speciellt med egna ägg från gården, jag tycker de är extra goda ;) Roligt är det också att man kan dela med sig åt andra när man får överskott på dem.För tre veckor sedan köpte vi nya befruktade ägg (på nätet).  20 nya ägg la vi i äggkläckningsmaskinen. 21 dygn ska de ligga där innan de kläcks. I onsdags den 13 april var det dags för kläckning. Och mycket riktigt så tittade de fram ur skalet då, en av dem tjuvstartade och tittade fram redan på tisdagskvällen. 9 kycklingar fick vi och rasen heter "Maran". Åtta svarta och en gul/brun...kanske blir en tupp av den.

De här veckan har jag vårstädat och putsat fönster. Rum för rum, precis som vanligt. Idag blev jag klar med nedervåningen. Nästa vecka tar vi nya tag med övervåningen. Brukar räcka med två dagar där uppe.
Så här skrev Lilian, min svägerska i sin blogg "Om du inte putsat fönstren före 1:a maj, så blir det trist när vårsolen och värmen kommer, på riktigt". Jag tror jag blir klar till den 1.a maj. Lilian har alltid så många kloka, visa ord att dela med sig av. Hon har gett mig hjälp och tröst många gånger under de 29 år som vi har känt varandra.

Såg ett foto i vår lokaltidning på någon som planterat penseér i ett par nerslitna kängor. Tyckte det var så käckt, så jag härmade henne lite. Mina kängor var dock inte så slitna, men man blir våt rakt in på strumporna när man har dem på sig. Så det fick bli ett par borrade hål i varje sula och så i med jord och plantera. Placerade dem på den gamla rostiga traktorsitsen.

15 kommentarer:

Charlotta sa...

Ja det är inte alltid lätt att hålla reda på vad man har beställt och varifrån. Hoppas nu att tunneln kommer ända hem till dörren så ni slipper åka och konka.
Söta vårkycklingar, trevligt med egna höns. Önskar jag kunde ha det.
Ha en fin helg!

Ingrid sa...

Jag beställde ett nytt minne till min stationära dator och såg till min förvåning ett dagar senare en stor lastbil från DHL köra in på gården. Vad i hela friden!?! Ut klev chaufförenmed ett vanligt kuvert i handen. Det var det nya minnet. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad och jag tänkte som du. Varför inte bara skicka det som ett vanligt brev.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

Ingrid sa...

Jag beställde ett nytt minne till min stationära dator och såg till min förvåning ett dagar senare en stor lastbil från DHL köra in på gården. Vad i hela friden!?! Ut klev chaufförenmed ett vanligt kuvert i handen. Det var det nya minnet. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad och jag tänkte som du. Varför inte bara skicka det som ett vanligt brev.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

Monica sa...

Haha, ja, det blev väl lite antiklimax när de fick en liten tesils-ställning istället för det stora paket de väntat sig, kan jag tänka!
Ska bli kul att se hur den nya odlingstunneln blir!
Har sett era små kycklingar på Facebook, det måste vara jättekul att se dem kläckas! Såå söta!
Du är så flitig med din vårstädning varje år! Här blir det bara vanliga veckostädningar...
Ha det gott, kram, Monica

Lisa i byn sa...

Det är ju så mysigt med höns och kycklingar.
Och visst är egna ägg godare, då de får gå och äta lite varsom och även lite matrester.
Ha en bra helg! Kram

Helena sa...

Men åh så magiskt med kycklingarna. Er odlingstunnel gillar jag och börjar fundera om jag ska skaffa en sån tills det orangeriet blir byggt. Det byggprojektet har vi skjutit upp då jag har ett lite längtansfullt projekt till sommaren. Hoppas din lördag varit den bästa. Kram

ulla laiho sa...

Jag har påbörjat vårstädningen i trädgårdarna men de senaste dagarna har regn avbrutit dessa aktiviteter. Och inte passar det så bra att tvätta fönster heller även om det är välbehövligt.

Ska bli spännande att få se hur hönsen kommer att utvecklas.

Ha en bra vecka!

Gunilla sa...

Ja ibland blir man riktigt förvånad. Ett litet paket kan ju läggas i brevlådan.

Vilket härligt arrangemang med skorna så fint.

Så roligt med egna höns och att få så många ägg så man an dela med sig är ju fantastiskt.

Ha det gott

Rost och rädisor sa...

Är också på jakt efter en odlingstunnel, men vet inte riktigt vad jag ska välja. Tänkte bara ha kål i den. Funkar grön plast för odling? Var har du köpt din?

Visst är det kul med kycklingar! Egna ägg är inte bara inbillningsgodare utan innehåller mer av de nyttiga Omega-fettsyrorna.

Ha det så fint
/Anette

Gunilla sa...

Så söta små kycklingar mina föräldrar hade hönseri och köpte in små kycklingar så de var många år sedan jag såg så små o söta , snyggt de där me planteringen i skorna tack för tipset Ha de gott /Gunilla

Snäckskalsdalen. sa...

Men, oj, vilka söta kycklingar, det är ju så att man funderar på om man skulle......men dom ska skötas också och ha nånstans att bo och tja.....men vilka goda ägg det blir!
Haha, nej, posten levererar inte som den brukade, inte här heller. Men det här var ju nästintill löjligt. Och så snopet.....
Så roligt när ditt nya odlingshus kommer, det ser jättefint ut!
Putsa fönster, nej, se det kan man inte göra om man har en nyopererad axel och man kan inte annars heller, för jag kan verkligen inte, jag har försökt och det blir ett enda kladd av alltihop. Kan bero på viljan också. Men jag har en här som tycker det är roligt, tack och lov!
Kramar

Eva Linnea sa...

Hej Annelie! Nu var det länge sen jag var inne hos dig och hälsade på. Tiden går ju så himla fort och jag har haft fullt upp med min flytt, packning, uppackning, möblering, uthyrning och ja, jag vet inte allt! Du och övriga familjen fixar och donar i trädgården ser jag. Våren är ju här och då är det ju mycket att göra. I morgon (måndag) kommer det 8 kbm jord som jag ska fördela i mina pallkragar och blomrabatten. Jag kommer att vara mör i hela kroppen på kvällen, men det är en skön känsla. Man har verkligen gjort nå´t nyttigt.
Ha det gott! Vi hörs snart igen. Kram

Black Iris sa...

Vad fint det blev med blommor i kängorna. Jag förstår att näsorna blev långa av det lilla paketet:)
Underbart med alldeles egna ägg och jag förstår att de smakar extra bra..

Kram Maidi

Evas Pyssel sa...

Oj vad mycket roligt du skriver om. Och så de små söta kycklingarna. Vi kläckte fram kycklingar för många år sedan. Jag minns hur roligt det var. Men sedan illern bet ihjäl alla våra höns så har det inte blivit fler.
Visst är det bra att man kan handla på nätet när man bor på vischan. Vi är väl inte så flitiga som ni men enochannan grej blir det.
Fönsterna är fortfarande oputsade här. Jag undviker det sen jag fick ont i axeln för några år sedan. Får se om jag kan svinga mitt trollspö på dem eller vad jag kan hitta på.
Ha det gott. Kram Eva

Lilian Wahlqvist sa...

Det är skönt med pratstunder Anne-Lie! Det tycker jag med. Tänk att vi känt varandra så länge! Kram!