Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 31 maj 2018

Sommar

Vilken sommar vi har. För min del är det alldeles för varmt nu. När temperaturen ligger på närmare 30 grader då finns ingen ork till något. De flesta växter slår ut på en gång och blommar över på ett par dagar, ganska tråkigt. Man får springa runt och titta/lukta på dem varje dag så man hinner njuta.

I lördags hade jag bjudit hem våra killar (det var bara en som kom). Jag tänkte vi kunde grilla och fira Mors Dag. Men hela lördagen regnade det, vi fick 20 mm, tacksam för regnet, men det är ju som en droppe i havet, det behövs mycket mer. Men lagom till vi skulle börja grilla slutade det att regna, så det blev en lyckad kväll.

Nu har även vi köpt en robotgräsklippare. Hela pingsthelgen höll min man och min svåger på att lägga ner tråden i gräsmattan. Tråden som vet var gräsklipparen ska klippa och inte klippa. Dvs. Så den inte kör in i mina rabatter och klipper  ner mina växter eller att den kör ut på vägen osv. Funkar jättebra. Nu behöver vi bara klippa utanför stenmuren och vägrenen. Och så trimma lite runt rabatter, träd och buskar. Jag har roboten kopplad till mobilen, fick just ett meddelande att den kört fast, bra att Habib kunde hjälpa mig.

Idag slog första blomman ut på Clematisen Mr. Batman. Tycker den är så fin.

 Amerikanska blåbär med den gula azalean i bakgrunden.

 En överblommad maskros, då brukar domherrarna komma och äta. De älskar omblommade maskrosor. Men än har jag inte sett dem.

En flugsnappare tror jag. Han/Hon bor i vår röda fågelholk: Flyger ut och in och matar sina ungar. Bilden är tagen genom fönstret.

 24 ägg ligger det i äggkläckningsmaskinen. De ska ligga där i 21 dagar innan de kläcks. Så på tis/ons nästa vecka är det dags. Lagom när jag och min man ska åka till Dalarna ett par dagar. Hoppas det finns någon i huset som hjälper de små liven att komma ut ur sitt skal.

Nu har Elsa varit hos mig i tre veckor då dottern varit på övning. Men i morgon kommer hennes rätta matte hit. Då vet jag en liten Elsa som blir glad.

8 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Ja! vilken sommarmånad det har varit. Fint att vi kanske hinner att ta många bilder, som vi får titta på i vinter. Kram!

Lilian Wahlqvist sa...


Ja! vilken sommarmånad det har varit. Fint att vi kanske hinner att ta många bilder, som vi får titta på i vinter. Kram!

Helena sa...

Ja det är härligt med sommar, men värmen kunde gärna vara lägre. Men vädret kan vi inte göra något åt. Vad det blommar hos dig, bra du tar många bilder så vi får se. Diggar äggkläckningsmaskinen, hoppas det är många kycklingar när ni kommer tillbaka.

Monica sa...

Ja, puh, lite väl varmt för mig också! Man får gå ut morgon och kväll och hålla sig inne på dagen! Men går ner och bada är ju alltid skönt! I fjor sommar blev det ETT bad, det lär nog bli fler i år. Vi har inte fått något regn sedan 1:e maj, så här är verkligen snustorrt nu.
Skönt med en automatisk gräsklippare! Vår tomt är inte sp stor, så vi klipper själva.
Ha det så bra, kram, Monica

Lisa i byn sa...

Det gäller att ta vara på alla fina dagar, njuta i skuggan.
Ha en fin helg! Kram

Ingrid sa...

Elsa har säkert haft hur bra som helst hos er, men det är klart att matte är det allra bästa!
Du får försöka njuta i skuggan och komma ihåg att dricka lite extra nu när det är så varmt.
Kram, Ingrid

Bibbis blandning sa...

Ja himmel och pannkaka så varmt det är nu. Här hos mig har vi inte haft regn i mannaminne. Jag tycker det är besvärligt med så mycket värme faktiskt men många njuter i fulla drag.
Få se hur själva sommaren blir. Juni är ju första sommarmånaden.
Som vanligt är det full fart hos dig.
Jag hoppas någon tar hand om kycklingarna när du är borta.
Hoppas ni får en fin och trevlig resa tillsammans.

Vform sa...

Härliga blommande tider nu! :)
Lite svalare väder förstås, bara det inte kommer snö som i norr, så
får vi väl klä oss efter temperaturen!
Så vackra bilder du visar!
Ha de nu så bra och trevlig resa!
KRAM på dig!