Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 6 januari 2019

2019

God Fortsättning på det nya året...2019. Det brukar ta ett tag innan man lärt sig att skriva rätt årtal.
Jag hoppas alla haft det fint under helgerna, men nu känns det skönt att vardagen börjar igen. Skola och arbete (för de som gör de).

Igår och idag har jag städat ut julen. Tomtarna och pyntet är nerpackat i träkistan och julgardinerna är nerplockade och de "gamla" vanliga är upphängda igen. I kväll kastades granen ut, så skönt.
Jag är tidig att städa bort julen i år, men vill göra så mycket som möjligt när dottern är hemma och "Springer" åt mig. Jag har svårt att gå i trappor, ja, överallt men hon springer så lätt och fort går det. Ibland får hon "bakläxa"..
Som här till exempel, hon kan ju inte hänga upp gardinerna hur som helst.

 En bukett med tulpaner fick jag av dottern när hon varit och handlat, en riktigt vårbukett. Ut med julen och in med våren.

En dag i veckan låg det ett fodrat kuvert med ett paket till mig i vår brevlådan. Funderade en stund om jag beställt något, men nej, jag kom inte på något. Öppnade paketet och däri fanns en liten termos och ett följebrev, GRATTIS du är en av vinnarna i vår korsordstävling stod det. Jag löser jättemånga korsord men brukar aldrig skicka in lösningen, För jag vinner ju aldrig något. Men den här gången hade jag tydligen skickat in lösningen (minns inte det) och så vann jag. Det var en glad överraskning.


Solen har lyst ett par dagar, det är så härligt, en av de dagarna lånade dottern min kamera och fotograferade hönor och tuppar i hönsgården. Vi har sju tuppar och det är sex tuppar för många. Eftersom jag inte gärna går ut i hönsgården just nu får jag se dem fotograferade och så ska vi bestämma vilken som ska får vara kvar. Inte lätt.

I mellandagarna har jag flyttat ner min säng i stora rummet, har så svårt att gå i trappor med min höft. Så nu har jag ett nytt sovrum ett tag framöver. Men det bästa av allt är att i fredags fick jag brev från sjukhuset, ÄNTLIGEN har jag fått en operationstid. Om tre veckor är det dags. Nu gäller det att inte bli förkyld, få några öppna sår, och helst skulle blodtrycket sjunka lite också. Undertrycket är lite högt. Håll tummarna att allt går som planerat.


10 kommentarer:

Inger Johansson sa...

Grattis till operationstid! Så skönt om du får bli av med det onda.
...och grattis till vinsten också!
Här får julen vara kvar till nästa helg. Vi hade ingen julgran i år, firade julafton hos sonen, lite tomt var det nog så till nästa jul blir det gran.
Kram och ha det så bra!
Inger

Monica sa...

Här är också julen utstädad, ska bara komma ihåg att bära ut kistan med julsakerna till förrådet!
De flesta av dina bilder har jag ju sett på Facebook tidigare; roligt att se det samlat så här.
Skönt att du fått operationstid! Klokt att flytta ner din säng, det blir nog svårt att gå i trappor den första tiden efter operationen också.
Ha det så bra, kram, Monica

Eva S sa...

Skönt att du äntligen fått en tid! Granen och en del pynt har hamnat i sina lådor igen! Bara ljusstakarna är kvar! Gardinerna byter jag i slutet på januari! Så härligt att kunna sätta in en bukett tulpaner! Då känns det att våren är på G!

Evas Pyssel sa...

Ska verkligen hålla tummarna för dig. Jag vet eländet !!!!Nu måste det bli gjort så du får "ett nytt liv" . Bra att du fått hjälp med julstädandet. Här är allt kvar , men jag känner också att det är dags. Brukar kunna vänta till Tjugondagknut, men i år finns inte den där mysstämningen när gräsmattorna är gröna och diset hänger som ett tak över oss. Längtar efter ljuset, värmen och våren.
var rädd om dig nu så allt klaffar. Kramar från Eva

Ingrid sa...

Så skönt att du fått en operationstid! Jag förstår mer än väl att du ser fram mot att slippa värken och kunna röra dig som vanligt igen.
Vilka vackra höns du har! Vi hade bara såna där tråkiga vit leghorn.
Ha en god fortsättning på 2019!
Kram, Ingrid

Helena sa...

Ântligen fick du brevet med operationsdatum. Så snäll Malin är som hjälper dig med allt pyssel i huset, skönt att alla julsaker är borta. Stackars tupparna, hoppas ni sparade en snäll och trevlig tupp.
Grattis till vinsten, alltid roligt att vinna.

Lisa i byn sa...

Så skönt att du har fått op tid. Alltid jobbigt att vänta.
Kram

Vform sa...

Men så bra att du äntligen ska bli fri från din värk! Min man är helt återställd efter sin op i slutet av maj!
Så skönt att flytta sängen så du slipper gå i trappan :)
ÅÅÅH vilka fina höns ni har ... måste va svårt att veta vilken tupp ni ska ha kvar!
Sköt om dig, snart är det dags! Håller tummarna!
Kram ♥

Bibbis blandning sa...

Men så härligt att du äntligen får din operation. Det kommer att gå kanonbra och du blir av med värken.
Jag är så glad för din skull. Nu gäller det bara att hålla ut de sista veckorna.

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Verkligen på tiden att de tar tag i höften! Nu börjar det närma sig, du har ju verkligen väntat och kämpat så länge. Gulliga dottern som hjälper till både här och där. Hon verkar så "redi".
Tänker på dig!
Kram
/Anette