Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 14 augusti 2011

Trevlig lördagkväll med kräftfiske

I går kväll hade vi en trevlig kväll vid Sjöudden. Det var min familj och min systers familj.
Vi bestämde oss för att gå (eller köra bil gjorde vi faktiskt i går) ner till sjön för att grilla korv. Vi gick ner dit vid 19.30 på kvällen och tände en brasa som vi kunde grilla över när det var lagom med glöd. Eftersom det inte är i ordning gjort där nere än så finns ingen rikktig grillplats och inget galler till grillen, men vi hade ett gammalt skogaller som vi la korvarna på, fungerar alldeles utmärkt.

Ett foto inne i elden, jag tycker det ser hett ut.

Medan vi väntade på att det skulle bli bra glöd roade vi oss med olika aktiviteter. Några stod på bryggan och fiskade, någon tog sig en simtur och simmade efter pinnar som vi kastade i sjön, gissa vem (jo, hunden) karlarna tog hand om kräftburarna och la dem i vattnet, det var andra natten på rad de skulle fiska nu. De lägger i burarna på kvällen så stiger de upp tidigt på morgonen kl 04:00 och plockar upp burarna. (ungdomarna steg också upp så tidigt)

Några av oss tog en tur in i skogen och letade efter kantareller. Vi hittade en del svamp, dottern började med att stoppa svampen i byxfickan, men där fick det inte plats många, vi fick gå och hämta en plastkasse, sonen och jag fortsatte att fylla kassen (ja, den blev inte full, men det räckte till varma mackor i kväll igen).

Till slut var glöden perfekt och det var dags att grilla korv, det smakade så gott, där satt vi och åt och festade, skrattade och hade trevligt ända tills det blev mörkt.

Innan vi gick hem ville dottern gå och kolla en kräftbur, och vilken lycka, under de timmarna vi var vid sjön hade det hunnit krypa in en kräfta i buren.

Den här fina bilden tog vi innan vi gick hem. Titta på första bilden jag visar idag, där var det ljust och nu är det så här mörkt ute.

Nu undrar ni kanske om vi fick några kräftor, ja, det fick vi men inte var det många. Bara 14 st att dela på, alltså 7 st/familj. De har jag kokat idag, här ligger de i kastrullen. .Goda var de

19 kommentarer:

Monica sa...

Vilken mysig utfärd! Så vackert där är! Fiska kräftor har jag gjort en gång i mitt liv och det var MÅNGA år sedan! Men jag minns hur spännande det var!
Kräftorna ser såå läckra ut!
Kram, Monica

Suss o Kai sa...

Verkar som ni haft en helt underbar dag eller kväll tillsammans :) ser så jättemysigt ut :) och vilka fina kräftor Mums Kram Suss

Evas Pyssel sa...

Vilken fantastisk utfärd och även fångst. Att äta svenska kräftor är ju riktig lyx tycker jag. Min man är skaldjursallergisk så här blir varken svenska eller andra kräftor.Men vilken underbar kväll där vid sjön och fullmåne och allt !! Vi satt i blåsten i stugan och frös och någon måne såg vi inte för alla moln. Kram Eva

Helena sa...

I skolan fick vi kräftströmming till lunch ibland. Jag har alltidundrat om den innehöll något kräftkött? Vad mysigt att göra något tillsammans, och få både svamp och kräftor. Ser aldrig kantareller...

trädgårdsdrömmar sa...

Så trevligt och härligt det där ser ut när ni sitter runt elden och grillar korv.Måste vara kul att få fiska kräftor själv.

Anonym sa...

Vilken mysig kväll! Fotot när månen kommit fram är väldigt vackert, tycker jag. Tänk att det börjar bli så mörkt nu ... Det blir till att börja tända lite ljus på kvällarna snart!

Kram,
Jenny

http://annelundstradgard.blogspot.com

Gunilla sa...

Så mysigt!! får mej att tänka tillbaka när jag var mindre då vi varje år fiska kräftor vid en sjö, hur roligt det var och vi brukade också alltid grilla korv och så mycket godare det var med hemkokta kräftor än köpta /kram

Snäckskalsdalen. sa...

Ååå, vad det ser mysigt ut! Och jag tycker ni ska behålla den grillen ni har, är det inte det som är frihet, att inte ha en massa nya prylar utan kunna använda det man kommer på och det fungerar bra, det ser så jättemysigt ut!
Och vilka kräftor! Dom är väldigt vackra. Fast västkustbo som jag är tycker jag nog mest om havskräftor.....men det är ju som man är van. Insjökräftor är mycket vackrare och kanske är dom godare också!
Så otroligt vacker bild över sjön och månen, kan det vara nya linsen tro?
Agneta kram

Rune Lundblad sa...

När vi bodde i Laxå tog vi alltid en promenad när det var kräftfiskedags. Vi gick upp till sjukhemmet längs ån. De anställda hade rätt att fiska i ån. Eva utnyttjade aldrig den rätten, men det var kul att se när andra fiskade. Det finns nog inga kräftor kvar nu.Vattnet drabbades av pesten.

ulla laiho sa...

Visst är det härligt att koppla av med sina nära och kära med god mat - glödgrillad korvdelikatess kompletterad med smaker från skogens skafferi. Och ett nytt kalas att se fram emot - kräftskiva.

Tångsnällans blogg sa...

Precis så ska det va! Vilken härlig dag! Och vilken fin födelsedag du har haft! Och vilka presenter sedan! Vindspelet är helt otroligt vackert! Och sedan en vinst på det! Mållös det är vad jag blir! Jätte glad för din skull! Jo korsordet var i vår morgontidning som heter Helsingborgs Dagblad. Ha en fin måndagkväll// Kram

Gunilla sa...

Men jag ser ju att du har fyllt år. ETT JÄTTE GRATTIS i efterskott.

Vilken fin kväll ni haft det ser fantastiskt mysigt ut. Kräftfiske vilken upplevelse att kunna fånga egna kräftor.
Och gott ser det ut ochså.

Här har det börjat regna idag och det har utlovats riktigt mycket. Det känns bra för då accepterar jag att jobbet har börjat och vi bor här i villan så trädgården ute på sommarstället får vila från mig ända till fredag :o)

Ha det gott och njut av dina fina presenter

Kram/Gunilla

Bea sa...

Så underbart med öppen eld och kräftor och ja, allt som gör det lilla extra för en trevlig kväll!
Grattis! Ser att du har fyllt år :)
Kram /bea

Christina sa...

Vilken härlig utflykt ni gjorde! Härligt att kunna samlas hela familjen och njuta av sommaren.
Ha det riktigt gott!
Kram
Christina

Kerstin sa...

Så härligt med kräftfiske! I min ungdom fiskade jag kräftor varje sommar tillsammans med min kompis. Så roligt!!! För några år sen drabbades Ljungan av kräftpest så det har inte varit fiske på flera år. Troligen kommer det att dröja några år till innan kräftorna ärså stora och maånga att det går att fiska.

Helens trädgård sa...

Åhh, så mysigt ni hade det på utflykten/kräftfisket.
Ser gott ut både korvgrillningen och kräftkoket :=)
Ha det gott!

Märta sa...

Vilken mysig utflykt! Ute i naturen smakar korven så fantastiskt gott! Så gott med kräftor!
Kram! Märta

Kerstin Alvesson sa...

Åhhh, vad underbart ni verkar hja haft det. Det låter som en dröm tycker jag. Jag har inte varit med om kräftfiske sedan jag var barn.

ha det gott, Kerstin

Birgitta sa...

Vad det ser härligt ut med grillkväll och kräftfiske. Men vad det mörknar fort på kvällarna nu. Det märks att hösten är på gång.
Vad firad du blev på din födelsedag med så mycket blommor och presenter. Roligt!
Ha det så gott nu.
Kram Birgitta