Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 17 december 2011

Nobelpriset

Ett av våra barn har börjat skolka väldigt mycket från skolan och varje gång får jag ett frånvaromeddelande till min dator. Jag brukar fråga honom när han kommer hem från skolan varför han skolkat och det är olika "anledningar" varje gång. Han  hade ingen lektion, läraren var inte där, han orkade inte gå dit, det är tråkigt...osv.
I början av veckan ringde jag till hans lärare för att kolla om lektionerna var inställda men fick beskedet att det alltid är lektion på den tiden det står i schemat. Vi pratade en bra stund om sonens beteende i skolan. När vi avslutade samtalet sa läraren något som gjorde mig väldigt glad och stolt.
Han tyckte att Nobelpriset har delats ut till fel personer i år, det var jag och min man som skulle få nobelpriset för det arbete vi lägger ner på våra barn. Mycket uppmuntrande och roligt att få höra och att någon "ser" det man gör. (Och vem vet, en dag kanske jag får nobelpriset)

Mindre roligt var det att få ett brev i brevlådan från Kronofogden på en ganska stor summa som ska betalas in.
Det är sonen som ska betala det här för en sak som han har gjort men han har inga pengar och då skickas brevet till oss. Men efter ett samtal med kronofogden fick vi veta att vi är inte betalningsskyldiga. Kändes ju skönt.


Här ser ni en bild på min nya bänk jag köpt till hallen. Jag hade en enklare modell innan med korgar, men sonen hade ett raseriutbrott en kväll och sparkade sönder den och lite annat. Så jag fick åka till stan och köpa en ny. Den här är jag så nöjd med. Skönt med en bänk man kan sitta på när man tar på sig skorna. Jag ska köpa ett färgat tyg och klä om den vita dynan med.

Idag blir det julstök hemma hos mig. Juldukarna ska läggas på, tomtarna ska fram. Så ska vi gå till skogen och såga ner vår julgran. Om det bara kunde sluta regna så man kan gå ut, regnmätaren har runnit över flera gånger nu. (fast man kan gå ut även när det regnar men det är inte lika mysigt ute då)

Till sist håller jag tummarna för dottern som sitter på Universitetet och gör en tenta idag.
Hoppas ni alla får en trevlig 4:e advent.

23 kommentarer:

Raija sa...

Jättefin bänk i hallen och så praktiskt och skönt med en dyna att sitta på. Vi ska också ha något att sitta på i vår nya hall så småningom, men jag vet ännu inte vad, för jag vet inte riktigt hur jag ska möblera än.

Tråkigt med sonen som inte sköter sig riktigt. Det är tufft som förälder att försöka få det att fungera med en strulig tonåring, vilket jag misstänker att han är. Men det lönar sig ofta på sikt att lägga ner tid och energi nu. Jag har varit familjehem och haft två struliga barn boende hos mig, som idag är skötsamma och hur duktiga som helst. Och vem vet om de instiftar ett Nobelpris för duktiga föräldrar...:-)

Ha en fin 4:de advent.

Åke sa...

Gilla!

Gunilla sa...

Va härligt man behöver höra lite positiva saker , det får en att fylla på energin, jag beundrar dej verkligen inte undra på att du är tom på energi i bland. Vilken fin bänk perfekt när man kan sitta på den och med ett annat tyg på dynan kommer det att bli urtjusigt. Håller tummarna att det går bra för din dotter idag /Kram

gunsan sa...

Så fint att få några uppmuntrande ord när allt känns lite väl tufft.Hoppas allt ordnar sej med sonen och att han inser att han har det bra.Bänken är jättefin.Kram

Huset på kullen sa...

Hej vännen du har det inte lätt hör jag. Men vi får hoppas att det rättar sig till så småning om. Inte alls kul med en massa strul. men du har en kanon snygg bänk sån vill jag också ha vad har du köpt den ? Nu ska jag fika lite o pusta. Men du får ha det så jätte mysigt det bara kan bli i dag. Tänker på dig. Kramar i massor Beijan

4U2 sa...

Önskar dig detsamma!

Mimmi sa...

Ni är verkligen värda ett pris om det sen är Nobelpris eller annat pris kvittar. Ni är absolut värda det.
Massor av kramar och önskan om en lugn och skön 4:e advent.

Helena sa...

Ni är värda både Nobelpris och en julkram. Bänken är jättefin, och praktisk. Med en fin dyna blir den nog väl använd. Roligt att hugga sin egen gran, hoppas du visar bild när den är färdigklädd. Ha en fredfylld helg, och att det slutar regna.

Monica sa...

Det har jag ju sagt hela tiden - att du är fantastisk med hur du ställer upp för dina pojkar och då speciellt den yngste!
Hoppas att han snart växer upp och fattar vad han har att vara tacksam för...
Man får sån lust att ruska om honom ordentligt när man hör att han har sparkat sönder er förra hallbänk! Så arg jag blir!
Men den nya hallbänken är i alla fall jättefin! Du gör nog rätt i att klä om den med ett mörkare tyg, det där ljusa är ju förfärligt ömtåligt!
Hoppas att ni får en lugn och skön sista advent!
Kramar från Monica

Nette Cecilia sa...

Hoppas det ordnar sig för din son ,du har nog mycket att tänka på och stå i ,kramar Nette

Syssis små funderingar sa...

En likadan bänk har min son i deras hall:) Härligt att få sitta å ta av sej skorna. Jobbigt att ha problem med barnen, önskar dej massor av krafter att rida ut den stormen. Håller tummarna att det lugnar sej och börjar gå mot det bättre. Hos oss kom det motgång i vuxen ålder, men som tur var redde det ut sej efter en tid. Känns så svårt när det är ens egna barn. Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Jag håller med Monica och du vet redan vad jag tycker och dessutom borde ni fått ett riktigt tapperhetspris för det fantastiska arbete och tålamod ni har med speciellt den yngste sonen.
Ni är verkligen beundransvärda!
Hoppas det håller upp lite när ni ska ut i skogen!
Jag har inte tittat ut idag, jag är totaldäckad och ligger bara och läser....
Agneta kram

Jenny sa...

Om du kommer att få nobelpris har jag ingen aning om, men jag är säker på att det ni gör för era barn kommer att belöna er på något vis längre fram. Jag tror att det man gör för andra kommer man att få tillbaks, någon gång, någonstans och på något vis. En dag kanske sonen vaknar upp och inser att hur jobbigt han än hade det, hur dåligt han än mådde så fanns ni där för honom hela vägen.

Stor kram och trevlig helg!
Jenny

Evas Pyssel sa...

Livet är plus och minus och jag instämmer med många andra....ni är fantastiska. Vilket tålamod du har !!! Jag tror också att barn som vuxna får en annan syn på sina föräldrar och då blir relationen en helt annan. Ungdomstiden är ju ofta en prövotid för alla. Hoppas ni får en mysig helg med julstök och annat. Hoppas också att dottern fixade tentan bra.
Nobelpris...jag röstar på er !!!!!
Kram Eva

nattugglan sa...

Så fin bänk du fick..o ta o byt ut tyget du bara,, det blir bättre. synd att sonen sparka sönder den förra.. har han problem..allstå nått handikapp...MBD, heter väl nått annat idagen läge?.. el är han bara arg?.. vår dotter (hon som är mamma åt 3 barn idag) va ganska så jobbig i tonåren..skolka från skolan osv... Men vi stod ut o försökte varje dag "tala " henne tillrätta..osv..o idag är hon 31 år o jätteduktig...så du ska se att det ordnar sej för dej oxå.ha det bra o hoppas att dotterns tenta gick bra!

Hanna sa...

Ha en fin fjärde advent
Kram
HAnna

Hanna sa...

Jag vet inte om han tycker det är så jobb igt att fylla år runt jul. Vi kör ganska stenhårt med födelsedagar här denna period.
Börjar 13 december faster
pojken 18 december
23 december faster
26 december jag
Dottern 6 januari
min far 15 januari.
Sedan är det färdigt och så tar vi resten i april på ännu kortare tid.
Lite lustigt hur det kan bli faktiskt.
Kram
Hanna

Helen sa...

Snygg bänk! Skönt att sitta då skor ska dras på :=)
Önskar dig en härlig och skön fjärde Advent!

Uttan sa...

Så tufft. Ja Ni är verkligen värda Nobelpriset. Det är nog många som skulle gett upp vid det här laget.Men tillslut ja Du kanske inte får nobelpriset men på nått sätt tror och hoppas jag du måste ändå ha många stjärnor på himmelen.

Fin bänk Du köpte.
Just nu vräker snön ner det är så vackert ute men jag oroar mej lite för mannen som jobbar och är ute i trafiken i kväll och i natt.
Jag blir säkert uppe tills jag hör att han e hemma.

God Söndags kväll.
Kram!

ulla laiho sa...

Ungdomligt oförstånd är inte alltid lätt att bemöta. Han måste ju även tänka på framtiden. När han börjat arbeta dras Kronofogdekravet på hans beskattade lön. När så han tillsammans med sin käresta vill låna till bosättning, kan en betalningsanmärkning hos Kronofogden sätta stopp för detta.

Hans kära familj kan inte alltid stötta honom, såsom ni gör nu. Jag önskar er allt gott och att ni rider ut stormen.

Black Iris sa...

Men vad ledsen jag blir när jag förstår hur jobbigt du har det med sonen. Tänk om de ändå kunde förstå att vi mammor skulle göra vad som helst för dem, men när de gör en besviken gång på gång är det inte alltid så lätt..
Hoppas allt rättar till sig innan det är för sent..
Varma kramar
Maidi

Annika Christensen sa...

Den var fin sådan skulle jag också vilja ha i min hall.
Ha det gott
Anika

Äppelblom sa...

Jag förstår om man misströstar ibland. Det är helt naturligt för det går åt massor med energi när det är problem i familjen. Jag har tack och lov förskonats, men har en väninna med 2 barn som har väldiga problem. Hon är beundransvärd och kämpar och älskar sina barn trots att hon själv ibland känner att hon hamnar under vattenytan.
Jag tror att du också är en sådan mamma och jag beundrar dig.
Varma styrkekramar till dig!