Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 11 november 2012

Hallå...

Ett tag sedan jag skrev, veckorna är verkligen fullbokade, så även den här veckan. Den här veckan blir det ett par dagars jobb på dagis, julgrisen ska vi också ta hand om, och så har vi planerat att bona golvet i köket, jag vill så gärna ta in mitt nya köksbord+stolar som står inoljade i garaget. Till helgen ska jag se om jag får med mig min man till skogen för att leta julgranar, en ute till advent och så måste vi ju ha en inomhus också till jul. Har även planerat lite mer, får se om tiden och orken räcker till.

Har köpt några julblommor, en grupp med hyacinter och en amaryllis, var ut och plockade lite mossa idag bakom pannrummet. Tyvärr tål inte dottern hyacinter, men jag kan inte låta bli att köpa hem dem ändå.

Igår firade vi min syster som fyller år idag, och idag har vi firat Fars Dag. Vi firade honom på eftermiddagen när alla tonåringar vaknat i huset. Kl. 15:00 hade vi en ekumenisk gudstjänst som jag skulle vara lite delaktig i, så vi hade planerat att fika när jag kom hem, men det drog ut på tiden så familjen hade fikat klart när jag kom hem... När jag ska plocka fram baguetter till kvällsmat och öppnar kylen  ser jag att vi glömt bort att ta fram Fars Dags tårtan... och just då orkade ingen någon tårtbit, så jag frös in den igen, får väl ta fram den när dottern fyller år.

I morgon efter jobbet ska vi träffas några stycken och prata om vårt adventslotteri, jag har fyllt min korg med olika saker som jag pysslat ihop. Sen gäller det att komma på fler saker som man kan göra...jag har några stycken till i bakhuvudet, får se om jag hinner förverkliga dem.

Vill önska er alla som tittar in här på min blogg en riktigt fin vecka. Jag ser att jag fått en del nya följare, jag vill hälsa er riktigt varmt välkomna till mig.


17 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag är ju inte så mycket för julen och i år blir det väldigt konstigt att fira jul utan min Åke, men några amaryllisar har jag i alla fall skaffat.

Kram, Ingrid

Birgitta sa...

Ser att du hör till dem som tar hand om julgrisen. Det är nog inte många som gör idag.
Önskar dej en trevlig vecka.
KRam Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Å, julgris, det är mycket arbete med en sån. Men roligt. Om man känner att man har tid.

Ja, du, det kommer att bli så fint med det nya köksbordet, hoppas vi får kika lite när det blir gjort.

Så fint du har gjort med blommorna och alla saker i korgen, tänk så mycket saker du gjort och gör. Jag börjar bli övertygad om att dina timmar har 5 kvart i timman.

Agneta kramar

Monica sa...

Oj vad du jobbar, och har redan hunnit med lite julförberedelser!
Här ska vi först fira Mårten (skulle varit den här helgen men blev uppskjutet till nästa) och sen ska vi fira tvillingbarnbarnens födelsedag i slutet av november och SEN ska jag börja tänka på julen...
Ha det så bra, kram, Monica

Anonym sa...

Oj så fint du kommit igång med julförberedelser :) både julgrupper, julegris och planering för granhämtning...nu känner jag att jag/vi här får dra igång också, för att slippa stress framöver.
En sån fin hjärtljusstake du har, den gillar jag :)
Så mysigt med adventslotteri den korgen skulle jag vilja vinna ;)!
Önskar dig en fin vecka
Ann-Louisekram

Jenny sa...

Åh, jag blir så glad när jag ser hyacinter, jag riktigt längtar efter dem. Har inte köpt någon ännu, såg på torget i Gävle när vi var där men glömde köpa sen innan vi åkte ... *morrar*.

Ha en härlig vecka du med, kram
Jenny

Ps. Jag tål inte heller hyacinter om det blir för mycket av det goda. En eller två går bra, men speciellt när de börjar blomma över sätter stora huvudvärken och nästäppan in.

Suss o Kai sa...

Ja det är mycket att göra och de känns som om dagarna är så korta så här års :) stressa nu inte för mycket, kom ihåg att njuta oxå Kram Suss

nattugglan sa...

oj va du hinner,, jag tycker att jag inte hinner med nått..det är så himla mycket jag skulle vilja göra, men nu har jag iallafall ett bord på loppis o önskar att det blir mindre i mina skåp.. Va mycket du har i korgen, det skulle inte va dumt att vinna nått av det.Jag har planterat 4 amaryllisar igår, så det va väl lite för sent..men skitt de blommar väl senare...(kanske de hinner till jul)Ha en bra vecka.

Mor Tuta sa...

Hejsan!
Tittar in och önskar dig en bra vecka
Kram Birgit

Äppelblom sa...

En liten kvällshälsning!

sjusoverskan sa...

Hej!
Vad mycket Du har pysslat och grejat! Tycker om hyacinter och köper och klipper av när de blommar, allergisk men kan inte motstå, knäppt va!
Gris tog jag hand om när barnen bodde hemma och det gick åt mycket mat. Det var roligt att hålla på med!
Ha en bra vecka och glöm inte att ta igen Dej också!
Kram Inger

Raija sa...

Du hinner med en hel del, fast du jobbat mellan varven.

Vi får nog också kika efter en gran att ha utomhus, för inne får vi inte plats med någon och inte heller lämpligt med en kattunge i huset.

Marie sa...

Här har ni fullt upp. Hoppas ni hittar en fin gran och att du får tid med allt du önskar att göra. (och en liten paus ibland) Kram

Rosor och Pioner sa...

Så mycket du hinner och vad duktig du är, man funderar på om du har fler timmar på ditt dygn än vad vi andra har men jag drar den slutsatsen att du är mer effektiv och får mer gjort än iallafall mig.
Hoppas ni hittade ett par riktigt fina granar.
Ha det gott
Kram

Evas Pyssel sa...

Jag ser att du fått ihop en hel del till ert adventslotteri. Det är roligt att bidra, och roligt om folk gillar det man säljer och har till vinster. Vi ska även ha ett bord med hemgjord sylt/saft/marmelad/bröd/kakor också. Om alla tar med sig en eller två saker blir bordet fullt.Jag tänker klä mina burkar med mössor.
Hoppas ert lotteri går bra !!
Kram Eva

Hanna sa...

Vår spis var inte heller så gammal, två år.
Hanna

Lövkojan sa...

Ja oj så mycket det är på gång hos dig men det är ju en massa roligt så då brukar det ju gå bra:)
Så vackert med ljusstaken och lökarna!

Ha det fint, kram Marie-Louise