Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 15 maj 2013

En dag i maj

Nu har vi haft svalt ett par dagar, igår kväll var det +3 när jag gick och la mig. Jag var lite orolig över mina småplantor och dahlior och allt jag planterat ut i trädgården. Men termometern stannade på +1.8. Tänk om det hade blivit frost och allt varit förstört, hemska tanke. Lite regn har vi också fått men bara 6 mm. Idag på förmiddagen var det råkallt ute men framåt lunch tittade solen fram och det blev ganska varmt och skönt resten av dagen.
Idag har jag klippt gräset för första gången i år. Det var riktigt roligt att åka runt på åkgräsklipparen igen. Och han startade utan problem efter sin vintervila.

I går såg jag att min lunddocka har börjat blomma. Jag älskar den och jag tycker faktiskt den är vacker trots att den har några regndroppar på sig.

Något som blommat över i min trädgård är kejsarkronan. men den är vacker ändå, eller hur?!

Jag tillbringar den mesta av min tid i trädgården nu, det är så underbart skönt. En dag hittade jag två små fröplantor av min vita  buskpion. De stod i gräsmattan och räddas vad som räddas kan. Nu är de planterade i varsin kruka. I måndagskväll hjälpte min man mig att gräva om mina tre stora komposthögar (han gjorde det med traktorn) det blev så bra. I en av komposthögarna sådde jag kalebass och haloweenpumpor, det brukar växa bra där. När man är ute hela dagarna blir man extra glad när man får höra göken "kokoa" i skogen och titta på alla fåglar som flyger ut och in i fågelholkarna i trädgården.Visst är det en underbar tid.

Vindspelet är upphängt i trädgården och det plingar så fint i det när det blåser, ser ni vilken fin himmel.

Idag har dottern och jag varit ute och plockat nässlor. Vi blev så sugna på nässelsoppa. Och om jag får skryta lite med mig själv så tycker jag den blev extra god idag. Tänkte ha nässelsoppa idag för jag trodde inte att yngste sonen skulle komma hem från skolan  i dag,  men det gjorde han. (han äter inte nässelsoppa). Tur det fanns en matlåda i kylen från igår.

I morgon ska jag städa inne. Ska ha en del besök nästa vecka (bla. kommer Eva min bloggvän och hälsar på mig) och eftersom hela helgen är fullbokad så får det bli städdag i morgon.  

Jag har aldrig länkat till youtube så jag vet inte om det fungerar...men om det gör det så lyssna på den här fina sommarvisan. När Mats Paulsson sjunger "Barfotavisan"

20 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Så härligt ni verkar ha det hemma hos er och speciellt du i trädgården! Det är mysigt när man kan vara ute igen, det är så mysigt att gå och plocka lite.

Du har ju verkligen en stor trädgård att plocka i också! Vilken tur att det inte blev frost. Du har inga gamla tunna lakan på lut, det har jag alltid klart om det skulle bli fara å färde.

Lunddockan är jättesöt och med vattendroppar på tycker jag den är, om möjligt, ännu sötare.

Tänk att du hittade två små pioner så där! Det måste vara en botanisk godbit!

Nässelsoppan får du gärna äta upp allt av, det och skaldjur hoppar jag gärna över!

Agneta kramar

sjusoverskan sa...

Å, vad gott med nässelsoppa!
Visst är det underbart att gå och pyssla och plocka och greja i trädgården om bara inte det vore så mycket pollen!!! Jag orkar knappt ta mej fram. ...men det blir väl bättre...
Kram Inger

Monica sa...

Oj, har ni haft så kallt? Ni, som hade så varmt nyss!
Här är det fortfarande varmt, men idag har det blåst alldeles väldigt och björkarna fäller sina hängen, så gräsmatta och rabatter är fulla... inte så kul!
Fortsätt att njuta i sin fina trädgård!
Kram, Monica

Helena sa...

Vad det är skönt för både kropp och själ att pyssla i trädgården. Vi har ju ingen trädgård längre, men pysslar utanför lägenheten. Nässelsoppa är säkert full med vitaminer, så jag säger smaklig måltid.

Solglittret sa...

Ja jag tycker att din lunddocka är jättesööt! Jättefina bilder på dina vackra blommor. Denna härliga tid bjuder på så mycket läckert både för öga, öra, och gom....för att inte tala om alla dofter....
Jag lyssnar också på sommarlåtar just nu och den du rekommenderar har jag med på en dubbel-cd med sommartema...hihi...då kommer man in i ännu mera sommarkänsla, av att lyssna på denna sköna musik.
Önskar dig allt gott i denna ljuva försommartid :)
/Lollo

Berit sa...

Oj vilken skatt du hittat i gräsmattan!!
Ha en underbar dag!!

Lisa i byn sa...

Vindspelet måtte spela fint för er som det blåste i går.
Ha en fortsatt bra dag, synd att du måste städa då vi har så fint väder.Mamma kommer och hämtar mig, ska till Tingsryd, hade hellre varit hemma i solen.

Kram Lisa

Raija sa...

Vilken tur att du såg pionplantorna i gräsmattan.
Vindspelet är så fint och jag njuter av den på altanen, för jag törs inte hänga ut den om blåsten skulle slå sönder den.
Har varit hos en granne idag och plockat nässlor, men det är till te som jag verkligen gillar.

Agneta sa...

Så gott med nässelsoppa, måste hinna med det en dag också. Håller med om att det är en härlig tid nu i trädgården. Göken har jag inte hört än.
Kram Agneta

skifferhuset sa...

Vad härligt det verkar i er trädgård! jag är inne på andra omgången med gräsklipparen här växer gräset så! ha en fin helg! Kram Iréne

Äppelblom sa...

En trevlig Pingst önskar jag dig!
Kram

Ingrid sa...

Nässelsoppa har jag aldrig kokat, däremot kajpsoppan hör våren till. Det är härliga primörer båda två.

Ha en fin pingst!
Kram, Ingrid

Solglittret sa...

Kikar in igen för att önska en riktigt
fin och Glad Pingst :)
Kram Lollo ♡

nattugglan sa...

Va fin blomma..har inte sett den förr.Här växer det också så det knakar..men ännu har inte mina kjesarkronor blommat.Skulle få dra en gång med gräsklipparen också, men nu ska jag med kaffe åt gubben o Leif, de har börjat med såningen idag.Här är det +22 nu i skuggan, men lite kallt om nätterna ännu..har inte vågat plantera ut nått ännu, men ha sått ringblomma, luktärt,krasse o solros..ha en skön helg/Kram

Jenny sa...

Åh, vad lunddockan var fin! Här är det inte läge att sätta ut några sommarblommor ännu. Jag bär in och ut i lilla växthuset på balkongen. Det blir skönt när de kan vara ute dygnet runt men det törs man inte än.

Kram och trevlig helg,
Jenny

Christina sa...

Nu var det ett bra tag sedan jag var inne och läste på bloggarna. Härligt att se att du är igång och jobbar i trädgården! Jag har börjat rota i rabatterna, men det är mycket kvar ännu. Jan-Ola har jämnat ut gräsmattan och sått i där det behövs. Så småningom hoppas jag det blir ordning här också!
Hoppas att du och hela din familj mår bra!
Ha en riktigt skön helg!
Kram
Christina

Mor Tuta sa...

Tittar in och önskar dig en fortsatt bra och skön helg.
Nässelsoppan ser mycket god ut.
Ha det gott
Kram Birgit

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vad roligt med nya plantor av buskpionen!
Mmm, nässelsoppa. Har bara ätit det ett par gånger men det var jättegott :-)
Ha det gott. /Ingela

Evas Pyssel sa...

Alldeles riktigt....det är ditt examenskort. Så söt den första blomman är.Och mysigt med vindspelet. Jag har också hängt upp mitt, det med knivar och gafflar. Barfotavisan sjöng vi ofta med barnen i skolan.Den är helt ljuvlig.
Kram Eva

Eva Trillian sa...

Vattendroppar gör vilken blomma som helst ÄNNU vackrare tycker jag :)
Jättefina bilder!