Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 29 september 2013

Trädgårdsdag

I går hade jag planerat en dag i trädgården. I och med att jag arbetar så mycket just nu hinner eller orkar jag inte så mycket på kvällarna och dessutom är det oftast mörkt när jag kommer hem.
Men igår hade jag skrivit en ganska lång lista på det som kulle göras. Bära in krukor, gräva upp dahliorna, klippa ner en del växter, ta in fuschiorna, plocka upp fallfrukt, klippa gräs m.m. Och hela listan betades av. Jag fick bra hjälp av de andra i familjen. Så roligt det var när vi var ute allesammans och hjälpte till. Killarna satte sig framför TV:n men jag bad dem laga middag istället och det gjorde de, då slapp jag "slösa" bort 45 minuter på matlagningen. Som ni ser på bilden ovan så har vi haft besök av frosten den här veckan. Kallast hittills är -4 grader.

Några av våra äpplen vi plockat ner. Det är Aroma och Cox orange.

På tal om olika äppelsorter. I fredags hade vi utflykt med våra dagisbarn. Vi gick hem till vår kokerska och plockade äpplen i hennes trädgård. Det var en riktig härlig förmiddag. Solen sken från en klarblå himmel. Vi var ute hela förmiddagen. Plockade olika äppelsorter och la i olika papperskassar. Äpplena, ja, även päron ska vi bla. äta på våra fruktstunder som vi har varje dag. Skönt att slippa köpa frukt när man har egen. Vi åt även middag hemma hos kokerskan. Hon kokade bullens korv och så fick vi bröd till. 

Dottern plockade frön från sina blommor i sin rabatt igår.....

hon plockade även japansk lykta, även de från hennes rabatt.

Tack vare frosten om nätterna så börjar löven ramla ner, då kan man göra de fina lönnrosorna igen, här finns en länk om ni glömt bort hur man gör. Och så ramlar kastanjerna ner. Nu har jag fyllt min krans med kastanjer, den pryder sin plats på ytter/köks/dörren.


I Tisdags hade vi besök av vår socialsekreterare från Värnamo kommun. Han är långtidssjukskriven just nu och har sagt upp sig och söker en annan tjänst inom kommunen.
Men han kom till oss och tog avsked och gav oss den här vackra orkideén som tack för lång och trogen tjänst. Vi blev verkligen glada att de uppskattat vad vi gjort. För er som inte vet har vi tre fosterbarn boende hos oss. De är stora nu (19-22 år) och snart har alla tre flyttat ut, (den tredje väntar bara på att hitta en lägenhet sen flyttar han också). De har bott hos oss i 17 år och de 17 åren har jag haft mitt uppdrag från värnamo kommun. Även vår dotter (Adopterad) är på väg att flytta hemifrån, måste bara hitta ett jobb först.

I morgon börjar en ny arbetsvecka igen. Då ringer väckarklockan 05.15 Jag öppnar  i morgon och måste vara på plats att ta emot barnen när de kommer. Den här veckan är det föräldrafika inplanerat. Då bjuder vi föräldrarna på fika när de kommer och hämtar sina barn. Kanelbulle och sockerkaka blir det den här gången. Och sockerkakorna ska barnen få hjälpa till att baka i veckan. Veckorna går fort, nu har jag bara tre veckor kvar på mitt vikariat.

Vill önska er alla en riktigt fin höstvecka. Jag tittar in till hinner ibland men orkar/hinner inte kommentera hos er.

15 kommentarer:

Hanna sa...

Ha en fortsatt fin söndag.
Kram
Hanna

ulla laiho sa...

Förstår du är trött på kvällarna, när du måste vara uppmärksam hela dagarna. Barn är bland det viktigaste vi har här i livet.

Så annorlunda och vacker kastanjekransen är.

Ha en bra vecka!

Gunilla sa...

Vilken fin krans pryder verkligen sin plats.

Du verkar ha fullt upp nu när du jobbar heltid.
Jag förstår inte att jag hann jobba heltid och göra allt annat på fritiden men jag var väl mera effektiv.
Men jag saknar jobbet att ha tider att passa men det går väl över :o)

Ha det gott

Bibbis blandning sa...

Så härligt att få ha barnen så länge hos sig i alla fall.
Alla barn borde få ha det bra och bli älskade.
Era barn hade tur.
Jag är själv adopterad och det kan ibland vara lite knepigt.
Kram

Nette Cecilia sa...

Tänk att ni har haft så kallt här har det inte varit minusgrader men runt nollstrecket .Så härligt med äpplen .det är nog strongt gjort med fosterbarnen dina ,kram Nette

underbarahem sa...

Härligt när hela familjen hjälps åt...
Ha en bra vecka.
Kram Birgitta

Evas Pyssel sa...

Så där såg mina dahlior också ut häromdagen. Nu är de uppgrävda märkta och ligger på tork. Mina gladiolus åkte också upp. Lökarna var fulla med små knutor, nya lökämnen ?? Är det så hos dig med ? Och vad gör du i så fall ?
Härligt att du får hjälp i trädgården. Och inne med. Man hinner inte så mycket själv när man jobbar heltid.
Kram Eva

Ingrid sa...

Den där kastanjekransen var häftig!
Här har det inte varit någon frost ännu, så dalior och annat frostkänsligt blommar och frodas fortfarande.
Kram, Ingrid

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, vad du ligger i, och så mycket kul ni gör i förskolan, massor av stimulerande aktiviteter för både er och barnen hela tiden. Och föräldrarna också. Förstår fullständigt att det blir ont om tid hemma, men du verkar fixa det ändå. Frost, hmmm, undrar om vi haft det också. Får snart se.
Kramar

Lisa i byn sa...

Tänk vad tiden går.
Det blir tomt hos er då ungdomarna flyttar.
Men det är ju så kul då de kommer hem och hälsar på!
Ha en bra dag! Kram

Raija sa...

Att du orkar med så mycket i trädgården när du är ledig från jobbet.

Verkligen gulligt av socialsekreteraren att komma med blomma och ta avsked. Vi hade oturen att byta socialsekreterare i stort sett varje år, under de 15 år som jag först var familjehem och sen avlastninghem till mina två barn.

Märta sa...

Hej!
Ja just nu är det fullt upp på jobbet så man är helt slut när man kommer hem. Så inte hinns varken hem eller bloggvärlden med som jag vill.
Härligt med en dag att jobba tillsammans med familjen. Vilka fina äpplen du har, smaskens med äppelpaj och annat gott.
Ha det gott! Kram! Märta

Black Iris sa...

Jag förstår så väl att du inte har tid att kommentera på alla bloggar.. Du är ju i farten hela tiden .. :) Alltid fullt upp verkar det som..

Kram Maidi

Vform sa...

Hej! Du har som vanligt fullt med uppgifter runt dig!
Och allt verkar du hinna med! Duktiga du :O)
Förstår att du knappast hinner kommentera .... det gör inte jag heller ... ;)
Tack i allafall för att du vill delta i lotteriet!
Önskar dig lycka till!
♥ KRAM!

Monica sa...

Det låter så roligt, när du beskriver ditt jobb i förskolan! Man önskar nästan att man var barn igen och gick i din förskola...
Här har det inte varit frost än, men det börjar gulna och vissna i rabatterna, så nog finns det att göra!
Ha det så bra, kram, Monica