Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 6 september 2013

Trevlig Helg!

(Bild lånad från nätet)
Idag började jag dagen med att köra en av mina söner till Alvesta järnvägsstation. Så här fint stationshus har de där. Sonen hade en lång resa framför sig. Med tre olika tåg-byten. Han var ganska nervös inför resan. Tåget från Alvesta tog honom till Mjölby, där fick han ta nästa tåg till Hallsberg. När han kom dit fick han byta till nästa tåg som körde till Kristinehamn. och därifrån tog han bussen till slutmålet Filipstad. Nu undrar ni säkert vad han ska göra i Filipstad. Jo, han har kommit in på Spångbergsgymnasiet och ska läsa en kurs i bergsteknik. Är du intresserad kan du läsa mer om du klickar på länken.
kl 17.30 ringde sonen hem och berättade att han kommit fram till vandrarhemmet han ska bo på. Allt hade gått bra för honom.

Jag håller på och höststädar i min trädgård om dagarna. Det är så skönt att vara ute i det fina vädret, rena sommarvärmen. Hoppas det håller i sig länge.

Den här ricinplantan har jag drivit upp från frö. Den växer så det knakar i år och inget vatten har den fått mer än det som kommit ner från himlen och det är inte mycket den här sommaren.

Ännu en gladiolus har slagit ut, den här är så fin....

Nu börjar äpplena mogna i trädgården. Den här sorten heter "Melba" Jättegod. Vi har många fler äppelsorter men de är inte mogna än.
Så har vi  ett gammalt päronträd också som är överfullt med gråpäron, vet ej vad sorten heter. Vet inte vad jag ska göra med alla päron. Får dela med mig till alla som vill ha... Grenarna håller på att gå av så mycket frukt är det på dem. Men plommonträden ger ingen frukt i år....10 plommon tror jag vi fått på vårt träd.

Det här trasslet ser inte så roligt ut. Hm...det är min purjolök som kattungarna har lekt sönder. De har brutit av varenda purjolök. Trist...det enda jag kan trösta mig med är att jag inte odlat upp dem själv från frö i år, utan köpte färdiga små plantor. Om nu det kan vara någon tröst.

Så vill jag önska er alla en fin helg och vi hoppas att det fina, soliga, varma vädret håller i sig hela helgen. Nästa vecka väntar andra arbetsuppgifter för mig...det ska bli roligt att ta sig an dem.

10 kommentarer:

Karin sa...

En riktigt fin helg till dig också, låter spännande med bergsteknik. Karin

Monica sa...

Förstår att sonen var nervös inför alla tågbyten! Det skulle jag också ha varit...
Hur länge ska han stanna i Filipstad?

Vilken fantastiskt fin gladiolus, den rosa!

Här har det också varit ett riktigt sommarväder de senaste dagarna och det lär hålla i sig...
Ha en fin helg, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

En av de få gånger jag känner att jag möjligen har nerver, det är när jag ska åka tåg. Jag förstår inte riktigt varför, men jag förstår att sonen var lite orolig, men det gick ju bra. Hoppas han kommer att trivas på skolan.

Det var ett elände med purjolökarna. Katter verkar tycka om grönsaksland, vår Nisse brukar sova i bäddarna, precis just då grödorna börjar sticka upp!

Vilket väder vi har, helt fantastiskt!

Kramar
Agneta

Margot sa...

Hoppas sonen kommer att trivas med kursen och skolan! Verkligen ett vackert stationshus där i Alvesta! Förstår att sonen var orolig över alla tågbyten, sånt är aldrig kul! Skönt att allt gick bra med resan!
Tråkigt att katterna förstört purjolöken, blir inte mycket skörd där! Hoppas vi får behålla det fina vädret länge till, tids nog blir det kallt och höstrusk!
Ha en skön helg!
Kram Margot

Bibbis blandning sa...

Vilka vackra blommor. Du kan det där med växter. Jag har också hållit på och brottats med mina buskar som behövde klippas ur. Tycker jag har hållit på hela sommaren med det. Men jag får ta lite i taget för annars blir händerna obrukbara.
Hoppas att du får en härlig lördagskväll och en solig fin söndag.

Berit sa...

Hoppas din son kommer att trivas på sin nya skola!
Ha en underbar dag!!

Raija sa...

Spännande med en kurs i bergsteknik :-).

Kattungar kan vara ganska busiga :-).

EvaLinnea sa...

Det vackra huset på Alvesta station ser jag 2 gång/månad när jag byter tåget från Växjö till Stockholmståget eller tvärtom. Det är vackert! Just nu är jag i Stockholm och det var svårt att lämna Nöbbele i söndags i det fantastiska vädret.
Kram från EL

Äppelblom sa...

Hej Annelie!
Ser att din son ska gå i samma skola som 3 av våra 4 barn gått i.
Det är en fin trevlig skola med bra lärare. Filipstad är en liten mysig stad som jag ofta besöker.
Där finns också en väl ansedd skola som heter Bergsskolan. Alla som studerar i den skolan är väldigt attraktiva på arbetsmarknaden och brukar oftast ha ett arbete som väntar när de har studerat färdigt.
Ska han studera länge?
Må så gott och kram!

Solglitter sa...

Hoppas det blir bra med nya skolan för sonen!
Så duktig du är som höststädar i trädgården:)
Jag har inte kommit igång med det än...hihi
Ha det fortsatt gott vännen
Kram Lollo