Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 14 oktober 2014

Tre sockerkaksformar

Idag är det mulet och grått och trist...man vet inte riktigt vad man ska hitta på. Blött är det ute också efter nattens regnväder då det kom 20 mm.

Nåväl, inne är det varmt och skönt, i går frostade jag av våra två frysboxar...ifall de skulle skjuta någon älg (vilket de inte gjort än) men julgrisen ska få plats (och några julkakor kanske, men det blir inte många i år) så det är skönt att frysarna är utrensade och rengjorda.
Jag lämnade två paket med köttfärs framme så nu har jag tre sockerkaksformar med köttfärslimpa i ugnen, har klippt ner lite bacon i smeten. När de svalnat brukar jag skära i lagom stora bitar ca, 5 cm och frysa in styckvis. Perfekt att ta fram en dag när man har för bråttom att laga mat.

Det här ska bli mitt nästa stickprojekt, jag har fått låna mönstret av en som finns på fb, och jag hoppas det dimper ner i brevlådan idag.  I morgon när jag simmat mina 1000 m ska jag gå in i butiken och köpa garn. Det är fler som står på kö och vill låna mönstret så det blir till att sätta fart på stickorna.

Men nu börjar det bli dags att pyssla/knåpa ihop lite till tombolan också. Den församling jag tillhör har alltid försäljning på julskyltningen...har ni tips på vad man kan hitta på.

Den fjärde vinnaren i min gissningstävling har inte hört av sig, därför går vinsten till någon annan. Det får bli till den som gissade närmast 16 ggr och det blir till Eva hon gissade 17 ggr. Titta gärna in på hennes blogg. Eva hör av dig till mig med din adress.

Nu ska jag gå och sätta på kaffe, ska bli gott med en kopp

14 kommentarer:

Raija sa...

Fin tröja och såna med motiv stickade jag flera av till mina syskonbarn när de var små.

Visst är det skönt att ha lite mat klar i frysen att plocka av när man inte hinner eller orkar laga mat. Jag gör ofta lite mer åt gången, så jag kan frysa in och ta av. Men köttfärslimpa var längesen jag gjorde och det är nog dags snart.

ulla laiho sa...

Jag köper gärna storpack med köttfärs och gör köttbullar, biffar, köttfärslimpa o.s.v. och fryser in. Att göra i sockerkaksformarna var ett bra tips - så får det bli nästa gång - kanske med lite olika smaksättning på var och en.

Här är varmt och skönt, solen skiner och det är plus 10 grader. Jag har varit i trädgården en stund och klippt in en buske.

Rost och rädisor sa...

Här brukar det också bli flera köttfärslimpor på en gång. Älg och vildsvinsfärs är ju ganska magert så jag baconlindar dem. På tal om älg sköt laget sin tilldelning igår. Skönt, för ibland kan de hålla på till nyår. Nu återstår valfritt antal kalvar och det är ju en annan sak.

Här går lotterierna extra bra om man kan vinna hembakat, hemstöpt och ostkakor. Men, raggsockar och tossor kan man ju aldrig få för många av. Själv ska jag skänka handgjorda julkort, liten julblomma och stor granrisbock till hembygdsföreningens lotteri.
Ha det så gott
AnPs

Rost och rädisor sa...

Pilligt med mobiler... Kommentaren råkade gå iväg innan jag hann säga att Pippitröjan ser fin ut. Är säkert rolig att sticka också.

Snäckskalsdalen. sa...

När det fina mönstret kommer fram vet jag ett par stickor som kommer att gå så dom glöder.....jättefint!
Och vilka goda köttfärslimpor, det vattnas i munnen, jag vet ju att du är en riktig matmamma och med bacon i måste det bli supergott!
Nej, inga kakor här heller till jul, av massor av anledningar, ingen äter dom och man behöver inte så mycket sånt och så där. Omgivningen vill bara ha sina två kanel/kardemummabullar på fm och en liten bit tigerkaka på kvällen, och det antingen det är jul, påsk, sommar eller vinter.
Imorgon, ahaahaha,,,,,,jag väntar på att få höra vad det kan vara, jag gissar ju så klart och jag tror att jag kanske är på rätt spår!
Ha det gott!
stor kram
Aggie

Eva Linnea sa...

Tusen tack för den skojiga och fina ugglan som låg och väntade i brevlådan när jag kom hem från Tyskland. Ugglan får ett eget inlägg så småningom. I morr´n kanske!? Den hänger så fint i ett av fönstren i lägenheten i Stockholm.
Kram från Eva Linnea

Monica sa...

Här regnade det också rejält igår. 24 mm faktiskt. Och idag har det varit lite grått, men milt.
Köttfärslimpa är så gott! Jag brukar inte ha min i en form, men jag brukar täcka limpan med baconskivor, det är också gott!
Din pippitröja påminner mig om Alfons Åberg-tröjor jag stickade en gång till mina äldsta barnbarn! Kul!
Ha det gott, kram, Monica

Evas Kvarnaro sa...

Flitig som en myra, som vanligt är du igång med tusen saker.
Gott med köttfärslimpa, det gör jag relativt ofta men med olika blandningar, det är alltid populärt när barnbarn kommer på besök. Ska göra kålpudding idag, får jag väl skriva, hjälp är klockan redan ett på natten.
ja jag är hopplös nattuggla . . .

Tusentack för vinsten,
Kram/Eva

Äppelblom sa...

Jag brukar också göra köttfärslimpa i mina brödformar. Vi äter till lunch, men jag använder den även som smörgåspålägg i tunna skivor med smörgåsgurka. Gott!
Idag har jag tänkt göra rotmos med köttkorv för det har jag riktigt längtat efter.
Har tittat på de fina tröjorna du stickat och ska skänka bort. Jättefina!
Förra året skänkte jag bort ett draperi till pingstkyrkans loppis. Det var jättefint och jag hade fått det av dottern som inte ville ha kvar det längre. Ville sätta upp det här hemma, men där var vi inte riktigt överens gubben och jag. :(
Må så gott och kram!

Lisa i byn sa...

Vilken fin tröja du ska sticka.
Får väl hoppas att ni får lite älgkött.
Här har de skjutit en tjur och en kviga.

Ha en bra dag! Kram

nattugglan sa...

Flitiga du! Jag brukar också göra limpa med bacon fast jag gör bara en åt gången,,kanske man borde börja göra två så går det fort då man har lite om tid.. Fin pippitröja..Jag har mönster på nå andra som man stickade åt ungarna på 80 talet..om jag inte kastade dem då jag städade sist, minns inte;( ha de bra!

Hanna sa...

så smart med köttfärslimpan.
Ha en fin kväll!
Hanna

Bibbis blandning sa...

Det där listiga knepet med att göra köttfärslimporna i sockerkaksformar ska jag blixtsnabbt lämna över till mannen. Fiffigt.
Hoppas du har det gott och mysigt så här på söndagen.

Annica Östlund sa...

Köttfärslimpa är så sagolikt gott och två av sönerna äter som hästar när den ställs fram på bordet. Smart att göra dem i sockerkaksformar, själv plattar jag ut min och gör den i en gratängform.
Frosta av frysen skulle jag också behöva göra, men jag inväntar vintern så jag kan ställa ut maten i kylan under tiden.
Hoppas ni får lte finare väder och att stickprojektet går bra.
Kram Annica