Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 22 juni 2015

Midsommarhelgen.....så blev den

Ja, då är  midsommarhelgen över för i år.

Och vilket trist väder vi fick.
Det sämsta vädret fick vi på midsommarafton. Förmiddagen var ganska ok, men sen kom den ena häftiga regnskuren efter den andra. Så någon midsommarstång blev det inte gjord i år. Inget roligt att stå ute i regn och rusk. Så vi satt inne och åt jordgubbar, grädde och glass med levande ljus tända. (klicka upp bilden så ser ni vad det vräker ner).  Även middagen åt vi inomhus.

midsommardagen var det bättre väder. Då var dottern och jag och jobbade i trädgården. Men vi fick springa ut och in mellan skurarna. Jag har en gammal stenmur som går runt min trädgård, visst är den fin, meeeen... det växer så mycket gräs och ogräs där och det irriterar mig. Har länge tänkt göra något åt den där muren. På en del ställen på muren har jag redan lagt markväv och planterat slingerväxter. I två års tid har jag tänkt tanken att jag ska göra likadant på den biten som var kvar. Mitt i stenmuren har det stått en stor enbuske som blåste ner förra året. Det stora hindret nu var att det fanns en stubbe efter enen som stack upp för mycket. Har bett mina karlar i huset om hjälp, men inget har hänt. På midsommardagen tog dottern sig an stubben. Med yxa och såg fick hon bort det mesta. Sedan la vi ut tidningar och så markväv över. Nu har jag planterat en pipranka där som jag hoppas ska trivas och växa upp på muren.      

Hade köpt ingredienser till ett långpannebröd som sonen skulle baka, men det blir ju aldrig av och på filmjölken som var en av ingredienserna, där höll datumet på att gå ut. Så det var bara att röra ihop smeten och grädda brödet.

På kvällen blev det mycket dimma och dis efter regnet, då bad jag dottern gå ner till åkern för att ta några fina kort. Och se vad hon fångade på bild.

Mellan skurarna så har ju faktiskt solen lyst lite grann.
 I gullregnet trivs humlorna, där finns mycket gott att äta just nu.

Så börjar mina vallmo blomma, Har röd, vit, rosa blommig i min trädgård. Men den blå bergsvallmon har försvunnit.

Vad gjorde vi på söndagen då. Jo, då blev det en tur till IKEA i Älmhult. För vår kyl och frys tyckte de hade gjort sitt. De var 24 år gamla men i helgen har de fellarmat och maten har inte varit kall i kylen. Så vi åkte och köpte nytt på IKEA. Vi har bott i vårt hus i 24 år och nu har vi bytt ut alla vitvaror. Bara att hoppa att de nya vitvarorna håller i 24 år.

8 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Härligt att "få" nya vitvaror trots allt! Kram!

Evas Pyssel sa...

Jag tror nästan vi hade lite bättre väder midsommarafton. För karnevalståget i Påryd gick i halvsol. Men bedrövligt är det. Alla blommor ser hur ledsna ut som helst. Baka är ju passande , och sitta och fika som vi har gjort ikväll istället för att klippa gräs är också trevligt. Du har en fantastisk dotter som ger sig på tuffa saker. Plus till henne.
Kram till dig från Eva

Tiger sa...

Trist när det regnar i midsommarhelgen. Vi hade också en hel del regn vid norra Vättern, men hemma har vädret varit ganska bra, med soliga eftermiddagar och några få lätta regnskurar. Så även här har det blivit en del trädgårdsarbete. :-)

Midsommarhälsningar
Elisabet

Monica sa...

Ja, vi var nog ganska många i Sverige, som fick äta vår midsommarmat inomhus!
På midsommardagen hade vi ett strålande sommarväder, men på söndagen regnade det igen... Jaja, växterna trivs, man får tänka på det!
Din dotters bild av rådjuret i dimman är fantastiskt fin, hälsa henne det! Och sen röjer hon stubbar också...kvinnor kan!
Ha det så gott, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Det regnar, ja! Och det gör det fortfarande och kallt är det. Här har det varit mest dåligt väder, men som du säger, man kan springa ut emellanåt, men det är inte på samma vis. Jag är faktiskt lite trött på det här vädret nu, det är ju så kallt också.
Muren kommer att bli jättebra och jag visst väl att dottern skulle sätta Tänderna (!!!!) i nåt när hon kom hem, det är ruter i den tjejen.
Så vackert rådjuret var där i dimman!
Vi får kämpa vidare!
Kramar

Raija sa...

Tråkigt med vädret för er på midsommarafton. Vi hade tur och fick en skur på förmiddagen och sen var det uppehåll.

Det finns alltid att göra i en trädgård och det är så roligt att planera och ändra lite. Blir nog fint med piprankan när den tar sig.

Det är kul med nya vitvaror. Vi köpte också en ny kyl och frys när vi byggde om köket, för vi ville ha större. Vår spis har snart gjort sitt och fanns när vi flyttade hit för 11 år sen.

Jenny sa...

Härligt med nya vitvaror! Tråkigt med regnvädret, men har man god mat och gott sällskap så går det bra ändå. Jag delar gärna med mig av frön om jag hittar på några i höst. Har för mig att du frågade om frön till den rosa blågullet förra året, men jag hittade aldrig några frön på den? Det kanske inte var du men jag har för mig det. Du ville ha frön från den vita skrev du, verkade som du syftade på violkungsljuset men något vitt sånt har jag inte, bara de rosa på bilden, olika nyanser. Jag har både vitt löjtnantshjärtan och jätterams, lika fina båda två!

Evas Kvarnaro sa...

Jisses vilket regnande ni hade, säker fler än ni, hi hi . . .
Vi klarade oss hela dagen fram till typ kl 18. Men det var inget väder som man blev glad av precis. Men det kunde vara värre . . . . hi hi . . . eller ? !
Oj vad ni jobbade på, bra gjort av er tjejer.

Idag har det blåst kraftigt, mössa, varm jacka är på i trädgården, suck ...
Värmen måste komma från ryssland annars blir det ingen ihållande värme.

Jag har skrivit ett långt inlägg på min blogg som handlar om förr och nu i Polen. Jag hade behövt stanna och hjälpa min kusin Theresa, hon är sjuk.
Men idag åkte hon in på lasarettet igen, hon har bara en son, han bor ca 10 mil från henne. Inte lätt för honom att kunna ge henne den hjälp hon behöver
I Polen har de inget vårdlag - hemtjänst el.dyl. som kan ge hjälp till folk i deras hem. Man får ordna privat hjälp så bra man kan. Theresa opererades fick ny hjärtklaff för två år sedan, efter den händelsen har hon blivit mycket glömsk. Någon måste komma och se till att hon tar sina mediciner, insulinet glömmer hon m.m. Det är ett stort bekymmer för anhöriga som bor längre bort. Landet Polen måste se till att vården i hemmen kan ordnas,
förr bodde man med sina föräldrar nu är det nya tider även där.
Theresa vill inte ha hjälp av folk, klarar sig själv säger hon, det gör hon absolut inte, hon är 82 år, ett dilemma för sonen, suck . . .
Nämner ju inget sådant på mitt inlägg. Slawek läser även min blogg.

Må väl kram/ Eva