Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 2 juni 2015

En liten paus...

Tar en liten paus. Jag bockat av det som ska göras på att-göra-listan idag.
Nu sitter jag och väntar på en karl.  Han ska komma och hjälpa oss att klippa fåren. När han ringer och talar om att han är på väg ska jag gå och väcka min man. Min man tog in alla fåren och lammen i fårhuset på morgonen när han kom hem från jobbet, men där fanns några bångstyriga lamm som inte ville följa med in, men det ångrar de nu, för nu är de inte tillsammans med sin mamma utan står utanför huset och bräker och mamma står inne i huset och svarar.

I går lyste solen hos mig, fast det blåste. Gick en runda och fotade några växter som blommar som vackrast just nu. (Ni som har facebook har redan sett mina foton där)

 Nu har knopparna slagit ut på min röda rododendron, den lyser så fint i rabatten. Även den gula och den orange azalean blommar, men de har jag visat foto på förut.

Min äkta syren, den står bredvid den röda rododendron.  Den är bra för allergiker för den doftar inte. Tänker ta in en bukett till studenten.

 Mina buskpioner är i full blom. Dottern och jag försökte räkna knopparna på den vitblommande busken i helgen, vi tog halva busken var, ca 75-80 knoppar. Den blommar helt makalöst och doftar gott.

Den rosa buskpionen är fin den med, den är inte lika stor och har betydligt färre knoppar. Men den blommar och gör mig glad.

Akleja har jag i många olika varianter och färger. Både dubbla och enkla, svarta, pastellfärgade, rosa, vita.

 I helgen stod killarna på bryggan och fiskade, blev inget napp, men vi fick en skön kvällspromenad tillsammans ner till Sjöudden. Tyvärr var det fler än vi som trivdes där nere den kvällen. Mygg och knott anföll oss.


 Nu ska jag gå och sätta på en kanna kaffe.

12 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Så fint du skrev i förra inlägget! Väldigt bra och tänk så bra de här barnen får det hos er!
Sen är det väldigt trevligt att höra att du mår bättre, det gläder mig!
Och att killen med bilen till slut åkte hem måste kännas som en lisa för både kropp och själ. Men GPS, det finns väl vägskyltar och kartor, eller kan dom inte läsa sådana nu för tiden.....Usch vad jag är sträng!
Du har så jättefint i trädgården och vilka pioner, man häpnar!
Hoppas du har allt under kontroll, fast det vet jag att du har, till fredagen, men god mat, det vet jag också!
Ha det bra, stora kramen

Ingrid sa...

Så skönt för fåren att bli klippta! De där bångstyriga ungdomarna lurar ni säkert in på något sätt.

Så fina blommor du har i din trädgård. Det är verkligen en otrolig blomsterprakt i år.

Ha det så gott!
Kram, Ingrid

Evas Pyssel sa...

Just nu har jag också tagit mig en paus. Hade en del ärenden att uträtta i stan och jag kan inte komma hem fort nog därifrån.
Vackra pioner och rhododendron ! Det är mycket i blomväg man har att glädjas åt den här tiden. Hoppas inte allt allt blåser bort inatt. Det varnas för storm . . . .igen. Vilken eländig försommar. Det blir en runda till scraprummet nu. Där är det lugnt och skönt. Kram Eva

Madame Traktor sa...

Halloj! Det var länge sen jag var inne hos dig. Det blir så när man byter blogg tror jag. "Gamla" blogglisor blir kvar och man lägger sig till med nya. Då är det lätt att man missar någon. Det är lite kul att ha koll på vad som händer i min förra hembygd så nu kommer jag tillbaka oftare. Hoppas du känner dig bättre och att "dina nya barn" får en bra start här i Sverige. Huga, tur man är lyckligt ovetande om vad de har gått igenom! V hörs.
Kram

Nette Cecilia sa...

Tänk att du pratar om bångstyriga också , vi säger så också . Härlig blomning hos dig ,kram Nette

Mandelhjärta sa...

Underbara blommor! Passa på att njuta. :)
Alltid trevligt att besöka din blogg och läsa lite om din vardag.
Önskar dig en fin kväll!

Monica sa...

Ja, jag har ju sett dina blommande buskar på Facebook, men jag måste ändå säga, att den vita buskpionen är ju helt makalös! Såå vacker och så många blommor!
Spännande med fårklippning, det har man ju bara sett på TV...
Nu får vi hoppas att det fina vädret kommer, så att ni får en fin studentmottagning. Här tar en del studenten idag - i regnet...
Ha det gott, kram, Monica

Helena sa...

Vackra somriga foton!
Visst blåser det kallt! Har fortfarande vinterjackan framme - och det är nog rekord! ;-) Fin och förhoppningsvis varm sommardag till dig!

Lisa i byn sa...

Det verkar inte som om du får så lång paus. Fårklippning och student samma vecka.
Du får njuta i din härliga trädgård med en kopp kaffe.
Kram

Jenny sa...

Härligt att kunna bocka av på listan och få en paus och bara njuta av allt det vackra. Underbara buskpioner!!! Tänk vad jag tyckte det var märkligt med den där mekanikern som du till slut skickade iväg, menade han på allvar att han inte hittade hem??? Man baxnar. Fullt upp för dig, hoppas du får fler pauser och hinner njuta trots examen och allt,

Kram

Evas Kvarnaro sa...

Vilka härliga bilder och vilken blomning, den rhododendron är kanon fin.
Ja allt växer ändå fast det blåser, hi hi . . .
Lycka till i helgen och 'ta ett djupt andetag'.
Kram och må väl/ Eva

Bibbis blandning sa...

Jättevackra bilder på dina blommor. Jösses du har massor av blommor. Jag är usel på att få något annat än ogräs att växa bra.
En väldigt fin och stämningsfull bild på bröderna på bryggan.