Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 17 augusti 2015

Dålig

Här har det varit tyst ett par veckor, jag har varit dålig på att uppdatera. Men när nu sommaren äntligen kommit så har jag inte haft tid eller lust att sitta vid datorn.

Och sedan mitt förra inlägg har det hänt en hel del.


Dottern tog med sig sin mamma (jag) och sin mormor på en utflykt till Knällsberg kvarn. Det är så vackert där. Där finns en liten gårdsbutik, och ett café och om man går över den fina bron kommer man till en liten fin trädgård som man kan promenera runt i. Som ni ser på bilden säljer de växter där så jag passade på att köpa en (hm, har ju inte så många trädgårdsväxter). När vi tittat klart  i Knällsberg åkte vi vidare och dottern bjöd oss på god middag på en restaurang. En mycket trevlig dag fick vi, tre generationer tillsammans. (Tyvärr glömde jag kameran hemma och fick fota med mobilen)

Samma dag fick vi besök av min man´s bror och svägerska som var hos oss ett par dagar. Alltid lika roligt att få besök av dem, det blir inte så ofta eftersom det är ganska många mils avstånd emellan oss. Vi fick njuta av några härliga sommardagar tillsammans, satt ute hela dagarna. Och hönsen spatserade runt omkring oss hela tiden i trädgården. Men jag tror att hönsen får husarrest snart, så de får stanna i hönsgården. De börjar förstöra en del i trädgården...gräver gropar och så får vi gå runt och leta efter ägg överallt.

 Ett favoritställe där de lägger sina ägg är i mitt växthus. 12 ägg har hönorna värpt åt oss och idag kokade vi några stycken. Kändes riktigt högtidligt att äta ägg från sina egna höns. 
Samma helg som vi hade besök hade jag födelsedag. Tack till er alla på facebook och även några av mina bloggvänner som Grattat mig.

Så har vi byggt färdigt Titanic. 

Killarna är ute och sparkar fotboll i det fina vädret...ibland får jag sticka ut huvudet genom fönstret eller dörren och skrika "Akta mina blommor". Ibland blir det ett riktigt höjdarskott, som ni ser så har vi ingen basketkorg utan använder Tv antennen att lägga bollen i.

Helgen som ligger bakom har vi varit bortresta. Vi har varit på Kustgården Senoren som ligger i Karlskronas skärgård. Vi har haft läger med stora delar av vår församling. Och vilken fantastisk helg vi haft. Vädret var på sin allra bästa sida. Sol, bad, lekar, fiske, härlig gemenskap, god mat och några undervisningspass. Det är roligt att vara tillsammans en helg, man umgås och lär känna varandra på ett helt annat sätt när man tillbringar hela dagarna tillsammans.
 Vi brukar ha husvagnen med oss men i år bokade vi en stuga. Vi fick bo i "Hallonstugan" med utsikt över sjön. Sagolikt vackert. Jag och min man och två av killarna sov i stugan och två killar sov i tält utanför stugan. Det finns gott om björnbär på bergen men i år var de inte mogna. Här hemma börjar mina tomater äntligen att mogna. Här är de två första, de växer i växthuset.

Fjärilarna tycker också om solen, de flyger omkring i trädgården och de njuter av mina blommor lika mycket som jag gör.

12 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Där var du! Och vilken sommar du haft, det låter som den har varit riktigt bra här på slutet. Och dottern är ju för gullig, en sån pärla!
Vilka fina bilder och dom från Blekinge är ju helt underbara och stugan för söt.
Och egna ägg, vilken lycka! Att leta efter dom måste vara lite besvärligt. När vi hade höns fick dom vara i hönsgården, högt nätstaket runt om och ganska stort och där gick jag som barn och hackade fram mask åt dom. Och äggen glömmer jag aldrig så goda dom var!
Kramar

Monica sa...

Så roligt att åka på utfärd, tre generationer! Sånt ska man göra mycket, medan man kan!
Det ser så mysigt ut att ha höns, men jag har också hört av en god vän, att dom sprätter upp mycket i trädgården...
Och så har ni varit iväg på läger, visst var ni där i fjor också, det minns jag!
Vi har också fint sommarväder nu, men idag har det blåst alldeles förskräckligt!
Ha det gott, kram, Monica

Vform sa...

Tack för din snälla kommentar!
Ja, så är det ... bloggen lämnas åt sitt öde när sommaren kommer!
OCH äntligen kom den ... härligt!
Hösten och vintern blir förhoppningvis lite kortare nu!
Härliga bilder du visar :) Alltid trevligt med utflykter till intressanta ställen!
Önskar dig en fortsatt skön sommar och höst!
Kram Vivan

Gunilla sa...

Vilka härliga utflykter ni gjort Det är så roligt när man kan följas gammal som ung.

Vi har också ett fantastiskt väder att sommaren har varit både kall och blöt har jag nästan glömt nu. Hoppas att vi får en fin höst.
Fast i natt har det varit ganska kall bara plus 4 grader så hösten är på antågande.

Ha det gott

nattugglan sa...

Oj va fint med den "gulliga bron"..o växter , visst får man plats, haha.Många härliga färger på äggen,smakar de lika?...jag kan ju tro att de gör det men man vet aldrig.Ha en bra dag i solen!

Gunilla sa...

Så mysigt med en mamma, dotter, mormordag, alltid lika kul att titta in på din sida så många fina bilder /Kram

Rost och rädisor sa...

Vilken underbar färgpalett på äggen! Vilken ras värper de gröna äggen? Ett knep för att de inte ska lägga ägg utomhus kan vara att vänta med att släppa ut dem tills de värpt. Vanligen lägger de äggen på förmiddagen sen kan de gå ut efter lunch. Så gör svärfar. Hål lite här och var får man räkna med.
Knällsberg har jag länge varit sugen på, men kör helt enkelt aldrig det hållet. Får skärpa till mig!
Allt gott
Anette

Raija sa...

Mycket skoj har ni hittat på sista tiden :-) .

Har ni fyra killar hos er nu?

Sista bilden är jättefin.

Jenny sa...

Om jag inte redan grattat dig så stort grattis i efterskott! Är det inte underbart vilka dagar det är nu, hoppas du njuter.

Kram

Evas Kvarnaro sa...

Men ojdå, vet om att du fyller i augusti, men glömde tyvärr, fy på mig !
Grattis i efterskott, stor kram . . .
Ser att det hänt en massa hos dig. Kul och trevligt med släkt gäster,
när det inte blir så ofta blir det extra roligt.
Att få ge sig ut på en mini-tripp är alltid trevligt, din mor verkar vara en riktig Panterdam.
Våra hönor är ute hela dagen, ja vi släpper ut dem när de värt klart, de som inte värpt färdigt de går inte ut förrän de gjort klart sitt jobb, hi hi . . .
Våra hjälper oss med att rensa landen, äter upp ogräs, lite hål här o där strutar jag i, det syns inte under alla mina perenner.
Men mysiga är de till tusen, så fort vi sätter oss någonstans kommer de springandes som tusan och tror det blir mat. Äter vi något tigger de som fasen. Ja vad gör vi, givetvis ge vi dem något, *fniss*
Utan våra hönor och tupp vill jag inte vara, de har gett mig mycket skratt och glädje. Det är precis som de förstår vad jag talat om ibland.
'Stick iväg era lopphönor, vill inte se er mera här nu' säger jag argt,
ja då går de sin väg. De kacklar med varann och säger säkert
>jävla gnäll-kärring< nu går vi härifrån den dummingen. *ha ha ha ha*
Hoppas att allt är bra med dig, sköt om dig AnneLie.
Kram/ Eva

Evas Pyssel sa...

Vad mycket trevligt du berättar om. Mysig utfärd. Sånt uppskattas minsann. Och vistelsen på Senoren verkade vara en riktig höjdare. Sådan utsikt !!! Blev imponerad av din äggskörd. Vilka färger !! Inte så ofta man ser. Ägg köper vi i en gårdsbutik i närheten. Bruna ägg , det är eftertraktat av mig. Men gröna !!! Det vora nå´t !!!
Och så jättegrattiskram så här efteråt. Borde skriva upp och ha bättre koll. Hoppas du hade en toppendag.
Kram Eva

Anonym sa...

Undra på att du inte haft tid att blogga. Ni har verkligen full fart hos er. Tack för vackra bilder. Det är alltid roligt att titta in här hos dig och se dina bilder och läsa dina berättelser.
Jag tyckte äggen var så vackra.
Må gott!