Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 8 december 2015

AdventsPyssel

Någon av alla er snälla människor som brukar lämna en kommentar här hos mig undrade hur jag har det, om jag har blåst bort. Jag står ganska stadigt med båda fötterna på jorden så det är ingen fara. Men oj, vad det blåst. Först Gorm som kom in med dunder och brak och förstörde en massa och så kom lilla Helga efter. Hon var ganska livlig hon också, men inte som Gorm.
Men tänk i går var det lugnt och stilla ute och solen tittade fram. Helt fantastiskt. Då blir man på bra humör. Jag och min man har nog kommit på en lösning när det gäller växthuset. Så det blir nog bra till våren.

När solen sken och min man höll på och borra och såga i köket (jag fick storstäda köket efter honom, men vi var överens) tog jag på mig gummistövlarna, tog lövkorgen i ena handen och sekatören i andra handen och gick ut i fårhagen och hämtade lite enris. Kom på att jag glömt bort att göra en krans att hänga på ytterdörren. När killarna åkt iväg till skolan på morgonen gjorde jag två kransar. Så nu hänger en på vår ytterdörr och så ska mamma få en.


Fick lite granris över när jag gjort min granbock. När jag var ute i går satte jag ner några grenar i en kruka och knöt röda rosetter i.  Hoppas det inte kommer fler stormar nu för då flyger riset iväg.

 I helgen har vi firat dottern som fyllde 25 år 1 dec. Alla var hemma utom mellansonen. Så hon blev ordentligt firad. I stället för tårta hade vi gjort fruktsallad, med grädde och glass. Mycket uppskattat.

Passade även på att sätta ihop pepparkakshuset tillsammans med dottern. Det är bland det svåraste att göra och det blir kaos varje år. Men ändå vill jag ha ett "hus". Undrar om det beror på att man inte sökt bygglov som det är så svårt att få ihop det. Men nästa år vet jag vilka jag ska bjuda hem på middag när det är dags att bygga pepparkakshus. Titta in här får ni se. Och jag lovar, vi kommer att få en rolig eftermiddag tillsammans.

Tredje gången gillt...säger jag om den här bilden. Nu har jag rivit upp framstycket två ggr och stickat det för tredje gången. Ändå stämmer inte maskantalet med bakstycket. Men nu fuskar jag lite för det blir nog inte bra hur många ggr jag än river upp det.

På lördag ska jag åka och Julshoppa med äldste sonen. Han vill inte följa med personalen på hans boende och köpa julklappar utan vill hellre att vi åker tillsammans. Han tycker vi ska fika eller äta mat i Växjö också. Han har namnsdag på lördag så jag kan bjuda honom på Thairestaurang.

Nu ska jag fixa något litet att äta och sen ska det rullas och stekas julköttbullar.

16 kommentarer:

nattugglan sa...

Hej, länge sen sist.. Men oj vad jag skulle ha blivit ledsen för stormen som gjort så med växthuset...Men hoppas du får opp det igen. Fina saker du har vid trappan...ser att ni oxå har det grönt ..Samma sak som här, inge snö alls, o jag tycker då det är snart jul så skall det va lite snö.Man får ju ingen julkänsla annars.Skall det bli en liten uggletröja?,,fin.. Jag har mönster på en mössa som jag tror att Ida skulle gilla..bara jag skulle hinna med allt, men det gör man ju inte;O( Härligt med det röda du har som bakgrund.Ha en bra dag!

Monica sa...

Ja, även här har det blåst, men mest skador fick vi av den blöta snön vi hade förra helgen.
Här är köttbullarna klara och idag gör vi pepparkaksdeg, ska skäras och bakas i morgon.
De flesta julklappar är köpta, så det känns lugnt!
Kram, Monica

Lisa i byn sa...

Ja, fy vad Gorm ställde till det. Fick ni också mycket nerblåst? Här blåste det ner mycket.
Så fin uggletröja du stickar.
Hör gärna av dig innan du kommer hit, så kan vi ta en fika.
Kram

Evas Pyssel sa...

Så fint det blev med röda rosetter i granriset. Jag har tallris på trappan , men jag ska nog också sätta röda rosetter i det. Piffar upp.
Här har blåst rejält här med. Trädgården är full med grenar från de stora träden och syrenbuskarna. De får ligga tills vi orkar ta tag i det. Det är ju svinkallt trots hyfsad temperatur. Utegranen ligger på bockar. Ett av barnbarnen kom hem och hjälpte mannen med den. Bara det inte blåser mer ska vi väl få upp den till Lucia, som vanligt.
Ha det gott. Kram Eva

Helena sa...

Så fint du gör. Det är så trevligt att få pyssla lite. Det är så härligt att skapa med fingrarna och tankens kreativitet. Kram

Annica Östlund sa...

Vad vackert med granris och enris, hoppas vinden håller sig borta från dina dekorationer nu!
Jag hoppas hinna göra lite julfint i helgen, första helgen på länge som jag inte har något inbokat. En gran måste inhandlas och kläs =)
Men vilket tålamod du har med stickningen, själv hade jag öppnat luckan till kaminen redan efter första upprivningen haha
Kram Annica

Pernilla sa...

Så flitig du är! Köpte en krans men kroken sitter för högt upp på dörren. Alltså skulle jag sätta i längre band i kransen men.......blev det av? Icke än så länge, så den hänger höööögt upp på dörren ingen ser den.
Men hus har jag byggt. La precis ut bilder på bloggen. Det är i alla fall det. Man får vara glad för det lilla som BLIR gjort när det gäller mej. Haha!
/P

ulla laiho sa...

Väldigt trevligt med granris och rosetter - fick inspiration! Nu ska jag plocka fram en blomkruka och apa efter.

Ditt växthus blir säkert ännu bättre än det du hade. När jag tycker det är jobbigt med saker man utsätts för brukar jag tänka, att det är någon mening med det. Man måste igenom prövningen och kommer sedan ut som en starkare människa.

Polargrevinnan sa...

Vilken otur med växthuset men det blir väl att bygga upp det igen till våren.
Visst har det blåst mycket här också, men när man bor i lägenhet märker man inte vindarna. Nu har vi ju inglasad balkong också. Där får pyntet vara ifred.
Men lite tallris med röda rosetter skulle nog passa.
Sticka och repa upp - det skulle jag aldrig stå ut med. Jag har försökt,
antingen blir jag ledsen och börja nästan att gråta eller blir jag så arg och
vill inte se "eländet" mer.
Det doftar jul här i huset. Jag har grillat skinka och kokt saftsås till risallamaltan. Tre barnbarn med respektive och 4 barnbarnsbarn kommer i morgon. Det är barn till sonen som dog för åtta år sedan. Det är roligt att de vill hålla kontakten med farmor.
Det blir livat.
Ha det bra
kram Viola

Tasstanten sa...

Pepparkakshus har jag aldrig gjort. Kanske för att jag tycker det verkar så krångligt.

Du är flitig och duktig med allt pyntande. Håller tummarna att ni slipper fler stormar.

Rost och rädisor sa...

Ris och blommor bästa pyntet! Väldigt sött pepparkakshus och så fint du gjort taket. Tomtarna passar också bra in. Blir mycket julstämning med hus.
Stickningen ser komplicerad ut. Tröstlöst att hålla på att sticka om. Kanske det är fel på mönstret.
Ska ni till V-ö på lördag, så hälsa på mig på torget vettja. Jag är där med lite pynt och lökar.
Allt gott
Anette

Äppelblom sa...

Godmorgon i stugan!
Så illa att ditt växthus gick sönder. I torpet rasade en björk över uthuset. men det blev bara bucklor i plåttaket och hängrännan gick sönder.
Ser att du julpysslar lite och det är samma här - lite lagom!
Idag får jag besök av en liten 3-åring som ska sova över under tiden som hennes föräldrar ska måla om lite hemma. Hennes 6-månaders lillebror får stanna hemma för det är inte så stor risk att han hamnar i färgburken.;)
Jag önskar dig en bra dag och en trevlig helg!
Kram Inga

Unknown sa...

Ja det är lite pyssel o knåp innan julfriden lägger sig minsann. Kransar på dörren av nåt naturmaterial hör ju till. Jag gillar mosskransar- så det får det bli.
De röda rosetterna piffade verkligen till granriset på trappan hos er. Och vilket fint pepparkakshus. Jag gör inget längre. Bara när grabben var liten, ny fyller han snart 30 år!!!

Ha en fin 3e advent och Lucia.
Kram Lotta

Evas Kvarnaro sa...

Men kära hjärtanes då ! ? Har du länkat till min blogg, hjälp ! bara folk inte tror att jag är så duktig, det är dotter Madelen i Ängelholm. Hon har verkligen en ängels tålamod lugn som en filbunke, svär inte som hennes mor gör när något går galet. Det får jag alltid tillsägelse om, ja ja fy på sig Eva . . .
Jo men visst skulle vi ha det jätte kul, du och Madelen (Kicki) skulle fixa alltet och jag skulle titta på, lapa kaffe och gosa med katten, hi hi . . .så kul.
MEN DU VILKET FINT PEPPARKAKSHUS, att du ni bara orkar med allt detta pyssel,
VILL HA OCH VILL HA, ja ja vill man ha blir det såååå . . . .
Och du stickar och stickar river upp och river upp, men Annelie sluta upp med de där maskarna, de ska inte rivas upp, de ska grävas ner, *he he he*
Vem märker det, en mask mer eller mindre . . . . men så vackert mönster med ugglan.

Självklart att Alexander vill julshoppa med morsan och inte med några andra,
så trevligt för er båda att kunna träffas på 'tu man hand', mysa och äta gott.
Det är mer full rulle hos er än hos oss nu, även om vår familj är större, men som tur bor de inte bakom knuten utan de måste ta sig hit på bestämda tider, ja så att vi är hemma, hi hi . . . Men när alla träffas så blir det som 'pang i bygget, ha ha ha...

Glöm ej att 'surra fast' din minigran i krukan om ny storm anländer.
Ha en skön vecka och 'ta det piano' . . .
Kram/ Eva

Bibbis blandning sa...

Som vanligt så är det full rulle hos dig. Du gör det så pyssligt och fint för er.
Jag har gjort pepparkakshus en enda gång i livet och det var när jag jobbade på gruppboende. Det var det snedaste och kladdigaste hus som någonsin skådats men killarna och tjejerna tyckte det var jättefint. Så när julen var över så ställdes huset på en bricka som föstes in i en stor plastpåse. Den skulle minsann sparas till nästa år tyckte dom.

Hoppas det inte kommer fler blåsväder utan att dina vackra utsmyckningar får stå kvar på sina platser.
Må gott.

UlricaA sa...

Pyssel är sååå mysigt!!!!!