Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 30 november 2015

Är inte glad idag......

I går kväll när jag gick och la mig, var jag irriterad, ledsen och lite nedstämd. Och jag kan lova att det blev inte bättre när jag vaknade  på morgonen. Stormen "Gorm" har inte varit snäll här i natt. Lyset har blinkat hela natten och som det blåst, ja, riktig storm. Har inte varit många timmars sömn. Hörde en ordentlig smäll mitt i natten och tänkte, jaha...vad flög iväg nu då.

Det är ju mörkt när man stiger upp vid halv sju och jag hade bestämt att jag skulle baka två sorters kakor på morgonen. Satte på en jul-cd för att få lite stämning. Så sjunger de "Stilla Natt" och jag tänkte för mig själv att här har det verkligen inte varit någon stilla natt.
När jag ska sätta på ugnen så vill den inte  "starta", och den har jag  ju bara satt på 2079 ggr. Men idag vill den inte...och irriterad som jag redan är så orkar jag inte läsa i instruktionsboken utan springer ut med mina bakplåtar i gårdshuset. Fram och tillbaka....

Och då ser jag vad som hänt....kolla mitt växthus eller före detta växthus.


Ett stort träd har blåst omkull och fallit rätt över växthuset. Det var bla. det som brakade till i natt. Jag blir så ledsen. Gissa vad som står överst på min önskelista till jultomten. Fast jag kanske inte ska ha något nytt växthus, kanske lika bra att sluta med odlingen. Jag vet inte, känns så just nu.
Förra året när det stormade  åkte björken i trädgården ner mitt på min torkvinda, det går väl an. Kostar inte många hundralappar att köpa en ny, men det här....

Tittar vidare in i hagen mellan syrran och vårt hus, där ligger det en del enbuskar som blåst omkull....


och kolla här då, Här har toppen på granen knäckts. Blir nog inte så roligt för min man att gå runt i vår skog i eftermiddag och se hur mycket som blåst omkull. För övrigt ligger granbocken och lite annat omkull blåst, ingen idé att ställa upp det förrän Gorm har blåst färdigt.

När jag höll på i köket såg jag att julmössen varit framme och sprungit i köket i natt, blir till att ladda med ny ost i fällorna till natten.

Nu ska jag ladda om tvättmaskinen. Har så mycket tvätt idag så jag håller på att drunkna i den. (Är tacksam för att den startar i alla fall)


21 kommentarer:

Lisa i byn sa...

Naturens elände rår vi inte oss på. Men fy så trist det är.
Vi är förskonade här hemma i trädgården, är nog "bara" några takpannor. Men i skogen vill jag nog inte veta hur det ser ut, eller har vi tur så fanns det inget kvar som kunde blåsa ner.
Hoppas att du mår bättre nu.
Styrkekram

Helena sa...

Det var mycket på en gång. Hoppas försäkringen gäller, eller räknas stormen som naturkatastrof?
Tråkigt med ditt växthus, kanske tomten är snäll och kommer med ett nytt, hoppas att du inte ger upp att odla.
Skickar lite styrkekramar och uppmuntring.

Theresia sa...

Förstår att du är ledsen idag. Kram!!

Pernilla sa...

Men fy så trist med växthuset. Går det kanske att få ut lite på försäkringen?
Det har blåst på oss på Gotland också men jag har klarat mig bra. Hoppas kakorna blev bra, i alla fall?
/P

Evas Kvarnaro sa...

Men kära hjärtanes då ! Stackars dig (er) så ledsamt och tråkigt.
Man kanske få tänka att det kunde blivit värre, du vet väl vad 'Gudrun' gjorde
Det var ingen vacker syn som mötte er i morse . . . . 'tvy vale' . . .
Visst blir man nedstämd ledsen och förbaskad, men ni slapp bli strömlösa.
Inte dåligt att vilja baka en sån dag när nattsömnen varit dålig,
jag fnissade ändå när 'dina' julmöss varit framme, de letade ju efter lite pepparkakor att smaska på, (har du bakat dem ?) ge dem lite så blir de glada och spela gärna någon fin jul sång som passar dem, *fniss*
Jag trodde du skulle ladda bössan, *ha ha ha* ... men det var ju musfällan,
hi hi hi . . . .

Om det varit jag som varit med om allt detta denna dag då hade jag på direkten lagt mig i sängen och 'dragit något gammalt över mig', he he he....
Jag har inte heller sovit många timmar för vårat hus knakar som ett gammalt piratskepp när det stormar, men det står stadigt kvar efter alla år,
(huset är född 1890) och den varit med om värre stormar.
Men man är alltid rädd ändå att något hemskt ska hända, det värsta är ändå att bli strömlös på vintern. Visserligen har vi en gammal järnspis som står i tvättstugan och den har använts många gånger under åren när strömmen gått.
Jag tror dock att ni där nere hade lite värre i natt, så jag klagar inte.
Rolf har ochså varit i skogen och kollat läget och det var bara en gran som fallit. Nu håller vi eller rättare han på med att vira granbockar.
Det är barnen som ska få de årliga ljus-bockarna, de är så fina så . . .

Hoppas att du har lugnat ner dina nerver nu, ta det lugnt tjejen,
hmm... ja det är lätt att säg . . .
Men imorgon är det en annan dag . . . .
Må väl kram/ Eva

Helena sa...

Nämen fy vilken natt. Gorm är inte skonsam. Jag kan ana din frustration och den ledsamma känslan. I höstas gick en stor tall av i blåsten. Ungefär som din gran på fotot. Vi hade tur och den slog ner 50 cm ifrån vårt uthus. För ett par år sedan flög hela södersidan av staketet iväg i grannens hästhage. Jag kan verkligen förstå att idag är det inte någon uppåt dag. Kram

Nette Cecilia sa...

Men oj då en olycka kommer sällan ensam sägs det ,hoppas allt reder sig till det bästa ,kramen Nette

Monica sa...

Fy, vad det lät ledsamt och det är klart att du blev ännu ledsnare när du såg växthuset! Men nu är det väl inte så många träd kvar i trädgården, som kan falla över växthus och torkvinda? Så då är det ju lönt att sätta upp ett nytt växthus!
Det låter farligt att gå i skogen när det blåser så. Vi vågar knappt gå i vår strandskog, där hänger så mycket löst, som man kan få i huvudet efter vår blötsnö.
Hoppas att det reder upp sig för dig snabbt!
Kram, Monica

Tasstanten sa...

Vilket elände ni har haft med stormen. Trist att växthuset brakade sönder :-( . Vi har haft tur och inte alls drabbats av stormvindar.

Ingrid sa...

Växthuset på Stenstugu flög all världens väg det också i natt. Det behövdes inget fallande träd en ens. Delar av det låg ute på vägen.
Vi har inte mycket att sätta emot när vädrets makter dundrar på.
Kram, Ingrid

Vform sa...

Nej uschdå ... vilket elände!
Hoppas ditt humör är tillbaka till det "normala" och
allt börjar vara över!
Vi kände inte så mycket av Gorm, den svepte över södra Finland,
då ni slapp den! Vi har fått massor med blötsnö i dag!
Kramar, sköt om dig!

ulla laiho sa...

Så sorgligt när vädrets makter tar över herraväldet och förstör. Vi har haft det lite blåsigt men klarade oss undan med bara förskräckelsen den här gången.

Du är duktig som orkar ta itu med att baka efter allt elände.

Rost och rädisor sa...

Fy, sjutton så tråkigt med växthuset, men du ska se att lusten att odla nog kommer tillbaka och du får ett nytt så småningom. Svårt att vara utan växthus när man vant sig. Helt klart skapar det här eländiga stormandet mycket extra jobb och stora skador. Här drogs en häggmispel ner, ett antal takpannor och en träd lade sig över ledningen till grannens. I Alvesta har en av flaggstängerna blåst av vid södra infarten och i "vår" skog har en hel del blåst ner, men naturkrafterna rår man inte över.
Hoppas baket gick bra
Anette

Snäckskalsdalen. sa...

Äsch då, Gorm tog vägen om ert. Trist. Men det var ingen människa som kom till skada i alla fall. Men jag förstår, jag hade också blivit ledsen över växthuset och inte går det väl på hemförsäkringen heller?! Men du, klart du ska ha ett nytt växthus framöver, du behöver det, det är nyttigt för både kropp och själ och så tycker du ju att det är roligt. Utom då det blåser sönder, men nu är ju träden runt om bortblåsta....Men ugnen, det hade irriterat mig till vansinne, det är konstigt, man reagerar på olika saker. Det är säkert bara en fas som gått, tror du inte det, jag tänker att allt annat funkar. Mössen, vet du, ta in katterna, ni kommer inte att ha en mus kvar! Eller gör som vi, innan vi hade katter, och bodde i det jättegamla huset här nedanför backen, vi hade så klart fällor, men vi lade in enris också, och tydligen tycker dom inte om det, jag la det i skåp längst in och så där, det luktar ju gott för oss människor, men mössen gillade det inte.
Lite husmorstips så där, fast jag vet att du är bättre på sånt än jag!
Ja, naturens krafter rår man inte på, då står man sig slätt, dom är mäktiga, då känner man sig verkligen liten. Och det är ganska häftigt på sätt och vis. Du är i alla fall tapper som sprang fram och tillbaka med plåtarna, tur det inte var jäsdegar!
Kramar stora som hus!

Annica Östlund sa...

Nej, fy vad trist med växthuset. Jag såg att Gorm ställde till det rejält på vissa ställen, är lite skrämmande med naturkrafter.
Det känns som om ni har tagit er beskärda del av fallande träd nu.
Bamsekramar!

Evas Pyssel sa...

Men du milde vilket elände. Så tråkigt med växthuset. Man rår inte på vädrets makter.Vi hade nog tur. Det var bara saker som blåst runt och det var egentligen vårt eget fel att vi inte hade säkrat dem. Men som du vet har det varit lite utan kontroll här ( nu går det framåt tackoch lov). Hos min väninna på Öland blåste 20 träd ner varav ett föll rakt på ett hus som tur var utan människor i. Nu såg jag att de varnar för fler stormar. Usch ja.
Hoppas det inte blir mer elände hos er då.
Kram Eva

UlricaA sa...

Vi hade en himla tur i stormen, det är vi väääldigt glada för! fick dessutom tillbaka strömmen direkt på måndag förmiddag däremot har vi varit helt utan nät och telefon tills idag...och imorrn ska det komma mera. Usch!

Eva Trillian sa...

Men så tråkigt! Positivt att det var natt och alla var trygga inomhus ändå!
Hoppas din man inte hittade allt för stora skador i skogen!
önskar dig en fin adventshelg i helgen!

Bibbis blandning sa...

Så tråkigt med ditt fina växthus som du var så glad för. Men ni är ju händiga både du och maken så ni kanske kan trolla till någon enklare variant på växthus.
Jag vet inte varför men jag är livrädd för blåst. Tycker det är så himla otäckt.
Glad är jag i alla fall att det bara blev materiella skador och inte några skador på dig och din familj.

Hanna sa...

Nej, men så otroligt tråkigt med växthuset.
Ha en fin kväll
Hanna

Evas Kvarnaro sa...

Ni har väl inte blåst bort ?
Surra fast allt, ta inga risker håll er inomhus.
De här evigt stormande är jäkligt jobbigt. Vi var ju i Skåne och deras hus ligger på en kulle över havet.
Skälderviken klitter är förstört igen och igen . . . .
Det blir katastrof om det försvinner. Det är nu ett stort problem vad ska de göra. ? Det har lagts ner mkt jobb och pengar redan ...
Dagen är mörk från morgon till kväll .... suck . . . .
Kram / Eva