Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 3 november 2015

Höstlovsveckan är slut

Tänk så fort en vecka går. Ungdomarna i huset har längtat efter sitt höstlov, att få vara ledig på dagarna, ha en lång, skön sovmorgon osv. Och vips så är veckan slut och nu sitter de i skolbänken igen.

Måste säga att höstlovsveckan blev väldigt intensiv. Vi började ju med att ställa om klockan från sommartid till vintertid. Och min kropp tycker inte om sådana här omställningar, tar ett par veckor för mig att komma i balans igen. Även killarna hade svårt att sova på morgnarna. De vaknade vid sju/åtta varje dag. Så det blev inga sovmorgnar för någon av oss.

På måndagen åkte vi till Växjö och shoppade, Killarna behövde köpa lite vinterkläder. Dagen avslutade vi på Thairestaurang. Det var mycket uppskattat. Vi fick en mycket trevlig dag tillsammans.

Visar här en superdålig bild. Men vill visa hur det ser ut i min mammas trädgård. Hon har haft besök av vildsvin som bökat upp en stor del av trädgården. På måndagkvällen satt, min dotter, min svåger och systerdotter på pass. Och vilken tur de hade. Vildsvinen kom på besök även den kvällen/natten. Så dottern sköt en stor galt i mormors trädgård.


 Min man körde dit strax innan han åkte till jobbet och hjälpte dem att köra hem galten. De lyfte in den i hans pickup.

En stolt jägare. I går fick vi svar på provsvaret vi skickat in och köttet innehöll inga trikiner. utan det är helt godkänt att äta.

Dottern har fixat och donat med betarna, hon tänker spara dem och klistra upp på en trofé och hänga på väggen.  Blir nog snyggt.

På tisdagen hade min mamma tid hos frissan. Eftersom hon inte har körkort så brukar jag köra henne. Och även idag ville ungdomarna följa med. Vi handlade lite också och till sist ville Mormor bjuda på fika på Börjes varuhus. Ni får välja precis vad ni vill, sa mormor till killarna. Och det är ju inte svårt att lova det. För kolla på prislistan här nedanför.  kaffe 1:50, ostfralla 5:50. Med såna priser har  t.o.m en pensionär råd att bjuda :)
På eftermiddagen kom killarnas God man på besök, då blev det fika igen. Vi som aldrig fikar annars tog en riktig tisdagsfika-dag.Krattat löv har vi också gjort, fast alla löv har ju inte ramlat ner än, så vi får nog ute en omgång till. Och förresten så är inte alla högarna bortkörda än, några ligger kvar. Det är ett riktigt tråkjobb med alla löv. Men roligare när man hjälps åt.

Jag har även hunnit med ett tandläkarbesök och varit på mammografi den här veckan. Kanske var dumt att planera in alla mina tider på höstlovet, men det tänkte jag inte på då.

 Min man har köpt insilagebalar av grannen. Nu finns det inte så mycket för fåren att äta ute så nu måste man ge dem hö. Ja, just de´...Vi vägde alla lammen också en eftermiddag. Då behövde vi vara några stycken som hjälptes åt.

I trädgården finns det inte så mycket som blommar nu. Förutom höstastrar och kärleksört. Jag har några nunneört som envisas med att blomma och så hittade jag maskrosor i gräsmattan. Jaja...fel årstid


Ofta när jag ska ut med bilen på något ärende så glömmer jag min kamera. Och så ser jag en massa fina motiv att fota. Men mobilen är alltid med så då stannar jag och fotar med den. Fast jag är inte riktigt vän med mobilkameran. Fast de här två bilderna blev ju bra med mobilen.

Jag håller fortfarande på att städa i gårdshuset. Vi har röjt ordentligt därute den här veckan. Rensat ur garderober och förråd. Kört en massa kläder till Träffpunkten, som ska delas ut till nya flyktingar.. Nu städar jag rum för rum och när det är klart ropar jag på några starka karlar som får komma och bära möbler åt mig.

13 kommentarer:

ulla laiho sa...

Stackars mammas trädgård - sådant där blir man förtvivlad av. Hoppas att vildsvinen blev avskräckta av din dotter.

Så mycket du hinner med. Jag har mitt tandläkarbesök kvar. Tog en gratiskola, som apoteket bjöd på och bet sönder en lagning. Tänkte på det där med att 'snålhet bedrar vishet', jag som aldrig äter kola annars. Brukar bara äta chocklad och ska nog göra det i fortsättningen.

Monica sa...

Oj, som det blir när vildsvinen får härja! Jag har sett spår av dem i skogen någon gång, men fy, så tråkigt att få trädgården så förstörd!
Tuff dotter du har - det har jag sagt förut...
Ja, det var fullt upp för er på höstlovet, nästan lugnare för dig nu när pojkarna är i skolan igen!
Ha det bra, kram, Monica

UlricaA sa...

Har strömmen på i hästarnas hage även nattetid så jag får ha hagen i fred...annars ser våra hagar oxå ut sådär på hösten. Ja grannens trädgård oxå. Vi har så mycket belysning i vår så peppar peppar har den fått vara ifred...ännu så länge iaf :)

Monica sa...

Hej, jag igen! Jo tack, det går bra med mormorsrutorna, men just nu håller jag på att sticka en pippi-kofta till yngsta barnbarnet, som önskat en sådan (ja, alltså hans mamma gjorde det!) Mormorsrutorna tar jag lite då och då, det är ju så kul!
Kram igen, Monica

Lotta Walfridsson sa...

Priserna på Börjes i Tingsryd kan man inte klaga på. Varför ska det vara så dyrt o fika på andra ställen tro!!!
Har bara varit hos Börjes en enda gång förvisso.
Det var ett rejält vildsvin som dottern sköt. Bra gjort.

Önskar dig en fortsatt skön höstvecka
Kram fr Lotta
livetsbergodalbana.blogg.se

nattugglan sa...

hej, det händer hos dej också ett som annat! Men fasen vad jag skulle ha blivit ledsen då vildsvinen bökat sådär..såg ju hemskt ut, tur att en blev skjuten.Här har också barnbarnen haft sitt höstlov..det är nog nån vecka sen. Fint väder är det idag å med sol o +5... ha en bra helg..o lycka till i min tävling.

Rost och rädisor sa...

Den var den bedrövligaste gräsmatta jag sett, stackars mormor. Hur ska ni få ordning på den? Här har grisarna faktiskt minskat ordentligt i antal de senaste åren och det är man ju inte ledsen för.

Är det kyrkstallarna i Linneryd på näst sista fotot... Fina höstbilder.
Allt gott
Anette

Vform sa...

Vilket elände dom där bjässarna ställer till med!
Vi har också här ... men inte i den omfattningen!
Du jobbar på med ditt du, och vad du hinner med mycket!
Beundrar dig! :)
MEN vilka billiga priser på caféet ... går absolut inte att jämföra i euro! MYCKET dyrare att leva i Finland :(
På tal om sockorna, så tror jag inte det går åt mera garn i dragspelssockor än vanliga! Beror på hur långt du stickar benet!
Ha det gott!
KRAM Vivan

Jenny sa...

Men nää, vilka marodörer!!! Vildsvinen alltså, ja de börjar bli synliga här uppe också, hoppas att de aldrig någonsin hittar till min trädgård. Perfekta priser på ert café, så kunde det få vara överallt tycker jag. Fast då skulle jag väl rulla fram ...

kram

Barbro Fransson sa...


Usch och fy för vildsvin! Än så länge har vi dem på behörigt avstånd från vårt hus.

Snäckskalsdalen. sa...

Full rulle hos dig som vanligt och vilka vackra bilder du tagit! Det är rena idyllen.
Vilken fin meny, det är roligt när det finns sådana ställen, man tror knappt att det är sant, roligt för mormor att kunna bjuda då!
Men dom där vildsvinen, är det sant så dom ställer till det?! Bra att dottern satte ett skott där. Hur är det, det är någon i rangordningen man bör skjuta och någon man bör låta bli, är det inte så.....
Det låter så härligt där hos dig!
Agneta kram

Raija sa...

Din mammas trädgård blev verkligen uppbökad och hon var nog glad när vildsvinet var fälld.

Fina bilder bjuder du på. Själv har jag varit otroligt dålig på att ta bilder sista tiden.

Bibbis blandning sa...

Dessa förbaskade vildsvin. De förstör så mycket och återkommer hela tiden till samma ställe och fortsätter. Du har tur som har jägare i familjen och att de lyckades skjuta galten. Det kanske avhåller de andra svinen från att sticka in sina trynen i din mammas trädgård igen.
Jösses så billigt det var på fikastället. Då kan man lyxa till det ordentligt.
Det händer så mycket hos dig och du hinner med så mycket. Jag önskar att jag hade lite av din energi.