Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 20 januari 2016

No connection

Ska försöka göra ett litet inlägg här, men det blir nog utan bilder.

Just nu har vi världens sämsta internet. Det är så segt, så segt, så segt. Sitter man vid datorn brukar det fungera ca 5 min, men om man vill gå in på en annan sida på nätet så lägger det av. Det bästa är att surfa runt med mobilen. Men därifrån gör jag inga försök att uppdatera bloggen. Telia säger att vi har för många enheter inkopplade därför fungerar inte internet, fast det har det gjort i många, många år, det är nu det börjar strula.

Nu är i alla fall julen utslängd även hos mig. Tog ner julgardiner idag och hängde upp andra.

Jag leker målare igen, håller på att måla om ett rum på övervåningen som haft en fruktansvärt ful färg, nu blir det bättre, fast jag är inte riktigt nöjd. I morgon ska jag köpa en kulör till listen på luckorna.

I går drog några av lastbilschaufförenrna på Ing 2 i Eksjö (däri bland vår dotter) iväg på långresa till Boden, med olika fordon på släp, som de ska använda under sina vinterövningar nästa vecka. De har sovit på hotell i natt i Uppsala och beräknas vara framme i Boden på torsdag. Då tar de flyget hem och nästa vecka börjar några veckors vinterövning i Boden.
Såg att regementet lagt ut en bild på fb idag på deras transport. Försöker länka den här.

Som jag berättat flyttade våra två killar från Syrien dagarna före jul. De återförenades med sin familj. Jag saknar dem, men vi chattar lite med varandra nästan varje dag.
För två veckor sedan fick vi två nya killar placerade hos oss. Två killar från Afhganistan, de är kusiner och båda två är 16 år.
Så nu har vi på nytt svenskaundervisning vid köksbordet. Jag tycker det är roligt och killarna har väldigt lätt för att lära.

Om vädret tillåter har vi tänkt att vinterfiska på lördag. Vår yngsta son undrar om han får komma hem den här helgen också och fiska. (han var hemma förra lördagen) Blir mysigt att få vara tillsammans vid sjön och fiska, grilla m.m. Det ska ju inte vara så kallt på lördag så då är det skönt att vara ute.

Ja, det blev några rader från mig. Nu är det bara att hoppas att det går att skicka iväg det upp i rymden så ni kan läsa. Jag brukar titta in hos er, men det är ingen ide att försöka skicka en kommentar.

10 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det gick, det gick upp i rymden och ner till mig i alla fall!
Ni har inte fått (fått och fått, man får ju betala för det) fiber, förstår jag. Vi tvekade länge, det var nog mest jag som ansåg att Post- och telestyrelsen skulle se till att alla i vårt land har anknytning nu när "vanliga" telefoner blir mer och mer sällsynta, men till slut gav jag upp och vi blev med i föreningen och det ångrar vi inte en sekund. Skönt nu på vintern när det alltid hände konstiga saker med ledningarna uppe i luften, nu ligger fiberkabeln nere i marken. Nåja.
Länken till konvojen gick jättebra att följa, det är inga dåliga fordon hon kör er dotter! Tänk ändå så häftigt! Och så får hon komma ut och se sig omkring också.
Så ni har fått två nya killar, så bra. Hoppas dom trivs, men det gör dom, det vet ja ju, dom kan inte annat göra. Och du undervisar! Nu är du fena på det! Fullt upp, förstår jag. Då är det tre killar igen hos er, eller hur!
Ha det så gott, och hoppas att det blir bättre connection! Vill gärna se dina fina bilder också!
Kramar

Ingrid sa...

Nog är det bra retligt när uppkoppling är så dålig, men du fick iväg ditt inlägg i alla fall.
Tänk vilken god gärning ni gör som öppnar ert hem för de här ensamkommande flyktingbarnen. Jag förstår att det är stimulerande, men det måste ju vara jobbigt också och lagom ni lärt känna dem flyttar de och ni får nya.
Heder åt er och alla andra familjer som ställer upp!
Kram, Ingrid

Evas Pyssel sa...

Ja du det där som Telia säger känner jag igen. Och det stämmer aldrig. De kan inte erkänna när något strular. Och det är väldigt irriterande.
Svenska vid köksbordet låter jättekul. Ni är verkligen beundransvärda som engagerar er fullt ut. Beundransvärd är också Malin. Jösses vilket tufft yrke hon valt.
Här är all jul ute nu. Och utanför är det vinter till max. Jag är ju ingen vinterälskare. Gillar inte när det blir halt och kallt och vägarna blir smala på grund av snövallarna. De är ju smala även förut.
Det låter kul att ha en grill-och fiskedag vid sjön. Hoppas det blir en fin dag för er.
Kram Eva

Bibbis blandning sa...

Så tråkigt det är när internet inte vill funka. Man är faktiskt bortskämd med att det funkar.
Som vanligt är det full fart hos er.
Jag hoppas ni har det riktigt bra i kylan.

Monica sa...

Ja, visst är det retfullt när nätet inte fungerar som det ska. Här har vi hittills inte haft sådana problem, men jag vet ju hur beroende man har blivit...
Det är inga dåliga fordon er dotter är ute och kör, jag är imponerad, som jag skrev på Facebook! Och en övning uppe i Boden i den vinterkylan - ingenting för en klen stackare, precis!

Läste också på Facebook om dina svensk-lektioner och att du fick tips om sidor på nätet, där du fick hjälp - så bra! Kollade själv på de sidorna och där finns ju mycket nyttigt!

Hoppas att du får ordning på nätet igen, så att du kan visa bilder!
Kram, Monica

Berit sa...

Usch så trist med ditt internet, hoppas det rättar till sig fort.Ja din dotter får då känna på Norrbottnisk kyla för har vi - 27 grader.
Ha en underbar dag!!

Lilian Wahlqvist sa...

Så strandsatt man kan bli! Hoppas det ordnar sig! Kram!

Rost och rädisor sa...

Riktigt tråkigt när uppkopplingen krånglar. Här får jag ibland stänga ner alla enheter utom stationära datorn när jag ska skicka stora filer. Hopplöst och inget bredband i sikte.
Verkar som det blir stora isfiskedagen imorgon. Vi har en strid ström av folk som hämtar betesfisk.
Hoppas ni får en fin dag på isen.
Kram
Anette

Evas Kvarnaro sa...

Hej, ja när 'teknikens-under' börjar krångla är det inte kul alls. Vi har blivit så beroende av det, men blir man tvungen så får man väl avstå en tid.
Jag bloggar och skypar mest för våra barns skull och barnbarn. Mobilen är ocå toppen, jag får ofta bilder från bbb i Norrahammar. Barnen utvecklas så snabbt och jag vill se och höra allt kul de hittar på. Fick en fin bild och berättelse en dag när Leonard skulle lära Ofelia 5 mån att knäppa händerna till kvällsbönen. Så hjärtans kärt . . .
Du har din dotter på väg långt upp i vårt land, så kul att hon hittat sitt intresse.
Men ut i naturen och vinter fiska och grilla låter kul och gott, 'fniss'
Ja bäst att passa på för vädret kan ändra sig snabbt, även om jag inte älskar vintern på 'ålderns höst' så vill jag ändå ha den kvar vitt och vacker.
Snart kommer sportlovet och alla ungar måste ut i Guds fria härliga natur.

Jag beundrar dig er, barn flyttar, man fäster sig vid dem, nya barn flyttar in från andra länder, lära lära . . . och man vet ju inte hur personkemin fungerar.
Den är ju viktig, men ni kämpar på och har ett stort hjärta med ansvar m.m.
Men så är du ung också och orkar mer, för jag tänker på mig själv . . . man måste även hålla sig hemma. Jag är en riktig nomad, hi hi . . . nu känner min kropp att den vill slänga sig upp på en häst och rida i väg bort i 'intet' . . . .
Men det ska vara varmt där och tältet ska vara uppsatt och klart, någon får gärna tvaga av mig resedammet, servera mig god mat, tänka mysljus när solen har dalat ner i öknen, hi hi hi . . . .
Ja jisses vilka fantasier tänker du, mycket riktigt, men inte alls konstigt, för jag hade gärna velat göra något ovanligt, men det är 'för sent' nu . . . . .

Ha en skön trevlig helg, kram/ Eva

nattugglan sa...

Hej.. ja inte är det kul då nått med datorer o allt annat krånglar. Nu hade vi vattenläckage här i morse..kom inget vatten då vi skulle ut o mjölka, fick värma snön i en kastrull så vi fick varmt vatten till trasorna som vi torkar spenarna med.. men inget tvättas el så o det går åt ganska så mycket vatten i ett fähus.. gubben kollade lite ute vid vägen o där va ett dike fullt med vatten!! Så då blev det att ringa runt till såna som har hand om det o de kom hit o nu grävs det för fullt ute vid vägen o ett rör hade gått sönder, o det rann vatten för fullt, därför va det ju stopp hos oss o många andra å.. Men snart är det fixat..Tänk vad man är oppställt då man är utan vatten o el. Tänkte på förr i tiden , då de bar o värmde..jaja tiderna förändras..Förstår om ni saknar killarna.. men säkert skönt för föräldrarna.. hoppas det går bra med de nya killarna. Idag är det varmare,,vi har nu bara -0,2 så ni hade tur med värmen då ni skall fiska o grilla :Ö)) ha de bra