Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 9 juli 2016

En salig blandning av veckan som gått

Veckorna går fort och det händer många olika saker under en vecka. Här kommer en liten summering av  vår vecka.

Min man körde ut till blåbärsskogen ett par kvällar. Han plockade ca 5 L blåbär. Och jag är så glad för det. 5 L räcker bra för jag har några sparade påsar i frysen från förra sommaren. Vi hjälptes åt att rensa.

Jag skördar mina squash som börjar bli riktigt fina nu. Nu äter vi squash i alla de olika former. På längden, på tvären, river dem osv. Vi gör squashplättar, som är jättegott, friterade squash gjorde vi till middagen i går med stekt makrill till. supergott. Och i går bakade jag sockerkaka på squash.

I måndags fick jag höra en sak som gjorde mig jätteglad.  Kommer ni ihåg Omar, han var den allra första flyktingpojken som flyttade till oss. han kom från Syrien. efter ett halvår kom hans bror hit och efter ytterligare ett halvår kom hela deras familj till Sverige. I måndags fick jag veta att hela familjen fått uppehållstillstånd i Sverige. Jätteroligt. Vi har fortfarande kontakt med killarna och träffar deras familj ibland. Nu ska Omars mamma få en baby om en månad och jag har stickat en rosa kofta till babyn. Det är bara knappar som fattas. (Nu undrar ni säkert varför jag stickat i rosa, men det ska bli en flicka säger hon)

Ingen har väl missat att det är fotboll på tv nu. Jag måste erkänna att jag inte är fotbollsintresserad, men pga av. Said som inte missar en enda match, så har jag också börjat titta på en del matcher. Och jag har många frågor men Said svarar på alla, han kan det mesta. Och det är faktiskt riktigt spännande. En kväll i veckan var det match mellan Portugal och Wales, tror jag. Och nu vet jag att Ronaldo spelar i Portugal. Men jag hade sällskap av honom i tv-soffan också.


 Nu blommar mina frösådda hängpetunior så fint. Som vanligt har jag blandat ihop fröna i en "blandpåse". Men jag hade några sparade rena frön från en mörkblå och en gul....Den gula fick jag två plantor av...men inte finns det någon gul i mina amplar. Men kolla vilka fina färgkombinationer det blivit. Är så nöjd.


Jag har länge hört att det varit fågelungar i vår holk, Pilfinkar. Idag när jag gick förbi holken flög mamma pilfink fram och tillbaka och matade sin unge. Jag fort in efter kameran och väntade in nästa matleverans.


6 kommentarer:

Monica sa...

Så roligt att du har så fin kontakt med Omar och hans familj och så jätteskönt för dem att ha fått uppehållstillstånd! Och en ny baby på väg - vilken lycka för dem!
Så fin kofta du ha stickat!
Fotboll är jag inte alls intresserad av, men jag är nog rätt ensam om det...
Ha det gott, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket härligt inlägg! Bara positiva saker. Det är väl skönt när man har lite flyt så där! Blåbär, mums och nyttigt! Vi har mycket blåbär här och jag försökte plocka lite, men dom satt liksom fast så dom var nog inte mogna ännu.
Squash, du gör så mycket gott av den, jag har slutat odla för jag kunde inte riktigt använda den, men nu fick ja ju nya idéer!
Jamenvisst är det kul med fotboll och har man Ronaldo hemma så......Och så får familjen stanna och du har stickat en så jättefin kofta, hur söt som helst!
Att du är sån fena på att dra upp petunior, ja, jag minns det från andra år, men vilka färger det blivit, så jättefina!
Ha det nu gott, stor kram
Aggie

Nette Cecilia sa...

Så fint med positiva saker ,kramen Nette

Polargrevinnan sa...

Vilket härligt positivt inlägg du skrivit.
Underbart att det ordnat sig för "dina killar".
Bilden på fågelholken var fin. Fåglar är ofta svårt att få på bild.
Ha det bra.
Kram Viola

Evas Pyssel sa...

Vilken tur du hade med den där sista bilden. De är ju så snabba. Det där med petunior är likadant här. Jag har tagit frön från min Picasso , men i år blev det bara cerisefärgade blommor. Jag tror att det är ursprungsfärgen som kommer tillbaka. De kan så mycket med att fixa andra färger nuförtiden.
Roligt att du lärt dig lite om fotboll. Jag måste erkänna att jag inte är någon nörd på det området, men många i vår familj spelar eller har spelat så visst hänger man med. Och det var ju spännande matcher vi fick se på teve.
Roligt att det ordnat sig för Omars familj. Och så söt kofta du stickat till "lillasyster".
Kram Eva

Bibbis blandning sa...

Du är en tusenkonstnär tycker jag. Inte visste jag att man kunde göra så mycket av squash. Alltid lär man sig något nytt.
Jag satt oftast och stickade när mannen tittade på fotboll men jag är ingen större älskare av den sporten.
Koftan var jättesöt.