Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 20 juli 2016

Semestertider

Nu har jag och familjen varit bortresta en vecka och när man kommer hem igen får man ägna dagarna åt tvätt, tvätt och att rensa ogräs. Värst vad det växer när man inte är hemma. I min tunnel hade jag en jättestor squash som väntade på mig.

Den vägde 4,6 kilo. Bra att vi skulle fira min mamma på hennes födelsedag idag (87 år) för då kunde jag dela med mig av min bjässe.

Som vanligt har vi varit på en veckas konferens i Aneby. Något fint väder hade vi inte prickat in...regnskurar sex av sju dagar och ganska ruggigt med låga sommartemperaturer. Ungdomarna spelade fotboll och hade vattenkrig, de bryr sig inte så mycket om vädret.

En solig dag prickade vi in och då åkte vi och besökte dottern som bor 2,5 mil därifrån. vi tog en promenad genom gamla trästaden i Eksjö.


 Två blomsterflickor



Ja, bilderna får tala för sig själva. Visst är det fint. Den här gången tog vi oss inte tid att besöka mina två mostrar som bor i Eksjö. De fyller 90 och 94 år i Augusti. Däremot träffade jag min jämngamla kusin och hennes familj. De kom över på en "enkel fika" i vår husvagn.


När vi körde hem från Eksjö stannade vi till vid Stalpet i Aneby...det vattenfallet har jag visat förut. Det är det högsta vattenfallet i Södra Sverige med en fallhöjd på 20 meter.

Nu börjar vi planera inför nästa semestertripp, känns lite jobbigt att "dra" iväg en gång till. Men vi har lovat våra ungdomar och det får vi försöka hålla.

7 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Fina bilder! Hoppas ni får en fin resa framöver! Kram!

Monica sa...

Det var ju otur med vädret, men trevligt ändå med en veckas omväxling mot det vanliga livet!
Eksjö var ju en alldeles förtjusande stad, en riktig idyll! Det finns mycket fint, som man aldrig ser, när man bara kör de stora vägarna...
Här har vi haft soligt och varmt rätt länge nu, så nu har man får börja vattna på kvällarna igen...
Ha det gott och tack för recepten!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fantastisk stad Eksjö verkar vara, jättevacker! Varför har man inte vetat det tidigare? Någonting säger mig dock att jag möjligen varit där när jag var barn och vi var på väg till Gotland, min mamma hade koll på sånt där!
Synd på vädret, men skönt att vila ut lite och träffa andra människor. Synd också på att man måste tvätta och rensa ogräs när man kommer hem. Jag brukar kalla det lite för straffarbete för att man har trevligt!!!
Vilken otrolig squash, den var inte att leka med!
Ha det nu gott och skönt och så ut på semester igen! Härligt! Nu är det väl i alla fall fint väder?!
Kramar

Helena sa...

Vilken fin stad Eksjö är, och så fridfullt att promenera runt bland gamla hus och vackra blommor.
Squashen är ju enorm, den verkar verkligen trivas i tunneln. Du får såakert rekordskörd i år.
Ônskar dig en fin helg, och skickar värmen som vi har fått. Plötsligt är det 30 grader var dag.

ulla laiho sa...

Det ser vackert ut i Eksjö. Man borde vinnlägga sig om i fler städer att vara rädd om de gamla, vackra byggnader och miljöer som finns och inte bara riva och bygga nytt.

Man ser inte riktigt förändringen i trädgården hos det man har framför ögonen hela tiden. Det är först när man varit borta man lägger märke till och tycker att det gick väldigt fort - särskilt det där med ogräset ...

Ha en bra semester!
Ulla

Bibbis blandning sa...

Vilka fantastiskt vackra bilder. Idyll.
Ni är duktiga som hänger med i svängarna och försöker ordna saker för ungdomarna.
Jag hoppas att du inte glömmer att vila lite mellan varven också.
Här regnar det inte alls. Det är jättevarmt och jag skulle faktiskt vilja att det kom en rejäl skur. Om inte annat för gräsmattans skull för den är inte grön utan gul.
Må gott.

Lisa i byn sa...

Det är ju så vackert med "gamla stan" vad den än ligger, jag gillar också att strosa runt.
Kram