Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 20 december 2016

Snart dopparedagen...

Nu är det inte många dagar kvar till julafton, undrar just om tomten kommer i år...han var och hälsade på redan i lördags, men jag hoppas han får tid att komma hit på julafton också.

 I lördags dukade vi upp ett litet julbord hemma i köket. (det hade varit trevligt att gå ut och äta julbord, men vi kom på det lite sent och det var fullbokat överallt) Men mitt julbord dög också, alla åt och blev mätta. Tänkte vi skulle ha lite julmat när dottern var hemma, hon missar ju allt det goda i julhelgen. Fast de har blivit lovade julmat på Gotland där de befinner sig. Knäck och kola gick det också åt.

I helgen blev det lite pysslat, dottern köpte en pepparkaksdeg och bakade pepparkakor, jag fick några hundar och folkvagnsbussarna skulle hon ge sin kompis i julklapp. Folkvagnsformen gjorde hon själv, hon tog en "gammal" gris och gjorde om till en buss.



På fredag kvällen hade vi kalas för min man som fyller år två dagar före julafton....i morgon kommer killarnas God Man, jag har lovat att bjuda honom på julkaffe. Det är längesedan nu. Ska köpa med mig något gott hem från Växjö i morgon.

Jag har även satt ihop ett par julgrupper som jag delade ut i går, tyvärr var inte personerna på plats just då utan jag fick överlämna dem till någon annan som skulle förmedla dem vidare till personerna när de kom tillbaka


Elsa har varit extra glad i helgen som fått gosa med sin matte. Långa härliga promenader där man flyger fram har det blivit.
Idag är bustrollet på dagis och jag ska försöka få lite gjort här hemma när jag är ensam.
Ikväll ska granen in har jag tänkt.

Nu närmar det sig dagen med stort D...på torsdag ska jag äntligen in till röntgen efter 5 månaders väntan.


Önskar er alla en fin julvecka.

10 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka otroligt vackra bilder! Och hon är ju fiffig, dottern, som fick till VW bussarna!
Härligt med Elsa!
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Hej tomtemor, du är en riktig omhändertagande mor och fru m.m. vill alla väl på alla de vis, hoppas du också får lite julefrid med 'de dina'. Vad jag förstår älskar de dig med det stora hjärtat, man ger och får mer tillbaka - det känns gott.
Det är trevligt att göra 'saker' tillsammans, förr blev det mer av den varan än just nu.
Olika år olika förutsättningar - precis så är livet.
Vi besökte Svenska kyrkan på Teneriffa och träffade en f.d. arbetskamrat som jobbade där med sin man som var pastor. De var nu pensionärer som vi, hon och jag var personliga assistenter på 90-talet åt en handikappad kvinna (utvalda av henne) kollegan och jag umgicks lite privat, vi passade så bra ihop. Sen vi inte träffats på 20 år, vi kände igen varann direkt. Hennes man fick nya uppdrag i Sverige som pingstpastor så de flyttat mycket, nu hade de 12 barnbarn utspridda i Sverige. Det blev ett kärt möte för oss alla fyra, Rolf kunde tänka sig att jobba där med servisen grädda våfflor fixa kaffe m.m. och jag kunde 'predika', det tycker Rolf jag är bra på, ha ha ha hi hi . . . .

Ha en fin lugn vecka, sköt om dig/ Eva

Vform sa...

TACK för den kramen!
Jadu, nu är det bråttom och nu tisslas och tasslas i alla hörn :) Nu är snart julafton här!
Vi ska i kväll till "småskolans" julfest som de i år håller utomhus ... tur att det endast är 2-3 minusgrader! Annars firar vi julafton här hos oss i år ... blir säkert 12-14 personer! Trevligt med traditioner!
Önskar Dig en skön jul!
Skickar en julkram tillbaka till dig :)
Ha det gott!

Monica sa...

Så mysigt med ett litet julbord hemma för familjen, säkert minst lika fint som om ni hade gått ut och ätit! Det ser så gott ut!
Vi ska ha ett litet minijulbord för oss själva, maken och jag, på lille julafton, sen är vi hos någon av döttrarna hela helgen!
Alla julklappar är inslagna och rimmade, julmat och kakor klara, så nu kan det bli jul när som helst för min del...
Kram, Monica

Felix sa...

Full fart med din stora familj som vanligt. Inte illa att svänga ihop ett julbord hemma så där "utan vidare"... Kul idé med pepperkaksbussen.

Julhälsningar
Elisabet

Lisa i byn sa...

Det måste kännas konstigt då inte M är hemma och fira jul hos er. Men killarna kanske kommer hem.
Här blir det fullt hus på fredag.
Må väl! Kram

Eva Trillian sa...

En folkvagnsbuss :) Coolt!
I eftermiddag ska här bakas pepparkakor - ser fram emot det :) Speciellt doften!
Önskar dig fina dagar inför jul - med lite stress och mycket mys!

Ingrid sa...

Så trevligt med ett julbord tillsammans nu när dottern är hemma. Nu har hon i alla fall fått lite julmat ifall det skulle bli dåligt av den varan på Gotland (vilket jag inte tror).
Jag tänkte på Dopparedan - Jag undrar i hur många hem det doppas i grytan numera? Vi gör det ännu, men det är nästan mest för att det så ska vara, inte för att det är gott. Jo, Krister gillar det. Han doppar varenda frukost hela julhelgen och äter skinka och sillsallad till.
Hoppas att det går bra med in röntgen och att ni får en riktigt fin helg.
God Jul och Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

Gunilla sa...

Så mysigt du har gjort för alla. Och riktigt kreativt med papparkaksbaket.
Härligt med lite nytänk.

Dopp i gryta har jag aldrig gjort men säkert gott.

Håller tummarna för att allt går bra med din röntgen.


Önskar dig och de dina en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.


Tack för alla fina kommentarer.

Rost och rädisor sa...

Då hoppas jag det gick bra på röntgen idag och att det leder vidare till nåt gott.
Imponerad av dotterns kreativitet. Vet i sjutton om jag hade kommit på att göra om en gris. Bra blev det ju också. Har en ganska stor samling pepparkaksmått. Det har blivit lite av ett samlarområde fast jag inte bakar längre.
Fina bilder på vovsingen!
God jul och kram
/Anette