Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 19 juli 2017

Semester med problem

Förra veckan började min man´s semester.  och under många år (säkert 20 år) så reser vi alltid på semester vecka 28, så även i år. Vi åker till Aneby och Ralingsåsgården för att vara med på en kristen konferens. Är du intresserad och vill du läsa mer kan du klicka på länken här.
Men den här semestern började med problem. Kvällen innan vi åkte kopplade vi på husvagnen på vår Sharan (minibuss), vevade ner rutan för att höra varandra när vi backat tillräckligt nära dragkroken. När vi skulle upp med rutan igen gick det inte, då hade fönsterhissen gått sönder. Så typiskt. Nästa dag bar det iväg med bussen full av ungdomar och så vi gamlingar, husvagnen på kroken efter. När vi kört halvvägs gick kopplingen sönder på bussen, hur vi kom fram vet jag knappt, dottern körde (hon är lugn) hon tvingade i växlarna, frikoppla gick ju inte.  Min gode vän som bor 2 mil från mig  åkte lite senare till samma konferens som vi, hon skickade sms till mig och sa att nu kör vi. Då ringde jag henne och frågade om hon ville köra vår personbil upp till Aneby och hennes man fick köra deras husvagn. Inga problem, sa hon. Skönt att vi fick upp personbilen annars hade vi inte kunnat köra någonstans under hela veckan.

Väl på plats skulle vi sätta upp tältet som killarna skulle sova i,och det var ju också en utmaning, nytt tält, mycket huvudbry, och som dessutom gick sönder när vi satte upp det.

Till slut var allt klart, killarnas tält, vårt förtält till husvagnen, och dotterns tält uppsatt (även hon ett nytt tält, som inte var komplett) så kunde vi koppla av. Vi fick en skön vecka (även om jag oroade mig lite hur vi skulle få hem minibussen, men försökte släppa det, för jag kunde liksom inte lösa det problemet).

Vädret var så härligt hela veckan, sol och värme, Vilket gör att man kan sitta i gräset utanför sommarkyrkan och lyssna på gudstjänsterna. Alla var nöjda och glada. Vi grillade mat varje dag. Ungdomarna fick matband så de kunde äta alla måltiderna i matsalen. I slutet av veckan kom två av våra söner till konferensen, de sov också i tält och på lördagen kom min syster och hennes man. Ja, vi hade det så skönt och jag känner att jag fick vila, det behövde jag.


Ralingsås gården ligger 3 km utanför Aneby, men vi var in till affären nästan varje dag. En dag stannade vi till vid Stalpet och tittade på vattenfallet.I år var det mycket vatten där. Vi var även till badplatsen en dag, där tog jag sommaren första dopp. Det var riktigt skönt, faktiskt.

Så här fin solnedgång var det när vi körde hem i lördagskväll/natt. Nu har tvättmaskinen gått varm, 8 maskiner har jag kört men det har varit bra torkväder. Bussen har varit på verkstaden så nu är den i toppform igen, för att köra oss vidare på nya små utflyktsmål under semestern. Och både vårt och dotterns tält är reklamerade och både fick nya tält.

När man har varit borta en vecka växer det så det knakar i trädgården. Både gräs och växter, så mycket fint som slagit ut i trädgården, bara att gå runt och njuta.

 Idag har vi firat min mamma som fyller 88 år i morgon. Vi tjuvstartade idag för min syster och hennes familj åker på semester i morgon, roligt om alla kan träffas samtidigt.

Två snälla knähundar fick också vara med på kalaset.

12 kommentarer:

Helena sa...

Ja det var en innehållsrik vecka. Det verkar som alla hade det bra, trots tältproblemen, och krånglande buss.
Skönt att ni kom hem ordentligt. Tvättmaskiner är till för att jobba, tänk så lätt vi har det nuförtiden att den gör jobben.
Så lik du är din mamma! Hon ser yngre ut än sin ålder, måste vara omsorgen från familjen som gör det.

ulla laiho sa...

Det var en tuff inledning på semestern. Fruktansvärt jobbigt när man är mitt i situationen men så där i efterhand, när problemen är lösta och man fått lite distans, kan det bli något man skrattgråter åt.

Så ungdomlig din mamma ser ut - krama henne så ofta du kommer åt. Jag tänker ibland på förhållandet mor - dotter. Det är som att rollerna till slut blir ombytta - min underbara dotter löser alltmer mina problem.

Ha en bra vecka!
Ulla

Ingrid sa...

Vilken innehållsrik semestervecka med både med- och motgångar och så trevligt att få träffa hela familjen och släktingar därtill.
Ha en fortsatt skön sommar!
Kram, Ingrid

Lisa i byn sa...

Fy så trist med era motgångar. Men så härligt att ni ändå fick det bra och kunde njuta. Underbart att ha familjen samlad.
Kram

Hantverkarglädje sa...

Sådant här strul är inte roligt när det händer men efter en tid kan man skratta åt det. Har varit med om liknande på en slalomresa till Hemavan och det skrattar vi gott åt i dag. Det allra bästa var ju att ni fick det så trevligt och fint väder till slut, då glömmer man strulet bra mycket lättare. Just nu har jag bara bråttom, bråttom, skall nämligen på gammaldags torg i Jakobstad på lördag. Varför man måste ha bråttom i sista minuten vet jag inte men jag är väl skapt sådan.

Lilian Wahlqvist sa...

Så härligt allt blev till slut ändå! Kram!

Monica sa...

Ja, jag säger som "Hantverkarglädje" ovan: Sådana besvär är tråkiga när dom händer, men roliga att tänka på efteråt!
Ni fick ju en fin vecka i alla fall och nu är ju allting fixat, så som det brukar gå!
Vilket vackert vattenfall ni såg och naturen verkar också vara vacker där ni var.
Ha det så bra, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka äventyr innan ni kom iväg och när ni väl kommit fram. Är det inte typiskt så säg. Bra att ni kunde lösa det så bra och att ni inte bröt samman av irritation hela högen!

Bilar och datorer skall fungera, det är det jag alltid har sagt.

Och nya saker, när det är trasigt blir man så besviken, men det löste sig ju till slut så nu kan ni tälta vidare!

Och tänk att ni hade så fint väder! Och det där vattenfallet på utflykten, det kan jag bara drömma om, här har ju inte regnat på säkert över en månad, förutom en liten skvätt en dag, men den rann bara ner i springor i jorden för det är så torrt. Björkar och ljung har dött, trädgården ser ut som ett slagfält, men vi kan ju vattna som tur är.

Så skönt det måste ha varit att bara koppla av en vecka! Och att killarna kunde äta i matsalen. Matband vet jag inte riktigt vad det är, men jag tänker att det är ett sånt där armband man har på sig och som man betalar för att få.....det kanske kan stämma!

Det är väldigt vackert dit ni brukar åka, så frodigt och fint! Och kuperat.

Hoppas ni får en riktigt fin fortsatt semester nu!

Din mamma ser så pigg ut! Det önskar man att man får vara så länge man hänger med!

Ha det riktigt gott, stor kram
Aggie

Rost och rädisor sa...

Förstås roligt med storfamilj men jag blir alldeles matt när jag tänker på all logistik. Nog med att packa och packa upp för Korröfestivalen och ordna trädgårds- och djurvakter.
Skönt att allt löste sig till slut och du fick vila lite från matlagningen.
Var också i Aneby härförleden. Synd att jag inte visste om vattenfallen. Hade varit kul att kika på.

Allt gott
/Anette

Anonym sa...

Jag fylls av beundran för hur ni får allt att gå ihop när ni är så många. Jag har alltid levt i liten familj och tyckt att det varit knepigt nog.
Men ni är fantastiska och er sammanhållning är fin.
Hoppas ni har det jättehärligt och att det även finns tid för att bara vippa med tårna och njuta av stunden.
kram

Evas Pyssel sa...

Inte alltid att saker och ting går på räls !! Men ni fixade ju en härlig och avkopplande semestervecka. Så roligt att ha en sådan gemenskap som tradition.
Ni har en fin sammanhållning i familjen. Alla är med. Beundransvärt.
Din mamma ser väldans pigg ut. Underbart att ha den äldre generationen med . Min mamma blev 87. Hon var superpigg ända till slutet.
Idag ösregnar det här. Hade tänkt mig något annat än inneliv, men så får det bli.
Ha det gott Kram Eva

Evas Kvarnaro sa...

Vilken tur att allt ordnade sig till sist, veckan blev ju riktigt skön för er alla, särskilt för en mamma som ska 'hålla i alla trådar'.
Det fina vädret var A och O.
Jag bara tänker på 'hur orkar du', men du är ju ung så kalla dig inte för en gamling ännu, det är mycket som ska fixas ändå med så många barn omkring sig även om de är vuxna. Jag har blivit så bekväm av mig och varför inte, jag känner mig väl-unnad efter många år som mamma, mormor, farmor och gammelmormor.
Det räcker med att åka långt i en bil då blir jag trött av det, hi hi . . .
Vi gillar att ta oss flera små turer med bilen och vi känner att Ludde gör det också, väl hemma sover han väldigt gott på natten.
Jag ser att knähundarna inte är så små, stor som liten gillar att få vara hos matte och husse.
Lyckliga dig som har en sådan pigg och fin mamma, där avundas jag dig rejält
hade aldrig gissat på den åldern.
Vi har också haft många besök av barn med familjer och andra släktingar hela juli månad,att få ha familjen samlad på sommaren är mycket kärt och värt, allt har varit toppen tack vare fint väder.
Sen har vi givetvis fått vara hus-hem-kattvakt vissa veckor, men bra för dem som kan lita på 'avbytarna'.

Må så gott, kram/ Eva