Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 6 augusti 2017

Dagsutflykter

Den här veckan har vi gjort två olika dagsutflykter.
Den första gjorde vi i Tisdag´s, då körde vi till Senoren som ligger utanför Karlskrona i Blekinge Skärgård. Det var mulet och lite små ruggigt när vi körde hemifrån, men när vi kom till Senoren, var det sol och värme. Så härligt.

 Här är Brofästet på Senoren. En mycket vacker rastplats. När vi körde i tisdags, hade vi packat fikakorgen med oss, då stannade vi här och fikade. Sen tar det bara 5 minuter till vi är på Kustgården.

Anledningen till att vi åkte till Senoren var att en av våra killar skulle vara på läger där från tisdag - söndag. Det var 120 ungdomar i åldrarna 13-18 år som var på lägret+ledare. Idag har vi hämtat hem pojken, han var trött men mycket nöjd med veckan. Vi var med på deras avslutningsgudstjänst på kustgården. När allt var slut var det KRAM-kalas och säga "Hej då" till varandra. Nu har han fått ännu fler nya kompisar. Läger är kul!

Nästa utflyktsmål gjorde vi på Torsdagen. Då körde vi till Öland.
Min syster och hennes man var där med husvagnen ett par dagar och vi tänkte åka dit för att vara tillsammans en dag. Tyvärr hade vi inte tur med vädret, eller hade vi det??!! Det beror på hur man ser det. Det var molnigt  och blåsigt hela dagen och på eftermiddagen kom regnet och åskan.  Tack var det vädret så körde vi runt och tittade lite på ön, turistade, hade det varit sol hade vi legat på stranden hela dagen. Syrran hade sin husvagn uppställd på en camping i Byxelkrok (långt upp på norra udden) vi tyckte det var för långt att köra dit upp. så vi träffades på Klintagårdens camping, ungefär mitt på Öland. Där på stranden packade vi upp våra fikakorgar och satt och pratade ett par timmar.

 Elsa och Zingo var de enda som vågade bada. Oj, så roligt de hade, vi kastade bollar i sjön som de fick hämta. (Finns hundbad på den campingen)

 En ensam segelbåt, på böljan den blå...

Efter fika och bad, körde vi vidare uppåt norra Öland. 

Först stannade vi till på Ormöga Kamelranch, utanför Köpingsvik, ett minizoo, där det fanns kameler som man fick rida på om man ville. Men inträdet kostade 80 kr/person, så vi gick aldrig in. Men de hade fina Hemlighus (som vi inte heller besökte)


Vi körde vidare....och stannade till på Marsjö gård och tittade på strutsar. Vilka pampiga djur, de var verkligen stora när man kom nära dem. Där fanns även en butik som vi var in och handlade i. De sålde bla. fina hantverk av strutsägg. Kan säga att strutsäggen var inte heller små..

Resan gick vidare till Löttorp. För nu var vi hungriga. Där stannade vi till i den här Kvarnen och åt mat. När vi beställt mat och satt oss på uteserveringen började det komma några regnstänk, men vi hade turen med oss. När vi ätit klart och skulle köra vidare började det regna ordentligt.

Mätta i magen bestämde vi oss för att göra ett besök i nya kryddbutiken inne i Löttorp, de säljer löste, kryddor och många fina prylar. Jag köpte med mig en påse te hem (tedrickare som jag är), har inte smakat det än, men smaken heter Vetebullen. Doftar gott gör det och hoppas det smakar gott också.
Efter det kramade vi om syrran och hennes man, vi körde hem igen (17 mil) och de körde (två mil) till deras husvagn.

Ikväll börjar min man arbeta igen, 4 veckors ledighet är slut. Killarna har två veckor kvar av sitt sommarlov. Sedan börjar även vardagen för dem.


8 kommentarer:

Helena sa...

Dagsutflykter är så lagom länge, och man får sett mycket på kort tid.
Så bra att han trivdes på läger, det hör liksom till åldern att åka på det.
Den kamelgården på Ôland har jag varit på. Köpte 2 strutslampetter att ha på väggen. Tyvärr höll dom inte många år.
Vilken härlig sommar Elsa har haft med bad och Malin hemma.
Synd att semestern är slut för Olle, nu börjar snart vardagen igen.

Monica sa...

Det är verkligen trevligt med dagsutflykter! Som en liten minisemester och utan att behöva packa så mycket! Vi hade planerat några utflykter, men än så länge har vädret varit så dåligt, så det har inte blivit av...Men än är sommaren inte slut!
Ha det så bra, kram, Monica

Lilian Wahlqvist sa...

Ja, det gäller att passa på med små utflykter. Trevligt att läsa om allt ni hann med. Kram!

Eva Trillian sa...

Fina utflyktsbilder :) Speciellt den med de badande hundarna :) lätt att läsa in deras glädje i den!

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fina dagsutflykter ni gjort! Och det är så vackert överallt! Det är sådana där minnen man har och sparar på sen när det är vinter!
Kramar

Evas Kvarnaro sa...

Wow vilka fina härliga platser ni varit på, jag varit på dem alla innan så jag vet att de är super sköna. I Löttorp har vi övernattat 2 nätter i en stuga för ca 10 år sen. Ett sådant fint utedass vill jag också ha här på gården.
Att göra dagsutflykter är riktigt trevligt, tack för den trippen Annelie.
Må så gott/ Eva

Evas Pyssel sa...

Vilka utfärder !!! Öland kan man åka runt på och hela tiden hitta nya mysiga platser. Den där kryddbutiken besöker vi alltid när vi åker till Lammet&grisen med våra grannar. Jag brukar smyga mig in i det lilla minirummet längst in i butiken. Där säljer man Elvisprylar och där är det alltid Elvismusik på. Såg du ??
Senoren har vi aldrig besökt, men tack för tipset. det är ju inte så långt från vår stuga. Blekinge är ett vackert och skiftande landskap.
Nu är "sommaren" över när man tänker på sommarlov. Men än kan det vara sommar kvar ändå. Vi har en del semestergrejer kvar . Ibland kan det vara bra att spara till ruschen är över.
Ha det gott. Kram Eva

Blogger sa...

BlueHost is ultimately the best hosting company for any hosting plans you require.