Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 12 april 2018

Födelsedagsvecka

Äntligen har vi fått smaka på lite vår/sommarvärme. I måndags hade vi 21 grader i skuggan. Jag var i trädgården och "arbetade" hela dagen, i kortbyxor och sollinne. Så skönt. Men den värmen varade bara en dag, sen blev det mer normala apriltemperaturer och blåsigt. Men jag har varit i trädgården ändå. Allting i naturen exploderar när sol och värme kommer, man blir så glad av alla vårblommor och flyttfåglarna kommer. Krokus, blåsippor, vitsippor, vårlök, citronfjäril m.m. Och så bofinken, sädesärlan och tranan. Min mamma har sett staren men inte jag.
Min mamma opererade ett av sina ögon för grå starr för två veckor sedan, nu ser hon jättebra med det ögat, nästa vecka är det dags för operation av det andra ögat.Under påsklovet hade vi besök av många barnfamiljer som ville  komma till oss och titta på lammen. Det är så roligt tt få besök. och lammen är så otroligt gulliga.
Den här veckan har vi två födelsedagar att fira i familjen.
I måndags fyllde Said 17 år, då hade vi en liten fest för honom, med paket och tårta. Hans älsklingstårta är prinsesstårta så det måste alltid finnas på bordet, och bordsflaggan från Somalia.
I går fyllde mellansonen Josef 25 år. Då åkte vi hem till honom, vi var inte bjudna så vi åkte på vinst och förlust, visste inte om han var hemma. Men det var han. Vi hade kaffe och tårta och presenter med oss. Den här gången blev det Schwarzwaldtårta från frysdisken på Netto.
Idag skulle min bror fyllt 59 år, det är 10 år sedan han dog, jag har varit vid graven och satt dit en bukett med rosor.


Varje tisdag träffar jag "mina" flyktingkvinnor. Projektet som heter "Väninnor till Väninnor". Vi är en grupp på ca 10-12 kvinnor. Vi har så trevligt tillsammans. Och nu har vi lärt känna varandra ganska väl och stämningen är mer avslappnad. Och jag har lärt mig namnen på alla kvinnor, överträffar mig själv, känner jag. Jag blir så glad av att vara tillsammans med de här kvinnorna. I tisdags sådde vi tomatfrön. De här kvinnorna bor i lägenhet utan balkong eller trädgård, därför odlade vi en fönstertomat som heter "Wilma" Den kan man ha inne på fönsterbrädan året runt. Jag hade inga egna frön utan skrev till Anette med bloggen "Rost och rädisor" och frågade om hon hade några frön över.  Och snäll och generös som hon är skickade hon ett brev till mig med frön. TACK Anette, nu är fröna i jorden och jag hoppas det blir många fina tomatplantor.

Här är min planta (den sådde jag inte i tisdags, den har stått ett tag) Hoppas på många goda körsbärstomater på plantan.

7 kommentarer:

Monica sa...

Ja, nu har nog våren kommit i hela landet. Lite snö finns väl kvar i norra Norrland, förstås.
Dina lamm är verkligen söta! Brun- och vitfläckiga har jag nog aldrig sett förut!
Så trevligt med födelsedagar! Vi har många i maj; fick ju ett nytt barnbarn i maj i fjor, så nu är vi fyra i familjen som fyller år då! Men det är en härlig tid att fylla år på!
Ha det gott, kram, Monica

Lilian Wahlqvist sa...

Så härligt ni har det med vårtecken varje dag. Det är fortfarande snö hos oss, men det är soligt och fågelsång i träden - och vi har sett och hört svanarna i skyn. Härligt!

Ingrid sa...

Visst är det härligt med alla vårtecken som kommer slag i slag nu när det äntligen blivit lite varmt.
Grattis i efterskott till dina grabbar som har haft årsdag.
Jag har inte sått några tomater i år. Jag tror att jag bara ska ha en busktomat av någon sort i kruka och den plantan köper jag.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Helena sa...

Vad långt våren kommit hos er, och varmt har ni också. Så roligt att stora pojken var hemma och blev firad.
Här i Stockholm är det fortfarande is på vattnet.

Vform sa...

Så mycket du har på gång!! Alltid!
Trevligt med fester, träffar och firande :)
Här har vi haft en underbar vårdag, den första bland snödrivorna! ;)
Men vårvärme verkar allt på gång, +11, inte många sådana dagar hittills!
Solen skiner från en blå himmel, bara det!
Ha en fin helg!
Kram Vivan

Charlotta sa...

Prinsesstårta var min favorit genom hela barndomen och en bra bit till... Men någon gång vid 30 tror jag att jag ledsnade. Nu vill jag ha olika tårtor, helst choklad eller något friskt, inte bara sött. Tänk om det är lika för alla prinsesstårtefantaster - då får du baka samma tårta varje år i femton år till. Vissa upprepningar kan ju faktiskt vara väldigt trevliga. Som tårtkalas och vårens alla fina blommor.
Ha en fin vecka!

Evas Pyssel sa...

Vilka trevliga firande du haft. Och så roligt att ha träff med invandrarkvinnor. Det är väl just så det måste gå till för att de ska må bra i vårt land. Vilma är ju en perfekt tomat. Jag har också sått nya . Min gamla planta såg inte så kul ut. Har förresten hela uterummet fullt med allehanda plantor. Det är en jätterolig trädgårdstid nu.
Kram Eva