Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 6 juli 2018

I sommarens soliga dagar

Sommarvärmen håller oss fortfarande i sitt grepp.Det är inte mycket man orkar göra på dagarna. Ska man gör något får det bli på förmiddagen eller senare på kvällen. Det börjar bli jobbigt med den här värmeböljan nu, tycker jag. Gräsmattorna är uppbrända, djuren har inget att äta i sina hagar, gräsbränder  runt om i vårt avlånga land. Växterna står och skriker efter regn i rabatterna. Det behövs regn, regn, regn i mängder.

Vi har ett lamm som INTE vill vara i hagen tillsammans med de andra 23 fåren. Han hoppar över eller går igenom fårstängslet 4-5 ggr varje dag, men var vet vi inte. Och visst är det så att gräset i vägkanten är godare än det i hagen. Han står och bräker så olyckligt på vägen, "kom och hjälp mig, jag vill tillbaka in i hagen till min mamma."

Min man har har fixat nytt boende åt våra hönor. Han har gjort om i vår gamla lekstuga. Han har flyttat lekstugan från trädgården med traktorn så nu står den bakom garaget....den ska flyttas vidare till hönsgården, men traktorn är trasig. Men han har byggt fina reden och trappa till hönorna. Gardinerna i föntret får hänga kvar, vet inte om hönorna uppskattar det.

På eftermiddagarna får hönorna och tuppen gå ut i det fria, men jag vill inte ha dem i trädgården. Än så länge har de inte gått längre än till komposten. Kommer de in i trädgården får de utegångsförbud.

I veckan var vi på kalas hos min systers man. Det är alltid svårt att hitta på presenter. Men jag åkte till Biltema och köpte en frysväska och  så vidare till affären och köpte lite grillkött, potatissallad, dricka, ett förkläde m.m. . Nej, förklädet sydde jag själv. Jag tror det blev en uppskattad present.

 Trots värmen så blommar det en del i trädgården, men de blommar fort över. Kaprifol på översta fotot och min jordgubbar i ampel, finns en del "gubbar" där och blommorna är väldigt fina, tycker jag.

Clematis "Princesse Diana" blommar rikligt även i år.  

 Kan inte vara annat än nöjd med mitt nybyggda växthus. Det växer så det knakar där inne, rena djungeln, än har jag inte skördat tomat eller gurka, men sallad, rädisor m.m. och Squashen levererar.

Den här fiskmåsen är intresserad av matrester och bröd vi ger till hönsen. Den sitter och lurpassar på taket och flyger snart iväg och se m han kan ta  hitta något.

Nu är det dags för semester, i går städade jag  husvagnen och ska försöka packa ut en massa saker idag. det värsta för mig just nu är att gå i trappor, speciellt om jag ska bära någonting också. Men familjen har lovat att hjälpa mig. Jag var hos min läkare i veckan och hon skrev i journalen att familjehemmet hjälper mig att gå i trappor och bära tunga saker, och andra uppgifter jag inte klarar av. Är det någon som protesterar någon dag ska jag logga in på 1177 och visa dem vad det står :)
Jag ska få en ny tid på röntgen och sedan hoppas jag det blir operation. Behöver en ny höftkula. 
Men som ni ser på fotot har jag laddat upp med böcker och garn. Det räcker väl under semestern. Även om jag tillbringar mycket tid i skuggan under kastanjen med en bra bok och en kopp kaffe nu i sommarvärmen.

7 kommentarer:

Monica sa...

Så fint hönsen får det i den ombyggda lekstugan! Återvinning, det är bra!
Din "Princess Diana" är mycket större än min! Nästa år ska jag sätta en spaljé bakom den, för just nu har den inte mycket att klättra på. Klipper du ner den helt tidigt på våren? Det läste jag att man ska göra.
Trevligt med semester!
Kram, Monica

Helena sa...

Vi har också torrt och vattningsförbud. Stackars lilla lammis, vill ut på äventyr men ändå vara nära mamma och flocken. Rymma 5 gånger dagen är mycket, hoppas han lär sig. Vad lyxigt hönshus ni har, hoppas alla håller sams. Du får sätta GPS på hönorna så vet du när dom går i bland dina blommor. Dom aktar sig väl för roboten.

Vform sa...

Wow så fint i hönshuset! Bra att ha en man som fixar :) Men hur lammet kommer ut !? .. tycker det borde hitta in igen till sin mamma ..
Skönt med semester bar det inte blir för varmt i husbilen! Vi har också varmt och torrt. Endast midsommarafton kom regnmängder och stormen! Tänk att den prickade rätt på alla kvällar :)
Du borde nog begära operation av din onda led ... Sex veckor är det snart sedan min man fick en ny höftled och hans har lekt riktigt bra! Får snart lämna sin andra kepp nu också ... och utan värk är han!
God fortsättning och ha en skön ledighet med stickningen och böckerna!
Kram Vivan

Bibbis blandning sa...

Så besvärligt du har med din onda höft men jag hoppas att du snart får din operation så du kan "skutta" igen.
När jag var barn blev jag hackad på benen av min fasters höns och tänk att det kommer jag ihåg fortfarande.
Jag hoppas ni får en finfin semester med husvagnen och att du får all den hjälp du behöver.
Må gott och var rädd om dig i värmen.

Bibbis blandning sa...

Och förresten......det där måste väl vara norra europas flottaste hönshus i alla fall.
Hoppas fjäderfäna uppskattar sitt nya boende. Snyggt!

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Hoppas du inte smält bort i värmen och hoppas hönsen håller sig på mattan så de inte fått utegångsförbud. Det är varmt att vara djur också. Rävungarna har börjat jaga och snott en kyckling för mig. Priset man får betala för frigående höns. På södra filialen har en kanin flyttat in i gångar under borlottibönorna. Svårt det där med balans i trädgården.
Du har väl inte lagt av med bloggandet?
Kram
Anette

Eva S sa...

Häftigt med egna djur! Får dessutom!