Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 2 mars 2019

Nyopererad

Nu har det gått 10 dagar sedan jag opererades på Ljungby lasarett. Vet att många undrar hur det gått.
Ska därför försöka skriva ett kort inlägg.
Operationen gick jättebra, det var inte alls så jobbigt som jag förväntat mig.
Jag fick ryggmärgsbedövning och lättnarkos, så jag sov under hela ingreppet. När jag rullades ut ur operationssalen, vaknade jag till.
Kom upp på avdelningen kl 21.00 på kvällen. Tanken var att jag skulle få åka hem nästa dag, men så blev det inte, för morgonen efter op. mådde jag illa och kräktes och var yr, så jag fick stanna två nätter på sjukhuset. Kändes bra.
Ljungby lasarett är ett litet sjukhus, det märktes, atmosfären var så familjeär, personalen helt underbar och trerätters middag varje dag. Man kan inte klaga.
Och helt fantastiskt är att all värk som jag haft i flera års tid, är borta. Om ni visste vad skönt det är.. Tänk att få sova 10 timmar i sträck (utom att man måste upp på toa då och då) utan att det värker, det vet jag inte när det hände sist.

Kom hem i fredags, fick problem med förstoppning och det opererade benet är svullet.
På onsdag ska jag tillbaka till sjukhuset och ta bort stygnen. Försöker göra min rehab.övningar varje dag, annars kan jag inte göra så mycket mer än be om hjälp hela tiden, svårt när man ska ha två kryckor som hinder.

Se så många fina Krya-på-dig-blommor jag fått av min familj, även grannarna har varit här med en blomma, och en av mina vänner i Norge har stickat fina grytlappar till mig...man blir så glad.

Det har ju varit fantastiska vårdagar ute den här veckan, det kände jag när jag var på vårdcentralen i onsdags, har även gått lite fram och tillbaka på altanen.
Dottern var i trädgården och fotade lite vårblommor..
En liten hälsning från mig!

13 kommentarer:

Vform sa...

Hej! Oj, så skönt att allt gått bra! Bara att ta det lugnt nu och göra dina övningar så snart är du helt återställd! OCH så härligt med vårblommor i trädgården som förgyller tillvaron!
Så fina blommor och hälsningar du fått också!
Skickar en 'Krya-på-dig-kram' härifrån också!
Vi har mycket snö ännu .. ska snart sätta ett inlägg i bloggen från i dag då vi vandrat på isen ...

Hantverkarglädje sa...

Så jätteroligt att allt gått bra. Värken borta, det måste kännas jättekonstigt efter år av värk. Tevligt att höra att du haft det så bra. Våren ser jag på kommande hos er så du har allt att glädjas åt nu. All lycka till dig nu med rehabiliteringen.

Ingrid sa...

Så härligt att du är på gång och framför allt att du sluppit värken. Det måste vara hemskt att inte få sova för värk. Nu hoppas jag att du kryar på dig och snart är i form för att möta våren.
Kram, Ingrid

Monica sa...

Så skönt att allt är bra med dig! Det låter mysigt med ett litet sjukhus. På stora sjukhus är det mycket mer opersonligt och olika människor omkring en. Skönt att du kan börja gå ut och njuta av det fina vårvädret!
Fortsatt god bättring, önskar jag!
Kram, Monica

Inger Johansson sa...

Skönt att du äntligen blivit opererad och att värken är borta!
Kryakramar i solen!
Inger

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Roligt att höra att det gått bra så här långt och att du känner dig som en ny människa. I sommar kan du säkert vara i trädgården och dona.
Kram
Anette

Annica Östlund sa...

Förstår att det måste vara helt underbart att bli av med den konstanta smärtan du levt med.
Verkar vara ett ehlt underbart sjukhus, tänk om alla var så.
Fortsätt krya på dig nu, och snart är du själv ute i trädgården och fotar.
Kram grån Annica

Eva Trillian sa...

Så skönt att allt gått bra :) och vad härligt att läsa om en positiv upplevelse av svensk vård :)
krya fortsatt på dig!

Bibbis blandning sa...

Välkommen hem!
Tänk så skönt för dig att slippa värk och elände. Det blir en härlig vår och sommar för dig där du kan röra dig som du vill.
Men se till att vara rädd om dig och ta inte i för hårt och för mycket. Var sak har sin tid och tids nog är du uppe och skuttar igen utan kryckorna.

Evas Pyssel sa...

Vad roligt att höra att allt gått bra och att du har sluppit värken. Nu får du jobba med övningarna du ska göra, så är du snart ute och springer i trädgården igen. Härligt med vårblommor som tittar fram. Vi fick rejält med snö för ett tag sen men nu är det borta igen. Jag längtar såååå efter att så och greja därute.
Ha det nu så bra och var rädd om dig. Stor kram från Eva

Eva S sa...

Önskar dig fortsatt god bättring. Att svullnaden ger sig när du kan röra dig mera och så skönt att inte behöva ha ont!

Lisa i byn sa...

Härligt att det har gått bra, och värken är borta
Kram Lisa

Lisa i byn sa...

Testar att kommentera