Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 9 juni 2019

Länge sedan sist

Det var någon av mina bloggvänner som frågade om jag slutat blogga...och det kan man ju nästan tro. Det är jättelänge sedan jag skrev något. Av olika anledningar....har väl ingen inspiration längre att skriva och så har vi så trögt internet, svårt att ladda upp bilder. Till hösten eller nästa år ska de börja gräva till fiber här, då ska det väl bli lite fart...på internet i alla fall hur det blir med min inspiration får vi väl se.(pallkragarna var lagom höjd för mig att rensa i)

Men nu  är jag i full gång efter min höftoperation....försöker promenera nästan tre km varje dag, och en stund på motionscykeln blir det också ibland. Det finns hur mycket som helst att göra, känns det som. Tyvärr kan jag fortfarande inte göra riktigt allt. Så det här med att rensa ogräs är lite för kämpigt än, får försöka titta på alla vackra blommor och låtsas att jag inte ser ogräset (men det är svårt). Ska till sjukgymnasten igen i veckan, känns så bra med de besöken, får nya övningar att träna på.

På Nationaldagen fyllde äldste sonen år, han kom hem till oss och firade. Han brukar alltid baka en tårta och bjuda oss på. Så även i år, och jordgubbstårta hör till den 6 juni.
På fredag fyller yngste sonen år, då är vi hembjudna till honom och vi ska grilla. Blir säker mycket trevlig

På tal om att grilla...visst är det konstigt att varenda gång som jag planerar att vi ska grilla så börjar det regna...På Pingstafton tände vi grillen i trädgården och precis när Habib la köttet på grillen så börjar det ösregna, vi gick ute med ett paraply åt honom så han inte så skulle bli så blöt, men det höll han över köttet istället. Stackars pojke, han var genomvåt när vi gav upp utegrillen och gick upp på altanen och tände gasolgrillen istället. Men köttet blev gott och måltiden smakade så bra. Önskar ni regn, kan ni säga till, så går vi ut och grillar :)

I eftermiddag har vi fyllt släpet med möbler, nu är det dags för en av våra flyktingpojkar att flytta till egen lägenhet. Han har bott hos oss i fyra år, så det känns konstigt att han ska flytta. Men hans familj från Somalia kommer till Sverige på fredag och då ska de bo tillsammans. I morgon ska vi möblera lägenheten så det blir fint.

På fredag får  mina killar sommarlov, även i år har jag gjort en liten sommarlovspåse till dem, inget märkvärdigt, men det uppskattas, de blir så glada för den där lilla påsen och de pratar länge om den...små enkla saker som de minns länge.

Just nu passar vi dotterns hund Elsa. Det är inte många dagar kvar nu. På fredag kommer hon och hämtar hem sin hund igen. Dottern är på övning i Finland, fast jag tror hon kom tillbaka till sitt regemente i Sverige idag, eller om det är i morgon. Det är mysigt att ha Elsa här. Hon är tre år nu och mycket duktig.

Pingsthelgen avslutade vi med jordgubbar och grädde.....Så Gott!

Eftersom det varit dåligt med inlägg här hela våren så är det förmodligen så att det inte blir fler inlägg på ett tag igen. Därför vill jag önska er alla 
En riktigt skön SOMMAR

9 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Roligt att du skrev igen! Jag har varit slö jag med.Trevlig och skön sommar önskar även jag dig och er alla. Kram!

Rost och rädisor sa...

Aha, där var hon igång med bloggandet igen! Tror nog det finns en hel del att berätta om bara inspirationen rinner till och trädgården överlever nog en säsong utan ogräsrensning hur jobbigt det än är att se på. Fördelen med sociala medier är ju att man kan beskära bilderna hårt så ogräset inte kommer med.
Fin blomning har du som alltid.

Sommarlovspåse! Så fyndigt och kul. Jag brukar ha god fantasi, men att fylla en påse till en tonårskille skulle jag nog inte klara.

Otur med grillandet. Kunde ni inte grillat lite i fjol...

Allt gott och kram
/Anette

Monica sa...

Välkommen tillbaka till bloggvärlden! Hoppas att det blir lite tätare inlägg framöver!
Jag tycker att det är så bra att använda bloggen lite som en dagbok; jag gillar att gå tillbaka och se: Vad gjorde vi vid denna tiden i fjor, när var dom och hälsade på etc, etc.
Kan ni grilla lit varannan kväll, så att vi får lagom med regn, vore det jättebra?
Grillade ni inte alls förra sommaren, tro?
Ha det så bra, kram, Monica

Ingrid sa...

Så roligt med en uppdatering av läget! Visst kan det bli så ibland att blogglusten inte infinner sig och med din höftoperation och allt kring det så förstår jag att du haft mycket annat att tänka på än datorn.
Ni är helt fantastiska med era pojkar, så jag förstår att det känna lite vemodigt är nu den ena flyttar, men så roligt det måste vara för honom att få hem sin familj.
Jag önskar dig en riktigt härlig sommar!
Kram, Ingrid

Evas Pyssel sa...

Håller med dig. Det går trögt med bloggandet. Jag försöker också få till ett inlägg då och då för det är ju som Monica säger......det blir som ens egen dagbok. Jag hade en enda kommentar på mitt senaste inlägg. Man behöver bli lite peppad.
Håller med igen .....ni är fantastiska med era pojkar. Så roligt för er att ha dem. Och lika sorgligt när de flyttar . Fast ändå känns det ju bra när ens barn är vuxna nog att bygga sitt eget liv.Det där med sommarlovspåse är en sådan superide´ att jag kan önska att jag sett det långt tidigare. Men i alla fall ger jag mina barnbarn ( och tidigare barnen) en fin ros med ett kort i varje sommaravslutning.
Strunt du i ogräset. Du får väl inte vika din höftled för skarpt. Det är i alla fall vad jag aktar mig för.Skönt att höra att du är okej. Jag minns vilken enorm lättnad det var bara att kunna gå.Och inte ha ont.
I min trädgård växer det så det knakar ( även kirskålen grrrrrr) . Det är så roligt att gå där ute och plocka, så nya fröer, plocka in sallad till middag. Ja du vet.Tomaterna är på G fast det tar ett tag till innan det är skörd på dem.
Elsa ser så skön ut. Hon skulle säkert göra succe´hon på en utställning .Vår vovve växer och har väl lugnat sig lite. Men han är sååå livlig och aktiv så vi måste ha full tillsyn på honom. Han är en fena på att söka spår i skogen. Och det är ju där han ska få jobba framöver.
Ha det gott och var rädd om dig. Kram Eva

Hanna sa...

Så roligt att du skrev på din blogg igen!

Annica Östlund sa...

Ibland blir det så att man bara inte har inspiration längre, du har haft en kämpig tid med din onda höft istället. Skönt att du börjar komma tillbaka efter operationen!
Vi har samma problem med grillningen, varje gång vi planerar att grilla drar det ihop sig till oväder. Men om det bara duggar brukar vi fälla upp parasollet och grilla vidare. Men det regnet ni råkade ut för på bilden var inte nådigt.
Önskar dig en fin fortsättning på veckan. Kram

Helena sa...

Trevlig sommar. Hoppas den blir lagom varm, och det regnar lagom mycket.

Hantverkarglädje sa...

Så roligt att se att du är på gång igen efter din operation. Visst måste det vara en pärs och mycket träning att komma igen men du verkar ju klara detta bra med sån promenadenergi.Önskar den energin räckte även till mig.
Visst känns det när barnen flyttar, vemodigt och på samma gång lite lättare. Hoppas din son kommer att trivas med sin familj för det är säkert en omställning även för honom.

Ibland blir det visst glest mellan inläggen för oss alla. Låt det bli glest med inlägg men nej du skall inte sluta blogga. För något år sen stod jag inför samma tanke och då bestämde jag mig för att blogga enbart för mitt eget intresse och inte för alla de som läser. Fattade beslutet att när torkan infinner sig (som den gör någon period varje år) så lägger jag inlägg helt sporadiskt men har kommit underfund med att för mig passar då bäst att blogga endast en gång varje vecka om än ibland bara med en bild och ett par rader. Vanligen vill jag blogga mera på vintern eftersom utevistelse är det viktigaste under sommaren. Till våren har jag nämligen bloggat i 10 år. Må vara facebook, instagram och allt vad som finns men bloggandet är roligast och ger mest tycker jag.
Soligt och vackert här med 20+ men inte den riktiga sommarevärmen. Önskar dig en skön söndag.