Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 26 april 2015

Söndagspromenad

I eftermiddag tog vi en liten promenad tillsammans. Det var skönt ute trots att det inte var någon sol. Vi tog en promenad ner till Sjöudden för att inspektera vindskyddet "gubbarna" håller på att bygga.


Utanför huset stod alla fåren och bräkte på oss när vi gick förbi och naturligtvis såg  "lammis" oss och ville ha lite flaskmat. Så det blev ett litet stopp på en gång så hon fick lite mat.

 En ensam vandrare på väg ner till sjön, De övriga tävlade om vem som sprang snabbast. Fantastisk årstid nu när det börjar grönska ute.Vindskyddet är inte riktigt klart än, fattas en gavel, men sätter man fart så är det snart klart. Jag tycker vi ska fixa en bättre eldplats också, köpa en cementring så man får plats med många korvar på gallret. När jag var i Växjö förra veckan köpte jag 10 st solcellslampor för 5:- st på Rusta, de placerade vi ut nere vid sjön i eftermiddag. Förhoppningsvis kommer det att lysa lite mysigt där nere på kvällen.När vi gick hem såg jag att kabbelekan stod och blommade i vägkanten.

Nu väntar en ny vecka, och jag försöker ladda för morgondagen.

17 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Så bra det kommer bli med vinskyddet :) du har duktiga "gubbar" i din närhet! Anar många fina kvällar där nere - solcellslampor och allt! Mysigt!

ulla laiho sa...

En underbar promenad - ni bor verkligen i en idyll. Det är vackert som en dröm vid sjön.

Ingrid sa...

Jag har kikat efter kabbelekan i vår Klinteå, men inte lyckats få syn på någon ännu. Däremot blommar pestskråpet jättefint nu.
Kram, Ingrid

Snäckskalsdalen. sa...

Jag hinner inte heller! Tiden går så fort och jag har ingen direkt energi jag heller......fast när lusten kommer då får jag gjort lite i alla fall.
Nu har jag alltså läst båda dina inlägg, jag såg ditt förra men vips så hade du gjort ett till innan jag hann kommentera.
Ni har det så idylliskt hos er med lammen och barnen och Sjöudden och allting och sen har ni ett fantastiskt vackert hus! Det är så fint, så fint, väldigt mycket Småland för mig.
Och vad det växer hos dig. Som vanligt.
Hoppas du mår bättre men ändå går till farbror doktorn, det är bra att göra det ibland tror jag och speciellt när man känner sig lite överstressad för jösses vad du körde förra veckan.
Jag tänkte på yngste sonen när katastrofen i Nepal hände nu......stackars människor. Hoppas han får ordning på bölderna.
Kramar

Gunilla sa...

Kabbelekan är ju så fin, här syns den inte än.
Härligt när det börjar grönska,jag hoppas att vi får lite värme för det behövs verkligen.

Ha det gott

Monica sa...

Så fint det blir med vindskydd och grillplats vid er vackra sjö! Det låter mysigt att sitta där och grilla en vacker sommarkväll! och en cementring med galler över är ju idealiskt!
Det är alltid mycket att göra nu på våren, därför gillar jag egentligen hösten bättre. Lugnare och mera kravlöst...
Ha en fin vecka, kram, Monica

Raija sa...

Vad fint ni fått det nere vid sjön och skönt med ett vindskydd. Blir nog perfekt med en ordentlig grillplats också.

Hanna sa...

Vilka mysiga bilder
Ha en fin kväll
Hanna

Mina fotostunder sa...

Så idylliskt med fåren vacker natur och ett vindskydd med utsikt över sjön!
Härligt med vårblommor!

Polargrevinnan sa...

Det blir många härliga dagar och kvällar nere vid stranden.
En riktig grillplats måste du ju bara ha. Du får väl charma de som gör vindskyddet.
Ha det bra.
Kram Viola

Evas Pyssel sa...

Ni är verkligen lyckligt lottade som har en sådan idyll på gångavstånd. Underbart ställe att sitta och njuta sköna sommarkvällar . Ja varför inte soliga vinterdagar också. En grillplats är ju toppen. När jag jobbade hade vi bestämda utedagar.Vi vandrade ganska långt ner till sundet. Då hade vi en liknande plats som vårt ställe. Och barnen byggde stora kojor där vi satt och läsberättade sagor innan vi promenerade tillbaka på em. Visst är det en ljuvlig tid nu både i naturen och i trädgården.
Kram till dig från Eva

Felix sa...

Rena rama Bullerbyidyllen hos er, med rött hus, får och lamm inpå knuten och sjön på gångavstånd. Visst är det vackert nu med den skira grönskan. Men det ändrar sig så fort så man hinner inte med... Men blommorna avlöser varandra, den ena sorten efter den andra. Härliga vårtider!

Hoppas att ni är på bättringsvägen både du och sonen. Skönt att han är hemma från Nepal, men det måste kännas omtumlande med jordbävningen.

Vårhälsningar
Elisabet

Living by Miriam sa...

Så fint vindskydd. Där kan jag tänka mig att sitta och grilla och spana ut över vattnet :-)

Unknown sa...

Så himla fint vindskydd och framför allt användbart. Håller med dig att en rejäl grillplats behövs. Ni brukar ju bli några stycken som samlas o grillar.
Önskar dig en härlig Valborg och 1a maj.
Kram Lotta

Rost och rädisor sa...

Snyggt vindskydd. Klart ni ska ha en fast grillplats också när så mycket arbete redan är nerlagt.
Fin Valborg till dig också!
Anette

Helena sa...

Så trevligt med ett vindskydd vid vattnet! Där får ni många trevliga stunder att njuta i.
Önskar dig också en riktigt trevlig Valborg! /Helena

Mandelhjärta sa...

Visst är det underbart med våren och grönskan! Man blir glad helt enkelt. :)
Vilket härligt ställe vid vattnet! Och solgula blommor...
En riktig trevlig Valborg önskas dig!