Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 12 juni 2015

Handarbete

Nu är snart den här veckan slut. Och det har varit en vecka med många olika läkarbesök. Tre dagar i rad. Det har varit läkarbesök/tandläkarbesök/optikerbesök. Nästa vecka är det två läkarbesök till. När läkarbesöken är avklarade har jag försökt att krypa runt i rabatterna och rensa lite, men man blir trött av att ligga på vägarna och köra så det har inte blivit långa stunder. 

Idag får mina pojkar sommarlov, och vår yngste son fyller 21 år och så är det 7 år sedan min bror dog. När jag druckit upp mitt förmiddagste ska mamma och jag köra till kyrkogården och sätta dit en fin bukett blommor. Och på söndag är vi bjudna till sonen på kalas.

Men på kvällarna när jag försöker koppla av åker sticket fram ur handarbetskorgen. Kom på att det är länge sedan jag visade vad jag stickat nu. Så här kommer det några bilder.

De här tröjorna är de enda som är nerpackade i "hjälpsändningskartongen" och ska skickas till något välbehövligt ändamål när kartongen är färdigfylld.
Tre tröjor som är beställningsarbete. Goda vänner har bett mig sticka till deras barnbarn och det gör jag gärna.
Även de lila tröjorna har jag gett bort till bekanta.


Kommer ni ihåg de här nallarna som jag stickade?!

För ett par veckor sedan hade Röda Korset i Växjö sin riksstämma, då sålde de nallar. 500 nallar var klara för försäljning. Det här mailet fick jag av min syster (som arbetar på RK) den 31 maj. Kan mycket väl tänka mig att det kommit in mer pengar efter det här mailet.

”Totalt har vi sålt drygt 400 nallar, á priset blev 50 kronor/styck, eftersom vi tog 60 kronor/nalle eller 100 kronor/ 2 nallar.
Vi har sålt för 19. 815 kronor .
Fördelningen på de tre projekten blev:
  • Arbete med EU-migranter fick flest gröna lappar och det innebär att 7.800 kronor går till det projektet,
  • Katastrofhjälpen/rent vatten kom som god nummer tvåa, vilket blev 7.350 kronor
  • och sist men inte minst kom det lokala arbetet som fick 4650 kronor. 

Vi har fortfarande inte kunnat sluträkna eftersom vi också kommer att få de pengar som läggs i rödakorsbössan för de som köper halsband. Det innebär att vi kommer över 20.00 kronor med råge ”


Trevlig Helg!

12 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Mysiga nallar och härliga tröjor!

Trevlig helg till er alla!

Snäckskalsdalen. sa...

Du är helt fantastisk! Jag undrar om du stickar i sömnen också?! Hur hinner du! Och så fint allt det stickade är, söta saker och tuffa saker! Den rosa koftan var helt bedårande. Och vilka nallar och vilket resultat av försäljningen, det är så behjärtansvärt!
En riktigt skön helg önskar jag dig och de dina!
Kramar

Ingrid sa...

Vilken flit!
Jag nästan skäms över att jag inte gör några handarbeten längre. Det är länge sedan jag hade någon stickning på gång.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Monica sa...

Oj, vad du har stickat mycket! Jag förstår inte heller att du hinner... Det måste bli dyrt också, med alla garner! Men det går ju verkligen till behjärtansvärda saker, både tröjor och nallar! Jag trodde, att nallarna skulle ges till barn, som ligger på sjukhus?
Ha en skön och vilsam helg!
Kram, Monica

Jenny sa...

Men vad du hinner med! Det skulle ta flera år för mig att sticka en tröja. Nu har jag semester och blev så sugen att ta fram mitt broderi som jag är periodare på. Man borde ju pyssla med det vintertid men av någon anledning blir jag handarbetskunnig mest på sommaren.

Kram

Hanna sa...

Så mycket du har hunnit sticka
Ha en fin helg
Hanna

Raija sa...

Du är verkligen flitig med stickorna och gjort fina tröjor som vanligt. Kul att nallarna sålde så bra och att det kom in lite pengar.

Helena sa...

Så mycket fint du stickar och så fint projekt. Blir varm i hjärtat när jag läser om det. Fin söndag till dig!

Evas Pyssel sa...

O vad flitig du är. Så vackra stickade plagg och jag bara undrar vilken hastighet du har på stickorna. Du påminner om min faster som också var en "fena" på att sticka. Både jag och mina barn har fått ett stort antal stickade tröjor m.m. av henne. Jag har faktiskt en del kvar som ett minne. Och om du tittar på min blogg så ser du en enda topp som tagit sååå lång tid. Jag vet inte varför egentligen. Det har hela tiden kommit andra projekt emellan. Nu ska jag leta upp någon beskrivning som inspirerar, som en sommarstickning, eller kanske blir det virkning.
Hoppas du får en skön vecka. Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Din skojare, jag trodde först att du menade att det var för varmt! Men här är inte lika varmt längre, det har dragit in kyligare väder, men just nu skiner solen och det är skönt!
Kramar

Bibbis blandning sa...

Tröjornas mästarinna. Jag begriper inte hur du hinner med att få till så mycket fint.
Jag hoppas solen har förstånd om att lysa på dig så mycket det bara går. Må gott!

Rost och rädisor sa...

Många bäckar små stämmer verkligen på nalle insatsen. Förstår inte när du hinner sticka allt.
Önskar fin midsommar även om det är regn att vänta
Anette