Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 14 juni 2018

Flaggdagar

Så härligt när det är "riktig" sommar, sol och klarblå himmel och samtidigt få hissa flaggan och se hur den vajar där i vinden på sin stång. 

Och nu har vi haft fyra anledningar att hissa flaggan.

6 Juni - Nationaldagen (två saker att fira)
 Då var det Nationaldagsfirande i Korrö, 2 km hemifrån oss.
"Den 6 juni arrangerar Korrö en historisk temadag fylld med lärorika aktiviteter.
Smålands karoliner brukar göra ett tiotal framträdanden per år.
Syftet är att göra vår kulturhistoria levande. Vi kommer till Korrö med soldater, tross och även familjer med barn och sätter upp ett karolinskt läger för att visa hur livet fungerade ute i fält. Sedan ska jag leda lite exercis också och så demonstrerar vi skytte med mörsare och lite annat smått och gott, berättar föreningens ordförande." Vill ni läsa mer klicka på  länken

Vi gjorde ett besök i Korrö handelsbod också. 

När firandet på Korrö var slut åkte vi hem och firade sonen som fyller 27 år den dagen. Han hade bakat så god jordgubbstårta som han bjöd oss på.

12 juni- hissade vi flaggan igen. Då fyllde yngste sonen 24 år....Han hade inte tid att bli firad den dagen utan det får vi ta på midsommarafton, när hela familjen är samlad igen.

I går 13 juni tog min systerson studenten, även det en dag att hissa flaggan på. "Tyvärr" om man nu kan säga det. Så regnade det igår. Som vi längtat efter regn och så kommer den på "fel dag" Men han var en glad  och fin student ändå.

Förra helgen åkte jag och min man till Dalarna på begravning. Det var min man´s bror som avlidit, helt hastigt. Det var en tung resa. Begravningen var ljus och fin och det var trevligt att få umgås ett par dagar med min mans familj. Vi träffas inte så ofta pga. det långa avståndet. Tyvärr fick vi ett jobbigt samtal från polisen en timme innan vi skulle börja den lång resan, som låg som ett orosmoln i min kropp under tiden vi var borta.  Min man´s bror med familj har sjötomt, det var så skönt att gå ner och ta ett dopp på eftermiddagen.

Dottern var hemma och skötte hus och hem. Hon är en klippa.
Hon fick även vara "barnmorska" och hjälpa de små kycklingarna som kläcktes. 14 kycklingar har vi fått. Vi hade även tre ankägg, men där har bara ett ägg knäckts.

Varje år sår jag hängpetunia som jag har i mina amplar på altanen. Jag plockar frön från petunian varje år för att jag ska kunna så nästa år. Men förra året la jag tydligen fröna på något väldigt bra ställe, för i år hittar jag dem inte. Köpte frö på Tradera istället. Det fanns röda och vita. Köpte 10 frön av varje färg. Var riktigt stolt över mig själv, för i år blev plantorna kraftiga och fina. När de var stora nog planterade jag ut dem i mina amplar. Men det var något som inte stämde, när de började blomma såg de inte ut som petuniablommor. Nej, det var tobaksplantor. Säljaren på tradera har skickat fel frö till mig. Hon har blandat ihop sina frö. Blev faktiskt ganska besviken. Nu har jag köpt nya amplar på affären och planterat ut mina tobaksplantor lite överallt i trädgården.

9 kommentarer:

Helena sa...

Det hör liksom till att flagga på högtidsdagar. Så roligt att fira både födelsedag och studenten. På Korrö har jag varit, väldigt vackert och välskött. Det var tråkigt med din petunia, men det blev ju bra tillslut.

Monica sa...

Ja, ni hade verkligen många skäl att hissa flaggan! Så vackert det är med den blågula fanan mot sommarhimmeln!
Sorgligt och känslosamt med begravning, hoppas att den blir ett fint minne.
Tråkigt att du fick fel frö, men tobaksblommor är ju också vackert!
Kram, Monica

Lisa i byn sa...

Det är alltid lika jobbigt med begravning. Speciellt om det kommer hastigt.
Hoppas att polissamtalet ordnat till sig, och att det inte var något allvarligt.
Tur att ni har M som kan hjälpa till då ni ska iväg.
Kram

Ingrid sa...

Många tillfällen till flagghissning blir det så här på våren och har man dessutom några årsdagar att fira blir det ännu flera.
Så skönt att begravningen blev ett ljust farväl. Hoppas att det där samtalet från polisen rörde något som redan rett ut sig.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Lilian Wahlqvist sa...

Så mycket ni hunnit med. Fint att få se alla härliga bilder.
Det var skönt att ni kunde vara med oss i några dagar. Det betydde så mycket för oss alla! Kram!

Evas Pyssel sa...

Det är verkligen fint att få hissa flaggan då och då. Det blir lite mer festligt den dagen. Värre är det på halv stång. Tråkigt med din mans bror. Det är tunga resor man måste ta ibland. Skönt att du har Malin som reder ut det mesta. Förstår verkligen att hon är en klippa.
Men hur tokigt kan det bli med frököp !! Du har väl sagt till. Jag blev inspirerad när jag läste om hur du gjorde så jag sparade också petuniafrön ifjol. Jag har petunior lite över allt nu. Du kunde fått frön av mig.
Hoppas inte det är tråkigheter igen. Det är du verkligen inte värd.
Kram från Eva

Rost och rädisor sa...

Ja, den besvikelsen kan jag förstå när man förväntar sig petunior! Har aldrig testat att ta egna frön av dem, men det måste ju bli av i år. Vad jag förstår är de inte stabila i sorten utan det kan bli lite vad som helst när man tar frö.
En flaggstång skulle jag verkligen vilja ha, men vi är tyvärr inte riktigt överens om den saken här. Jag har lagt ut en krok om att det inte är så långt till 60...Ett bra och enkelt sätt att göra utvalda extra dagar speciella.
Önskar fin midsommar
/Anette

Vform sa...

Tittar in för att önska dig en skön Midsommar!!
Vi har regn, storm och ca 9 grader!
KRAM!!

Hanna sa...

Hoppas att du haft en bra midsommar!