Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 8 augusti 2019

Juli månad = semester

Nu är semestermånaden Juli slut...och jag har många fina minnen från den här sommaren.
Det här kommer bli ett inlägg med många foton, men mycket jag vill visa...

Varje år vecka 28 åker vi iväg med vår husvagn till en kristen konferens utanför Aneby, vi har säkert varit där i 25 år.
Den veckan brukar vi även passa på att göra lite utflykter. I år hälsade vi på mina mostrar, Carin som är 97 år (bor på ett äldreboende) och Astrid som är 93. Vi blev även hembjudna till min morbror Rune med familj på kvällskaffe, min morbror är 88 år.


En dag åkte vi till Skurugata/Skuruhatt, som ligger utanför Eksjö, där vår dotter bor. Skurugata är ett naturreservat kring en bergsklyfta, Skurugata är ca 800 m lång upp till 35 m djup och 24 m bred. Där finns en stig man kan gå genom hela sprickan, men det är ganska svårt att ta sig igenom, så vi nöjde oss med en promenad på 600 m. Fantastisk utsikt där uppe på toppen, och många grillplatser fanns det, eftersom dottern varit där förut med sina kompisar, tipsade hon oss att ta med grillkött. Vi grillade och njöt av både mat och utsikt.Nästa semesterutflykt blev till Kosta Safaripark, inte så långt hemifrån. Där åkte vi  tåget "Pysen" genom "parken", inne i inhägnaden fanns det bla, vildsvin, mufflonfår, kronhjort, vicent...Lokföraren stannade vid olika utfodringsplatser och berättade om de olika djuren. Man kunde köpa en papperspåse med majs och ha med sig på tågresan och mata djuren med. När resan var slut serverades det våffla till resenärerna, det ingick i priset. Även den utflykten blev ett trevligt resmål.

Sen var det dags för den stora 90-årsfesten, då jag och min syster ordnat fest för vår mamma.
Dagen bjöd på strålande sol, gästerna kom med blommor och presenter och min mamma var glad och allt gick så bra. 36 gäster, grannar, släktingar och vänner...hon bad min dotter anteckna vem hon fick vad av, men dagen efter festen hade hon koll på allt själv, behövde inte kolla på "fusklappen".


 min syster och jag med våra respektive, och lilla mamma i mitten

Alla gästerna

Habib har arbetat nästan hela sommaren på restaurangen i Korrö, som diskare och serveringspersonal. Han hade några dagar ledigt och då ville vi göra något tillsammans med honom, så vi drog iväg med husvagnen igen. Vi fick två soliga, härliga dagar, den dagen vi planerat att åka hem, regnade det, så vi hade planerat bra.Vi brukar ställa upp husvagnen i en kohage utanför Löttorp, det ligger så fint där vid gamla kustvägen.

Första morgonen vaknade Habib tidigt och satte sig utanför husvagnen, han såg några ben bakom enbuskarna, och tänkte att det är fler som campar i hagen, men efter en stund kom det fram några kor och ställde sig och tittade på honom, de gick förbi honom och vår husvagn, sammanlagt var de 15-20 st.


Den dagen vi kom till Öland besökte vi Byxelkrok och gick på marknad där, sen körde vi vidare till Fyren Långe Erik. Ungdomarna gick upp i fyren som är 32 m hög och 138 trappsteg. Fantastisk utsikt där uppe. "Bakom" fyren fanns det massor av små skapelser i sten.


Nästa dag blev en heldag på stranden i Byrum, härlig sandstrand,lite kallt i vattnet, men man måste ju bada när man är på Öland. När jag satt där i solstolen fick jag sms från min syster "Vi är på väg till Öland nu över dagen, skrev hon". Så de kom till oss på stranden och vi tillbringade dagen tillsammans. (De hade en av sina ungdomar med sig)

På kvällen åkte hela gänget till Sandviks Hamnkrog och åt middag. Sen åkte min syster och familj hem till fastlandet och vi tillbaka till husvagnen och kossorna i kohagen.

En dag under Korrö-festivalen fick jag ett besök av min bloggvän Anette, med bloggen Rost och rädisor. Jag gruvade mig lite inför det besöket, eftersom min trädgård är väldigt vildvuxen i år pga. min operation har jag inte kunnat sköta den som jag vill. Men hon hade överseende med det sa hon...?! I vilket fall som helst var det väldigt trevligt att få träffa henne igen, visa trädgården, fåren och hönsen/tuppen. 

10 kommentarer:

Helena sa...

Du har verkligen haft en fin sommar, med både kalas och resor. Tänk att din mamma har kvar flera syskon i en respektabel ålder. Så fint att ni 2 systrar bor så nära och hjälper henne.

Monica sa...

Ni har verkligen hunnit med massor den här sommaren! Och det verkar var trevliga saker alltihop! Så roligt för din mamma att bli firad så på sin 90-års-dag! Det kommer hon att leva på länge.
Jag förstår att du var lite orolig för att visa din trädgård för ett sådant proffs som "rost och rädisor"! Det skulle jag också ha varit...Men det ser ju så trevligt ut hos dig, så hon var säkert nöjd!
Ha en fortsatt fin sommar, kram, Monica

Lilian Wahlqvist sa...

Oj, så mycket ni hunnit med i sommar. Roligt att få se alla bilder! Kram!

Rost och rädisor sa...

Händelserik sommar verkar det som. Du har en jättefin trädgård med stora ytor och ogräset syns inte på håll. Fina vyer, fina växter. Trevligt att vi fick komma. Kom på mig själv med att jag inte lyft på solglasen så ni fått se mig i ögonen en enda gång. Det var ju rätt otrevligt av mig och ber om ursäkt för det.
Kul att träffas!
/Anette

Eva S sa...

Fina minnen av härliga dagar! Så fint berättat med vackra bilder till!

Hantverkarglädje sa...

Du har då hunnit en hel del ser jag och dessutom trevliga saker. Att åka ut med husvagnen är ju jätte roligt tycker jag.
När du skriver om Öland kommer jag att tänka på att vi var dit en gång för ca 35 år sen då sönerna var små. Vi tältade i Kalmar och tänkte då ta en hel dag på Öland. Vi hade hört att man helst skulle åka dit tidig morgon för att det var sådan kö över bron. Vi åkte iväg jättetidigt, såg ängar med vallmo o blåklint. Vi besökte Solliden och lite annat men den dagen var så otroligt varm att mitt i dagen åkte vi iväg till en strand och stannade där till kvällen. Missade säkert en hel del men på den tiden fanns det ingen AC i bilen.
Ha det gott även hemmavid.

Bibbis blandning sa...

Så härligt att du blivit så pigg och alert och fått en så fin sommar och semester. Ni har hunnit med mycket skoj tillsammans.
Jag hoppas du får fortsätta må bra och ha full fart.
Tack för fina härliga bilder.

Ingrid sa...

Du har hunnit mycket under juli månad!
Det var roligt att se familjefotot. Så fin hon är er mamma!
Vi har rätt många gamla som bor här, men förra veckan flyttade en 96-åring härifrån till ett äldreboende i Visby. Hon hade bott här ändå sedan området byggdes 1983.
Tack för din kommentar hos mig och ha en fin fortsättning på sommaren, för ännu har vi väl lite sommar kvar innan höstrusket slår till.
Kram, Ingrid

Eva Trillian sa...

Fina sommarminnen att se tillbaka på!
Och nu har det redan gått en månad igen. Tiden springer iväg :)

Simon Durochefort sa...

Vi är en finansiell institution, vi lånar ut till individer och företag i ekonomiska svårigheter.
Alla individer eller företag som kan respektera våra klausuler kan kontakta oss direkt via e-post för att dra nytta av vår ekonomiska hjälp.
Våra lånevillkor är enkla och väl definierade.
Med betydande kapital under vårt bälte är vi bäst att hjälpa dig och hjälpa dig att lösa alla dina problem. Tidsfristerna fastställs enligt våra kunders månatliga budget för att underlätta återbetalningen.
Om du har projekt att förverkliga eller om du är i ekonomiska svårigheter kan du kontakta oss via e-post utan ytterligare försening. Med en ränta på 3% hjälper vi individer från 20.000 till 50.000.000 KR. Och vi informerar företagen samtidigt om att kursen inte förändras.
Kontakta oss via e-post om du behöver ett lån.

E-post: simondurochefort@gmail.com